De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van donderdag, 3 mei 2007.

Economiedonderdag, 3 mei 2007

Truckers blokkeren rotonde Joure

Joure - Vrachtwagenchauffeurs hebben vanmorgen voor oponthoud gezorgd rond de rotonde van Joure. Honderden vrachtwagens reden demonstratief rondjes op de rotonde, waardoor lange files ontstonden. De politie greep niet in, omdat de verkeersveiligheid niet in het geding was.

Economiedonderdag, 3 mei 2007

Kledingzaakketen For Sale failliet

Grootegast - De noordelijke kledingwinkelketen For Sale is failliet. Dat meldt curator Jeroen Reiziger. Bij de keten met veertien winkels, waarvan twaalf ten noorden van Zwolle, werken in totaal 55 mensen. Het personeel wordt morgenmiddag ingelicht in de vestiging van Grootegast. Het heeft nog loon over april tegoed.

Hoofdartikeldonderdag, 3 mei 2007

Probleemjongeren...

Jongeren vormen een betrekkelijk groot probleem. Vooral betrekkelijk, want in aantallen gezien zijn de meeste jongeren in ons land ‘gewoon’ en zorgt slechts een minderheid van de jongeren voor overlast of erger. Politie, justitie, hulpverleners en anderen bedenken van alles om te voorkomen dat jongeren verkeerde dingen doen en ze proberen van alles om jongeren die de fout in zijn gegaan, op het rechte pad te krijgen.

Regiodonderdag, 3 mei 2007

Meer dan zesduizend onverzekerden in Fryslân

Leeuwarden - Ongeveer 6400 Friezen hebben geen basisverzekering ziektekosten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek. Dat is veel minder dan het landelijk gemiddelde.

Regiodonderdag, 3 mei 2007

Droogte doet vuur in natuur oplaaien

In het natuurgebied van It Fryske Gea tussen Zwaagwesteinde en De Valom hebben de afgelopen drie weken meerdere brandjes gewoed. De brandweer moest zeker vijf tot tien keer uitrukken, om brandend riet langs het fietspad te blussen.

Regiodonderdag, 3 mei 2007

Nieuwe snelboot voor Doeksen

Terschelling - Rederij Doeksen heeft op de Filippijnen een tweedehands catamaran gekocht. De rederij wil met het vijf jaar oude schip de sneldienstcapaciteit vergroten op de veerdiensten van Harlingen naar Terschelling en Vlieland. Het schip kost 4,5 miljoen euro en komt volgens planning begin volgend jaar in de vaart.

Regiodonderdag, 3 mei 2007

Wetterskip blijft spoelen

Leeuwarden - Wetterskip Fryslân laat per etmaal 2,5 miljoen kuub IJsselmeerwater de Friese boezem instromen. Op die manier blijven de gevolgen van de droogte in de provincie beperkt, meldt het waterschap. ,,Dit kunnen we lang volhouden, ook als de droogte nog een paar weken aanhoudt.”

Regiodonderdag, 3 mei 2007

‘Na 1943 nooit meer feest gevierd’

Surhuizum - Zo rond april gaat het bij Jan Fokkens uit Surhuizum altijd kriebelen. De gedachten gaan dan terug naar 1943. Het jaar waarin broer Dirk werd gefusilleerd, en zijn lichaam verdween. Jarenlang zocht hij bij instanties en op begraafplaatsen naar mogelijke aanwijzingen over het lot van zijn broer. Pas sinds een paar jaar weet hij wat er met Dirk moet zijn gebeurd. Dankzij de Groningse onderzoekster Truus de Witte heeft de familie Fokkens een plek om Dirk te gedenken.

Geloof & Kerkdonderdag, 3 mei 2007

Kerk houdt ‘sportzondag’

Heerenveen - De Protestantse wijkgemeente Heerenveen houdt zondag een Sportieve Wijkzondag. Gemeenteleden kunnen bijvoorbeeld meedoen aan een volleybal- en voetbaltoernooi, fietsen en wandelen, maar ook klaverjassen of jeu de boulen. ,,Samen sporten is samenbindend”, aldus ds. Siebe Sijtsema.

Geloof & Kerkdonderdag, 3 mei 2007

‘Met droom in actie komen’

Strand Nulde - Veel zon, muziek, ‘brandstof voor een christelijk leven’ en ‘dromen’, tekenden de tiende editie van het Soul Survivor Festival. Het vijfdaagse jongerenfestival, dat op zaterdag begon, werd gisteren afgesloten.

Geloof & Kerkdonderdag, 3 mei 2007

Inventarisatie van alle orgels PKN

Leeuwarden - De Commissie Orgelzaken (COZ) wil het totale orgelbestand binnen de Protestantse Kerk in Nederland opnieuw gaan inventariseren. De COZ zoekt vrijwilligers met enige deskundigheid, die willen helpen om dit ,,unieke project” tot stand te brengen.

Sportdonderdag, 3 mei 2007

Belofteteam Heerenveen pakt dubbel

Heerenveen - De beloften van SC Heerenveen hebben na het kampioenschap ook de KNVB Beker gepakt. Zo’n zesduizend toeschouwers zagen het team van trainer Henk Herder gisteren in het Abe Lenstrastadion winnen van Stormvogels/Telstar. Herder: ,,Ik ben er van overtuigd dat al deze jongens het gaan redden.’’ Opvallend genoeg was niet iedereen blij.

Sportdonderdag, 3 mei 2007

Cupfighter Harkemase Boys weer finalist

Sneek - Harkemase Boys ontpopt zich de laatste jaren als een ware cupfighter. Vorig seizoen wonnen de roodhemden uit Harkema de districtsbeker, ten koste van Genemuiden, en ook dit jaar mag de ploeg ondanks de degradatiesores opnieuw aantreden in de eindstrijd. Vier dagen na het pak slaag in Zwolle (6-0 tegen Be Quick’28), spoelde de formatie van trainer Fritz Korbach de kater weg met een zevenklapper bij zondaghoofdklasser Sneek, dat ook nog altijd niet vrij is van degradatiezorgen.

Sportdonderdag, 3 mei 2007

Hansson definitief weg, Delorge komt mogelijk

Heerenveen Petter Hansson speelt vanaf komend seizoen voor Stade Rennes, de huidige nummer zes in de Franse Ligue 1. De 30-jarige Zweedse verdediger van SC Heerenveen ondertekende gisteren een contract voor drie seizoenen. Hansson speelde vijf jaar voor Heerenveen en is transfervrij. Eerder kwam hij uit voor Halmstads BK. In Rennes wordt hij herenigd met landgenoot en ex-Heerenveenspeler Erik Edman. Ook de Nederlander Mario Melchiot voetbalt er. Heerenveen is ondertussen in verregaande onderhandeling met ADO Den Haag-middenvelder Laurent Delorge voor een contract voor komend seizoen. Slechts details staan een definitieve overgang nog in de weg.

Sportdonderdag, 3 mei 2007

Gelijkspel Friezen met Oranje onder 17

Tubize Het Nederlands elftal onder 17 jaar is het EK in België begonnen met een teleurstellend gelijkspel. De ploeg van bondscoach Albert Stuivenberg had het betere van het spel, maar mocht blij zijn met het 2-2 gelijkspel. Nill de Pauw bracht de Belgen op voorsprong, waarna Oranje een overwicht opbouwde. Pal na rust kwam de ploeg van Stuivenberg langszij door Nacer Barazite (Arsenal). Eden Hazard bracht het thuisland vanaf de strafschopstip opnieuw op voorsprong. Oranje, met Heerenveenspeler Luciano Narsingh in de basis, slaagde er lange tijd niet in iets terug te doen. Een vrije trap van Feyenoorder Georgionio Wijnaldum bracht in de slotfase uitkomst, 2-2.

Sportdonderdag, 3 mei 2007

Flevo Boys verliest halve finale

Emmeloord Flevo Boys is er gisteravond niet in geslaagd de finale van het districtsbekertoernooi te halen. Op eigen veld verloor de formatie van trainer Jan van Raalte van zondaghoofdklasser Be Quick 1887, dat ONS Sneek in de kwartfinale elimineerde. Flevo Boys, dat een ronde eerder nog afrekende met de reserves van de Groninger club, kwam in Emmeloord tekort. Be Quick 1887 kwam halverwege de eerste helft op voorsprong door een benutte strafschop van Willem Lanjouw. Vier minuten later tekende Pascal Cohen voor de 1-1. Na de pauze bezorgde Gerben Klassens de Groningers de zege.

Weerdonderdag, 3 mei 2007

Bewolking en zon

De bewolking die over de provincie is gekomen, zal vanmiddag breken en dan hebben we weer flinke zonnige perioden. Het wordt dan vanmiddag tussen 16 en 20 graden. Morgen hebben we eerst ook weer bewolking, maar minder en dus wordt het opnieuw zonnig met 16 tot 21 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties