De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 juli 2004.

Bijschriftzaterdag, 3 juli 2004

Onderdanig of … (1)

‘Vrouwen, wees uw man onderdanig.’ Deze zin van Paulus is een struikelblok voor veel bijbellezers. Terecht worden mensen boos bij het lezen van deze oproep. Evenzeer is het terecht (en ook beter) dat mensen zich hier niet aan houden.

Cultuurzaterdag, 3 juli 2004

Broertjes Coen weten hoe je komedie maakt

Het is merkwaardig dat Joel en Ethan Coen nu ineens door vele volgers verweten wordt dat zij hun creativiteit en eigenstijl te grabbel gooien voor het geld van de grote studio’s. Wat namelijk opvalt aan de carričre van de broers is dat zij eigenlijk altijd hun eigen weg en eigen stijl hebben behouden terwijl ze vanaf het begin van hun carričre voor de grote studio’s werken.

Economiezaterdag, 3 juli 2004

Bedrijven op de beurs genieten minder vertrouwen

Amsterdam - De illustraties bij de artikelen over de uiteindelijk niet zo gunstig verlopen algemene vergadering van aandeelhouders van de Koninklijke Olie in Den Haag waren zeer geruststellend van aard. Rustige en beschaafde aandeelhouders, keurig debatten zonder hoog oplopend gekijf.

Hoofdartikelzaterdag, 3 juli 2004

Trouwen in de kerk…

Het is een bekend verschijnsel, het kerkbezoek alleen bij geboorte (doop), huwelijk (inzegening) en overlijden (rouwdienst). Deze week promoveerde de theoloog Tijs Michels op een onderzoek betreffende het ritueel van de huwelijkssluiting. Daarin komt het verschijnsel ‘kerkelijk huwelijk’ ook aan de orde.

Regiozaterdag, 3 juli 2004

Ondernemers: hoe langer brug open hoe beter

Raerd - Het verruimen van de openingstijden van de bruggen komt de levendigheid in de watersportdorpen ten goede en moet vooral doorgaan. Dat zeggen de ondernemingsverenigingen in de watersportdorpen. Zij reageren op het rapport dat bureau Oranjewoud heeft gemaakt in opdracht van recreatieschap De Marrekrite.

Regiozaterdag, 3 juli 2004

Spoedoverleg na vondst dode Leeuwarder

Leeuwarden – Wethouder Hafkamp van de gemeente Leeuwarden houdt maandag spoedoverleg met haar ambtenaren, de politie en maatschappelijke instellingen. Aanleiding is het aantreffen van het dode lichaam van een 55-jarige Leeuwarder, eerder deze week. De man is vermoedelijk acht maanden geleden gestorven.

Regiozaterdag, 3 juli 2004

Bewakers berusten, gevangen boos |over delen cel

Leeuwarden - Het gevangenispersoneel is er niet blij mee, maar er is sprake van een soort berusting, zegt secretaris Jappie de Kroon van de ondernemingsraad van Penitentiaire Inrichting Noord. Minister Donner van Justitie maakte deze week bekend in alle huizen van bewaring twee gedetineerden op één cel te willen plaatsen. ,,Het is nu niet meer te keren. We moeten er voor zorgen het meeste er uit te slepen’’, aldus De Kroon.

Regiozaterdag, 3 juli 2004

Dure bouwkavel in Fryslân blijft nog erg in trek

Leeuwarden - De verkoop van dure bouwkavels in Fryslân heeft amper te leiden onder de economische malaise van dit moment. Dat blijkt uit een rondgang langs Friese gemeenten van deze krant.

Regiozaterdag, 3 juli 2004

Vrijende homo’s in de buitenlucht mag, mits…

Leeuwarden – Mannen die in de gemeente Leeuwarden in de buitenlucht met elkaar vrijen zonder dat anderen dat kunnen zien, worden niet vervolgd. Eerder deze week kondigde burgemeester Dales van Leeuwarden strengere maatregelen aan om zogenoemde cruisende homo’s te scheiden van andere mensen die recreëren in het Groene Ster gebied bij Leeuwarden. Ondernemers, bewoners en recreanten ondervonden overlast. De bezoekers van de cruisezone voelden zich bedreigd.

Geloof & Kerkzaterdag, 3 juli 2004

Ouderen uit isolement halen en perspectief bieden

Leeuwarden - Ouderen die totaal vereenzaamd zijn en zich eigenlijk niet meer zelfstandig kunnen redden. Ze wonen misschien wel vlak bij ons om de hoek. Het is de doelgroep waar het project ‘Grijs Genoeg(en)’ van het Leger des Heils zich op richt. In Leeuwarden helpt een team van zes medewerkers nu 24 cliënten van zestig jaar en ouder. ,,Het is triest dat mensen zo kunnen verzuipen in onze verharde en geďndividualiseerde samenleving’’, zegt medewerkster Jolanda Kamphuis (24).

Geloof & Kerkzaterdag, 3 juli 2004

Beslissing PKN moet duidelijkheid scheppen

Leeuwarden – Ruim tweehonderd ambtsdragers zijn door de Kleine Synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) uit hun ambt van ouderling of diaken ontheven. Dat is vrijdag bekendgemaakt.

Sportzaterdag, 3 juli 2004

Vos superblij met zilver

Marum - ,,Een plaats bij de eerste tien had ik al goed gevonden, maar hier ben ik écht heel blij mee.’’ Elzo Vos uit De Wilp eindigde vrijdag op de tweede plaats in het wielercriterium van Marum en bevestigde daarmee dat hij ook in het wielerpeloton van amateurs met de voorsten mee kan.

Sportzaterdag, 3 juli 2004

Alleen Henk Schievink ligt in Winsum op koers

Winsum - Met alles wat de fierljeppers tot nu toe dit seizoen lieten zien, staat ze de rest van de zomer nog heel wat te doen om deze sport op een goede manier aan het publiek te verkopen. Vrijdag ontbrak het in Winsum in alle categorieën in ieder geval weer aan heel veel wat deze sport zo aantrekkelijk kan maken en eigenlijk mocht alleen Henk Schievink redelijk tevreden naar huis gaan.

Sportzaterdag, 3 juli 2004

Jochum Bouma meesterlijk in Heerenveen

Heerenveen - Meesterlijk kaatsen heeft Jochum Bouma vrijdag de Mastertitel en de koningsprijs bezorgd. Samen met Kor Zittema en Taeke Triemstra won de opslager de Masters in Heerenveen. In de finale tegen Klaas Anne Terpstra, Jan Willem van Beem en Douwe Groenendijk kreeg het partuur weinig tegenstand (5-0 en 6-4).

Weerzaterdag, 3 juli 2004

(On)weerbuien

Zowel vandaag als morgen komt het nog steeds tot onweersbuien. Het kunnen pittige buien zijn met kans op windstoten en soms ook hagel. Vandaag temperaturen rond 17 of 18 graden, morgen rond 19 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties