De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van maandag, 30 juli 2007.

Dossiermaandag, 30 juli 2007

Veel wind, hoge golven

Stavoren - De commissie Stavoren heeft het skûtsjesilen afgelopen zaterdagmiddag afgeblazen, nadat vaststond dat zeker drie van de veertien skûtsjes niet zouden meezeilen. Wedstrijdleider Piet Blaauw liet drie minuten na het tienminutensein de blauw-wit geblokte vlag op het startschip hijsen ten teken dat de wedstrijd werd afgelast.

Dossiermaandag, 30 juli 2007

Het achterhaalde fenomeen van de seizoensvoorbereiding


Economiemaandag, 30 juli 2007

Levensloop moet worden uitgebreid

Tilburg - De levensloopregeling moet flink worden uitgebreid. In haar huidige vorm is de regeling mislukt. Werknemers moeten de regeling ook kunnen gebruiken voor tijdelijke inkomensachteruitgang, zoals bij werkloosheid. Dat stelt de architect van de levensloopregeling, econoom Lans Bovenberg.

Hoofdartikelmaandag, 30 juli 2007

Beleggen...

Het ANP maakte er vanochtend een ‘alarmbericht’ van: ABN Amro trekt de voorkeur voor de potentiële overnemer Barclays in. Daaruit blijkt hoe belangrijk de overnamestrijd van de bank wordt gevonden. Dat is begrijpelijk; het gaat over ‘groot geld’, over werkgelegenheid in Nederland, over de overgang van een Nederlands bedrijf naar buitenlandse handen en over de waarde van aandelen die ook particulieren hebben.

Regiomaandag, 30 juli 2007

Nynke Wieke kampioene van Greidhynder

Drachten - Nynke Wieke (vader Beart) van Johannes van der Zijp uit Terkaple is de nieuwe kampioene van de fokvereniging It Fryske Greidhynder. Zij was de enige driejarige merrie (van de 34) die met een eerste premie werd beloond, over twee keuringsdagen bij het Fries Congres Centrum in Drachten. Er was nog wel een groep driejarige sterren met tweede premie.

Regiomaandag, 30 juli 2007

Oude zoekplaatjes op internet

Een van de onopgeloste foto’s van het archief. De fotograaf die deze plaat begin twintigste eeuw schoot, was H. van Kampen uit Leeuwarden. Maar wat gebeurt er precies op deze afdruk? Foto: Frysk Fotoargyf

Regiomaandag, 30 juli 2007

Mishandelde oudere blijft buiten beeld

Leeuwarden - Ouderenmishandeling blijft in Fryslân nog meer buiten beeld dan in de meeste andere provincies. Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld van Fier Fryslân heeft niet de middelen om werk te maken van deze aparte categorie huiselijk geweld, ook al is ouderenmishandeling bij de start van het meldpunt, vorig jaar, wel aangewezen als speerpunt.

Regiomaandag, 30 juli 2007

UMCG begint rugkliniek voor Noorden

Leeuwarden – Het Universitair Medisch Centrum in Groningen opent nog dit jaar een wervelkolomcentrum voor Noord-Nederland. Alle specialisten die betrokken zijn bij de behandeling van ziekten en afwijkingen aan de wervelkolom gaan daarin samenwerken. Ook andere vakgebieden worden betrokken bij het centrum, dat uniek is in Nederland.

Sportmaandag, 30 juli 2007

Ysbrand Galama overtreft zichzelf thuis


Sportmaandag, 30 juli 2007

Geen gekkigheden voor Klaas Berkepas

Sexbierum - Met opnieuw een finaleplek blijft Klaas Berkepas op dreef zo vlak voor de PC. Toch slaagt hij er in Sexbierum in om voor de derde maal op rij een finale te verliezen. ,,It kin better’’, geeft de opslager uit Hoornsterzwaag aan. ,,Ik moast mear fariearje, mar dat slagge efkes net. Sy wisten harren der wol mei te rêden en dan begjinne jo wat te sykjen.’’ Het zijn Johan van der Meulen, Auke van der Graaf en Taeke Triemstra die hun tweede opeenvolgende overwinning pakken.

Sportmaandag, 30 juli 2007

Favorieten laten zich gelden

Arum - Een slepende enkelblessure (Taeke Triemstra) en een mysterieuze ziekte (Chris Wassenaar) deed de topparturen dit seizoen hevig verlangen naar betere tijden. Dit weekeinde pikten beide parturen hun vierde seizoenszege mee, maar toch: de pijn van fysieke sores wordt pas definitief verdreven bij een zege overmorgen op de PC.

Sportmaandag, 30 juli 2007

’In bealch fol wurk, mar it wie foar neat’

Parijs - Pieter Weening verliet Parijs gisteravond met gemengde gevoelens. ,,Ik ha tsien dagen lang in bealch fol wurk ferset foar de ploech en dêr bin ik sels hiel tefreden mei. Oan ’e oare kant bliuwt it gefoel dat it foar neat west hat en dat is fansels net leuk’’, zo omschrijft de 27-jarige Raborenner uit Harkema zijn optreden in de derde Tour de France.

Sportmaandag, 30 juli 2007

Brandenburg aast op grootmeestertitel

Dieren - Daan Brandenburg gooit momenteel hoge ogen op het Open NK schaken in Dieren. De 19-jarige Drachtster bekleedt niet alleen de gedeelde tweede positie op de ranglijst, óók is hij hard op weg naar zijn eerste grootmeesterresultaat. Hij hoopt binnen twaalf maanden nog twee daarvan te behalen zodat hij zich grootmeester mag gaan noemen.

Sportmaandag, 30 juli 2007

De Vries pakt vier medailles tijdens het EK skeeleren

Ovar - Elma de Vries uit Haule heeft zaterdag op de Europese kampioenschappen skeeleren nog twee medailles aan haar verzameling toegevoegd. De 24-jarige Friezin won in het Portugese Ovar brons op de 500 meter en zilver met de Nederlandse vrouwenploeg op de aflossingskoers op de weg. Eerder veroverde De Vries al brons op de aflossingskoers en goud op de 1000 meter op de piste.

Sportmaandag, 30 juli 2007

A-jeugd AZ wint eerste Roosenburg-toernooi in Franeker

Franeker - Als de voetbalwereld niet drastisch verandert, dan zal er in de PC-week in Franeker voorlopig geen wedstrijd meer worden georganiseerd tussen twee clubs uit het betaald voetbal. En dus verzint Stichting SportPromotie Franeker wat nieuws; het Roosenburg-toernooi. Een toernooi voor de crème de la crème van de A-junioren met Ajax, AZ, Twente/Heracles en Omniworld. Wat wil je nog meer, maar het publiek laat de organisatie zaterdag een beetje in de steek.

Sportmaandag, 30 juli 2007

Stagecontract voor Beima bij T-Mobile

Hurdegaryp - Marcel Beima rijdt de rest van dit seizoen in dienst van de Duitse wielerploeg T-Mobile. De 23-jarige wielrenner uit Hurdegaryp kreeg afgelopen weekeinde het verlossende telefoontje van technisch directeur Luc Eisinga, dat hij per 1 augustus een stagecontract krijgt. Vorige week werden de eerste contacten gelegd en de komende vijf maanden mag Beima proberen een contract af te dwingen bij een profploeg.

Sportmaandag, 30 juli 2007

Heerenveen één helft op dreef tegen Xanthi

Beetsterzwaag - Scoren gaat SC Heerenveen in de oefenperiode tot dusverre goed af. En dat zonder topscorer Afonso Alves, die vandaag wordt terug verwacht in Fryslân. Tegen de Griekse club Xanthi scoorden de Friezen zaterdag drie keer. Toen de vermoeidheid toesloeg kreeg de formatie van Gertjan Verbeek nog twee treffers tegen, maar dat is de voorbereiding.

Sportmaandag, 30 juli 2007

Alves arriveert pas donderdag in Heerenveen

Heerenveen - Afonso Alves heeft vanmorgen de jaarlijkse fotoshoot van Sportclub Heerenveen gemist. De Braziliaan, die zich vandaag tijdens de persdag bij de selectie van trainer Gertjan Verbeek zou voegen, arriveert pas donderdag in Heerenveen.

Weermaandag, 30 juli 2007

Buien

We hebben vandaag en morgen nog te maken met buien, afgewisseld door zon. Het kwik komt te liggen rond 17 à 18 graden. De wind is matig tot vrij krachtig en aan zee soms hard uit het westen tot noordwesten, morgen is er minder wind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties