De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van maandag, 3 augustus 2009.

Cultuurmaandag, 3 augustus 2009

Advendo en Pasveer al jaren de beste op marsparade

Kerkrade - Drum en Showfanfare Advendo Sneek is zaterdag wereldkampioen marsparade geworden op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. De Snekers wonnen in de hoogste divisie met 92,63 punten, 0,75 punten meer dan titelverdediger Pasveerkorps Leeuwarden die tweede werd. ,,Het was fantastisch. Ik ben heel blij dat het vaandel van de marsparade weer naar Sneek gaat”, zei Bennie Hoogstra, manager van Advendo gisteren na afloop van het WMC. ,,De marsparade is toch een beetje ons onderdeel, ons kindje.”

Cultuurmaandag, 3 augustus 2009

Nassau pakt zijn publiek stap voor stap in

Twee jaar lang sleutelden de mannen van het theatrale muziektrio Nassau aan het programma dat gistermiddag in de muziekkapel van de Prinsentuin zijn premičre zou beleven. Een programma vol zelfgeschreven liedjes over dromen, spelende kinderen, eenzaamheid, Mars, Venus en de hemel. Maar bijna trad de regen als spelbreker op. De hele ochtend kwam het water met bakken uit de lucht. Het Leeuwarder park was nat en leeg en de koepel gesloten. Op het traliehek voor het podium hingen A4’tjes. Op één daarvan stond: ‘Even 180 graden draaien a.u.b.’ en op een ander: ‘Het optreden vindt in de Koperen Tuin plaats’.

Hoofdartikelmaandag, 3 augustus 2009

Politici als zakkenvullers...

De wachtgeldregeling voor politici is zakkenvullerij die niet valt uit te leggen. Woorden van die strekking werden uitgesproken door het Kamerlid voor de SP Ronald van Raak. Hij voegde de daad bij het woord en diende een voorstel in om de wachtgeldregeling voor Kamerleden drastisch in te perken. Die wordt wat hem betreft even goed of even slecht als de regelingen voor bijvoorbeeld bouwvakkers of tuinlieden.

Regiomaandag, 3 augustus 2009

Zandbak vullen met duinzand mag niet meer op Terschelling

Terschelling - Het was bijna een traditie te noemen: Terschellingers die een zandbak voor de kinderen in hun achtertuin hadden, mochten daarvoor decennialang in Oosterend mooi wit duinzand halen. Staatsbosbeheer (SBB) vond dat goed, op basis van wat tegenwoordig een fair use policy wordt genoemd: hou zelf een beetje in de gaten hoe ver je kunt gaan. Maar de provincie Fryslân heeft er nu een eind aan gemaakt. SBB heeft een aanschrijving gehad dat het gaat om een illegale afgraving, waar een ontgrondingsvergunning voor moet worden aangevraagd. ,,Als de werkzaamheden niet gelegaliseerd kunnen worden, moet het duin hersteld worden”, aldus een provinciewoordvoerder. SBB is het er niet mee eens, maar heeft voorlopig maar een verbod uitgevaardigd om zand te halen. ,,In samenspraak met de gemeente proberen we tot een oplossing te komen”, zegt Rien Cardol van SBB. ,,Dat kan een vergunningsaanvraag zijn, maar hopelijk kan het informeler.

Regiomaandag, 3 augustus 2009

Wisselvallige en warme juli past in moderne klimaat

Leeuwarden - Met over hoge temperaturen en veel neerslag voldeed juli uitstekend aan de nieuwe geldende weernormen. In het moderne klimaat wordt de combinatie warm en nat de trend. Maar juli was niet alleen warme en nat, de maand gaat ook als bijzonder zonnig de weerboeken in.

Regiomaandag, 3 augustus 2009

Jelle Talsma wil IFKS-historie schrijven

Hindeloopen - Jelle Talsma wil één ding: IFKS-historie schrijven. Drie keer achter elkaar kampioen worden.

Regiomaandag, 3 augustus 2009

Alleen feest in vijf van de elf steden zou sneu zijn

Bolsward - Fryslân bruist deze zomer van de evenementen. Voor de toerist, maar zeker ook voor de eigen bevolking. Het Friesch Dagblad doet ook elke zaterdag een dagje uit. Vandaag: het Elfstedenfeest in Bolsward.

Geloof & Kerkmaandag, 3 augustus 2009

Remonstranten kiezen voor vernieuwende aanpak

Leeuwarden - De Remonstrantse Broederschap is op zoek naar nieuw elan. En er liggen volop kansen voor dit kleine Nederlandse kerkgenootschap. Daarvan is algemeen secretaris Tom Mikkers overtuigd. ,,De kerken in Nederland hellen tegenwoordig sterk over naar rechts. Dat biedt ons de mogelijkheid om ons te profileren als alternatief.”

Geloof & Kerkmaandag, 3 augustus 2009

Star Wars heeft tal van parallellen met het evangelie

Films zijn niet meer weg te denken uit het culturele consumptiepatroon van veel christenen. Massa’s jongeren genieten van films als The Lord of the Rings, Star Wars, Prince Caspian of de verfilming van J.K. Rowlings boeken over Harry Potter. Sommigen christenen vinden het maar niks.

Geloof & Kerkmaandag, 3 augustus 2009

Zes christenen levend verbrand in Pakistan

Islamabad - In Pakistan zijn zes christenen - vier vrouwen, een kind en een man - zaterdag levend verbrand na botsingen met moslims in de stad Gojra in de provincie Punjab.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties