De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 31 januari 2018.

Achtergrondwoensdag, 31 januari 2018

Fenomenale succes van Sotsji niet herhaald

Nederland gaat volgens het model van drie economen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) bij de Olympische Winterspelen in Pyeongchang achttien medailles behalen.

Economiewoensdag, 31 januari 2018

Groothandels De Nieuwe Band en Odin fuseren

Marum/Geldermalsen - De coöperatieve biologische groothandel De Nieuwe Band in Marum gaat zich volledig toeleggen op droog- en kruidenierswaren en het verpakken van producten. Dat is het gevolg van de voorgenomen fusie met collega-coöperatie Odin in Geldermalsen. Odin richt zich op verse groenten en fruit en breidt het magazijn voor de online verkoop uit. De werkgelegenheid in de provincie Groningen - ruim zestig banen - moet op peil blijven.

Economiewoensdag, 31 januari 2018

Bedrijven Ureterp samen in Drachten

Drachten - Op industrieterrein Azeven Noord in Drachten komt een nieuw bedrijfsverzamelgebouw. Het pand van 2400 vierkante meter is al bijna volgeboekt met ondernemers uit Ureterp. Die kunnen in eigen dorp niet meer uitbreiden.

Hoofdartikelwoensdag, 31 januari 2018

Na GroKo en brexit kijken naar de Oostzee

Dat Duitsland binnenkort weer een regering heeft is goed nieuws voor Europa. Brussel kan alleen bewegen als Berlijn dat wil, beleid zonder instemming van de economisch en politiek gezien belangrijkste lidstaat komt niet van de grond. Als straks Duitsland weer een volwaardige regering heeft, kan de EU ook weer in beweging komen.

Regiowoensdag, 31 januari 2018

Bruidsschat De Friesland in vier jaar verdampt

Leeuwarden - Zorgverzekeraar De Friesland heeft in 2011 zestig miljoen euro toegezegd gekregen om te investeren in zorginnovaties in Noord-Nederland, als vergoeding voor het opgeven van de zelfstandigheid bij de fusie met Achmea. Dat fonds - waarvan het bestaan nooit bekend is geworden - is inmiddels ongebruikt opgegaan in het vermogen van Achmea.

Regiowoensdag, 31 januari 2018

Rechtbank Noord-Nederland leunt nog sterk op de fax

Leeuwarden - De Rechtbank Noord-Nederland verstuurt veel processtukken nog altijd via de fax. Respondenten beklagen zich daarover in een enquête over het functioneren van de rechtbank. De rechtbank loopt achter met de digitalisering en acht e-mail niet altijd veilig.

Regiowoensdag, 31 januari 2018

Fryslân zit snel onder afspraak windvermogen

Leeuwarden - Doordat veel oude windmolens op land niet meer worden vervangen is het de vraag of de provincie Fryslân in 2020 de 530,5 MW aan windenergie haalt die met het rijk is afgesproken.

Geloof & Kerkwoensdag, 31 januari 2018

Nico ter Linden bracht de Bijbel dichtbij

Leeuwarden - De zondag overleden predikant en auteur Nico ter Linden (1936-2018) heeft ook heel wat Friese predikanten geïnspireerd. Ter Linden is vooral bekend geworden door zijn zesdelige boekenserie Het verhaal gaat . ‘Geweldig hoe hij de Bijbel heeft herverteld’, schreef ds. Harmen Jansen uit Drachten op Facebook toen hij hoorde van het overlijden. ‘Fris, met humor en diepgang, spiritueel. Missie is nu volbracht.’


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties