De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van donderdag, 3 september 2015.

Achtergronddonderdag, 3 september 2015

Terug naar een gezonde Eems-Dollard

De Eems-Dollard is het enige gebied in de Waddenzee, en naast de Westerschelde het enige in heel Nederland, waar een rivier nog op een natuurlijke manier in zee uitmondt. Hierdoor komen zout en zoet water met elkaar in aanraking, wat zorgt voor grote natuurkwaliteit. Helaas staat de natuur van de Eems-Dollard onder druk. De hoeveelheid slib in het water neemt steeds verder toe. Dit komt niet alleen door het aanleggen en verdiepen van vaargeulen. Ook het kanaliseren van de Eems in Duitsland en het bedijken van kwelders doen het gebied verslibben.

Hoofdartikeldonderdag, 3 september 2015

Overheid niet zo'n beste bestuurder

En weer gaat een deksel open boven de put van een mislukt ICT-project van de overheid. Het gaat om computersystemen bij de SVB, de instantie die onder meer de kinderbijslag uitbetaalt. Het zogeheten Multiregelingensysteem (MRS) zou het beste worden van wat er op de wereld is. Die belofte is nooit uitgekomen. Sterker, het is nooit in bedrijf geweest. In september 2014 heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma de stekker eruit getrokken. Deskundige buitenstaanders hebben op verzoek van de bewindsvrouw het product bekeken en zijn tot de conclusie gekomen dat het systeem niet werkt. Het besluit om ermee op te houden, was terecht.

Regiodonderdag, 3 september 2015

Duurzaam en luxe tellen nog altijd op Hiswa te Water


Regiodonderdag, 3 september 2015

De zomer van 2015 bood volop variatie

Leeuwarden - Met een hittegolf, enkele koude nachten, een heuse zomerstorm en meer neerslag dan normaal gaat de afgelopen zomer de weerboeken in als een bijzonder seizoen. Er waren geen periodes met langdurig standvastig warm weer. Warme en koele dagen wisselden elkaar af. Volop variatie, een zomer voor elk wat wils.

Geloof & Kerkdonderdag, 3 september 2015

'Nijkleaster' in Jorwert is uithangbord voor collecte

Jorwert - Zondag staat in protestantse gemeenten in het land de collecte voor het missionair werk op het collecteroosters. De pioniersplek Nijkleaster in Jorwert is dit keer het uithangbord voor die collecte. Het is echter geen rondgang met de collectezak voor alléén het Friese pioniersproject, zoals uit de (advertentie)campagne van de landelijke kerk zou kunnen blijken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties