De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 3 oktober 2017.

Achtergronddinsdag, 3 oktober 2017

Waaien we weg of waaien we uit?

Starend vanaf de weg bij Ferwert naar de dijk is de horizon afgesneden. Een rechte lijn doet verbeelden dat de wereld daar ophoudt. Nergens in de wereld is de horizon zo dichtbij, het is een van die unieke ervaringen in het bijzondere dijkenlandschap van Noord-Nederland.

Cultuurdinsdag, 3 oktober 2017

De drempel over was nu de grootste stap

In de aanloop naar het muziekfestijn Hoera foar houtsjes op 7 oktober, portretteert het Friesch Dagblad enkele muzikale deelnemers. Vandaag: Elbrig Bakker uit Gorredijk.

Hoofdartikeldinsdag, 3 oktober 2017

Op een minister moet je aankunnen

Twee militairen van de Luchtmobiele brigade zijn op 6 juli 2016 in Mali omgekomen als gevolg van een exploderende mortiergranaat. Een derde militair raakte zwaargewond. De Onderzoeksraad voor Veiligheid constateert ernstige tekortkomingen bij Defensie bij zowel het munitiebeheer als de militaire gezondheidszorg. Beide taken vallen onder de verantwoordelijkheid van minister Hennis-Plasschaert van Defensie.

Regiodinsdag, 3 oktober 2017

Vogelwacht: van de vitrine terug het veld in

Hallum - ,,Och heden, dy keutels ha wy ek yn ‘e tún", ziet juf Margriet Sjoerdstra ineens. Lucas Hemrica van de Fûgelwacht Hallum, Marrum, Ferwert, Blije en omkriten wijst naar de uitwerpselen van de steenmarter. Daar is ze mooi klaar mee. ,,It binne moaie bistjes, mar se frette alles!”, weet Hemrica.

Regiodinsdag, 3 oktober 2017

Opvoeden is genade, maar ook gekkenwerk

Leeuwarden - Godsdienstpedagoog, (pleeg)vader en docent Praktische Theologie Jos de Kock schrijft in zijn boek Opvoeden is gekkenwerk - dat in februari dit jaar verscheen - over de drijfveren van opvoeders. Opvoeden, zo merkte hij, is een hoop gedoe, maar vooral ook veel genade. In het kader van de Week van de Opvoeding een aantal vragen aan De Kock.

Regiodinsdag, 3 oktober 2017

Zonder dat je het weet, eet je chocola uit Achlum

Achlum - Vreemd genoeg ruikt het naar koffie, niet naar chocolade. ,,Dat komt door een product wat dient als toevoeging in de chocolade”, vertelt Jan Klaver in de productiehal van Klafa Chocola vol prachtig klassieke machines. ,,In september hebben wij de paaskriebels. Dan maken we onder andere de mokka-vulling voor paaseitjes. Als je met Pasen ergens een eitje met mokka-vulling eet, weet je dat de toevoeging uit Achlum kan komen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties