De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 30 oktober 2003.

Bijschriftdonderdag, 30 oktober 2003

Waar is uw God?

Ik denk, eerlijk gezegd, dat dit een directe vraag is.

Economiedonderdag, 30 oktober 2003

Uitstel van betaling voor Fano Fine Food in Oosterwolde

Oosterwolde – Maaltijd- en salademaker Fano Fine Food uit Oosterwolde is vanmorgen uitstel van betaling verleend. Het bedrijf raakte eerder dit jaar in betalingsproblemen door onregelmatigheden in de boekhouding. Dat leidde tot ontslag van de directie.

Economiedonderdag, 30 oktober 2003

No cure no pay

Recht in het mkb

Economiedonderdag, 30 oktober 2003

FEC viert jubileum met gepaste trots

Leeuwarden – Gepast feestelijk. Zo kan het gisteren gehouden veertigjarig jubileumfeest van het FEC in Leeuwarden het beste worden omschreven. Er was een receptie en diner voor genodigden, maar daar bleef het ook bij. Wie wilde kon gisteravond nog naar een voorstelling van Holiday on Ice, de wereldberoemde spectaculaire ijsshow. ,,We zijn trots op ons jubileum, maar vieren ons veertigjarig bestaan iets soberder dan verwacht’’, zei FEC-directeur Andries de Jong in zijn korte feestrede.

Hoofdartikeldonderdag, 30 oktober 2003

Markt of staat

De Russische president Poetin wil laten zien wie de baas is. In de machtsstrijd met de superrijken, de zogenoemde oligarchen, heeft hij hun een zware slag toegebracht met de arrestatie zaterdag van Michael Chodorkovski, topman van de oliemaatschappij Yukos. Chodorkovski is de rijkste man van Rusland. Hij is aangeklaagd wegens fraude en belastingontduiking.

Hoofdartikeldonderdag, 30 oktober 2003

Niemand is veilig

De plegers van de reeks bomaanslagen van de afgelopen dagen in Irak hebben een duidelijke boodschap afgegeven: niets en niemand is veilig.

Regiodonderdag, 30 oktober 2003

‘Grijpskerkers zijn een beetje eigenwijs’

Grijpskerk - ,,Men zegt dat Grijpskerkers een beetje eigenwijs zijn. Ik kom hier oorspronkelijk vandaan. Ik heb er geen last van’’, lacht Anneke Vink-Hoogstra (58), één van de samenstellers van het boek Gemeente Grijpskerk ’n omzien verbeeld . Wel kan ze zich voorstellen bij wat ‘men zegt’.

Regiodonderdag, 30 oktober 2003

Bodemdaling minder groot

Groningen - Het Staatstoezicht op de Mijnen heeft ernstige kritiek op de manier waarop de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) de bodemdaling berekent die ontstaat door gaswinning in de provincie Groningen. De bodemdaling blijkt in werkelijkheid minder groot dan altijd is berekend door de deskundigen van de NAM.

Regiodonderdag, 30 oktober 2003

5000 kuub met benzeen en asbest in gracht

Leeuwarden – De Leeuwarder grachten waren ernstiger vervuild dan waar rekening mee werd gehouden. In vijfduizend van de 67.000 kuub verwijderde bagger is het uiterst giftige, kankerverwekkende benzeen en asbest aangetroffen.

Regiodonderdag, 30 oktober 2003

Klein archief dreigt verloren te gaan

Beetsterzwaag – Veel kleine archieven van bijvoorbeeld kerken en scholen dreigen verloren te gaan vanwege het gebrek aan streekarchieven. Dit stelt archiefinspecteur J. Dijkstra van de provincie Fryslân. Hij pleit daarom voor het opzetten van Regionale Historische Centra.

Regiodonderdag, 30 oktober 2003

Een nieuw dorp is pure ‘luchtfietserij’

Zwaagwesteinde - Luchtfietserij, waanzin, Haagse bluf: De bezoekers van de informatieavond over het nieuwe dorp in Dantumadeel hadden gisteravond maar weinig woorden nodig om hun mening over de plannen van Dantumadeel samen te vatten.

Geloof & Kerkdonderdag, 30 oktober 2003

De verworvenheden van de Jakobsladder

Volgend jaar verschijnt de Nieuwe Bijbelvertaling . In de aanloop daar naartoe schrijven drie medewerkers van het vertaalteam wekelijks een column in het Friesch Dagblad . Deel 3.

Geloof & Kerkdonderdag, 30 oktober 2003

Verlegenheid en toewijding

Leeuwarden - Individuele pastores hebben behoefte aan structureel overleg met collega’s over de zorg voor terminaal zieken en het leiden van een uitvaart of crematie. De kerk moet dit overleg stimuleren en zo bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het pastoraat rondom het levenseinde.

Weerdonderdag, 30 oktober 2003

Herfstig

Het weer krijgt steeds meer een herfstig karakter, maar het wordt ook zachter. Vanavond en vannacht meestal bewolking en later vannacht regen. Een koud aanvoelende tot krachtig of hard toenemende zuidoostenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties