De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 30 april 2013.

Cultuurdinsdag, 30 april 2013

Buitenland enthousiast over ‘Leve boerenliefde’

Leeuwarden | De film Leve boerenliefde van Steven de Jong wordt in het buitenland goed ontvangen. Dat hoorde de regisseur gisteren van zijn distributeur voor het buitenland, Sjef Scholte. ,,De film is net klaar, dus Sjef kan naast flyers ook stukjes film laten zien”, aldus De Jong.

Economiedinsdag, 30 april 2013

Werknemers Prins in Dokkum staken weer

Dokkum | Personeel van vangrailproducent Prins in Dokkum onderbreken morgenmiddag hun werk om weer te protesteren tegen het overhevelen van de productie naar Duitsland of Polen en het ontbreken van een goed sociaal plan. Met de maatregel van het Noorse moederbedrijf Saferoad verliezen 34 mensen per 1 juli hun baan. Afgelopen zaterdag protesteerden de werknemers nog bij het landelijk PvdA-congres in Leeuwarden. Sinds eind februari is het personeel aan het actievoeren.

Hoofdartikeldinsdag, 30 april 2013

Lof aan het einde van het tijdperk-Beatrix

Dezer dagen wordt via de media breed uitgemeten hoe groot de betekenis is van koningin Beatrix voor de Nederlandse samenleving. Mensen die in de lange periode waarin de koningin in functie was met haar te maken hebben gehad, zijn vrijwel zonder uitzondering vol lof.

Regiodinsdag, 30 april 2013

Noordwest-gemeente zonder Harlingen komt dichterbij

Harlingen | Burgemeester Fred Veenstra van Franekeradeel wil zo snel mogelijk met de provincie Fryslân om tafel om de situatie rondom de herindeling in Noordwest-Fryslân te bespreken. Dat spoedoverleg is volgens Veenstra nodig omdat de Harlinger raad in meerderheid tegen een fusie met Menameradiel, het Bildt en zijn gemeente lijkt te zijn.

Regiodinsdag, 30 april 2013

Strafbaar stellen van illegaliteit is onmenselijk

Groningen | ,,Inhumaan”, vindt Christine Hillemans, directeur van VluchtelingenWerk Noord-Nederland, het voorstel van PvdA en VVD om illegaliteit strafbaar te stellen. ,,Ilegaliteit is geen vrijwillige keuze.”

Regiodinsdag, 30 april 2013

Haar opmerking over prins Claus; heel bijzonder

Leeuwarden | Met veel waardering en een gevoel van melancholie heeft Commissaris van de Koningin John Jorritsma naar de toespraak van koningin Beatrix geluisterd gisteravond.

Geloof & Kerkdinsdag, 30 april 2013

Zingen in Nederland en de coup van Ewbank

Er is iets vreemds aan de hand in ons landje. Waar ik in de column van vorige maand mijn boosheid uitsprak over mijn broeders en zusters die al ruzie maakten over het nieuwe Liedboek voordat het verschenen is, past mij nu toch wel enige bescheidenheid.

Geloof & Kerkdinsdag, 30 april 2013

Oranje en 450 jaar Heidelbergse Catechismus

Het is dit jaar 450 jaar geleden dat de Heidelbergse Catechismus het licht zag. Naar aanleiding daarvan hebben enkele prominente kerkhistorici het initiatief genomen om een aandenken in boekvorm uit te brengen. Met steun van tal van maatschappelijke, kerkelijke en politieke instellingen in Nederland en Duitsland, heeft dat een prachtig resultaat opgeleverd.

Sportdinsdag, 30 april 2013

Jong Heerenveen scoort een half dozijn treffers

Etten-Leur | Het belofteteam van sc Heerenveen scoorde er gisteren in de uitwedstrijd tegen Jong NAC Breda met een half dozijn treffers lustig op los. Het werd op sportpark De Lage Banken in Etten-Leur 1-6 voor de kampioensformatie van trainer Jan de Jonge. Voor de Friese ploeg waren Luciano Slagveer (drie keer), Hakim Ziyech, Gianni Zuiverloon en Toni in Brabant trefzeker. Naast Zuiverloon, deden ook Brian Vandenbussche, Jukka Raitala en Marco Pappa vanuit de A-selectie mee.

Sportdinsdag, 30 april 2013

Barto verlengt contract Cambuur met drie jaar

Leeuwarden | Martijn Barto staat ook de komende drie seizoenen onder contract bij SC Cambuur. De 28-jarige spits heeft zijn aflopende verbintenis bij de Friese club met drie jaar verlengd. Barto kwam dit seizoen tot 26 wedstrijden en daarin maakte hij negen doelpunten. Hij is met name de laatste weken op dreef bij de Leeuwarders, met wie hij strijdt om de titel in de eerste divisie. Barto kwam eerder uit voor sc Heerenveen, RKC Waalwijk, Helmond Sport en Harkemase Boys.

Sportdinsdag, 30 april 2013

Pole Position: uitvoering is goed, het idee wat minder

Steeds meer mensen schrijven over sport. Boeken vliegen de uitgeverijen uit. Kwantitatief gaat het dus uitstekend met deze tak van literatuur. Of dat ook betekent dat de kwaliteit van het gemiddelde sportboek toeneemt, is vers twee. Gevaar voor overkill ligt op de loer. Zeker als het om autosportboeken gaat, want die verschijnen zéker in groten getale. Neem Pole Position; de 10 grootste wereldkampioenen uit de Formule 1.

Sportdinsdag, 30 april 2013

Cambuur heeft ook letterlijk wind in de zeilen

Voor SC Cambuur is het vrijdag erop of eronder in de titelstrijd. De nummer twee moet winnen van Excelsior en hopen op verlies van rivaal Volendam. Van druk of spanning heeft de ploeg geen last, zo bleek gisteren tijdens een middagje skűtsjesilen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties