De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 april 2010.

Cultuurzaterdag, 3 april 2010

Verdeling geld voor koren aangepast

Leeuwarden - Gedeputeerde Staten (GS) zijn bereid de verdeling van subsidiegeld voor koorbegeleiding aan te passen. Dat blijkt uit het antwoord van GS op de schriftelijke vragen van ChristenUnie. Hoe de nieuwe verdeling eruit komt te zien, is nog niet bekend, maar ze moet er in elk geval voor zorgen ,,dat ook evenementen aan het eind van het jaar een evenredige kans maken op subsidie”.

Economiezaterdag, 3 april 2010

Schuitema verkoopt de huidige C1000 Damwâld

Leeuwarden – Supermarktorganisatie Schuitema verkoopt de C1000-vestiging Henk Split in Damwâld. De verkoop is een gevolg van een uitspraak van de NMa. Schuitema nam vestigingen van Super de Boer over, waaronder een vestiging van Super de Boer in Damwâld. Deze Super de Boer zal naar verwachting worden omgebouwd tot een nieuwe C1000, en dus moet de C1000 van Split worden afgestoten.

Hoofdartikelzaterdag, 3 april 2010

Tussen de tijden...

Stille Zaterdag is de dag tussen de tijden. Op Goede Vrijdag is een einde gekomen aan de oude tijd; morgen, op het paasfeest, blijkt de nieuwe tijd te zijn aangebroken. Deze dag, de sabbat, is een rustdag. Het oude heeft afgedaan, het is vandaag de tijd voor het wachten op de nieuwe tijd die zichtbaar zal worden: mens en wereld liggen in de verwachting van een nieuwe schepping.

Regiozaterdag, 3 april 2010

Leven te danken aan moedige boer en zijn turfhut

Boelenslaan/Barger-Compascuum - Het origineel werd verstookt in de kachel. Bij het Veenpark in Barger-Compascuum wordt vandaag een replica onthuld van de turfhut die in de oorlog dienst deed als onderduikadres voor het Joodse echtpaar Samson. Zoon Willi Samson (62) uit Boelenslaan is er bij.

Regiozaterdag, 3 april 2010

Maart loopt weer in de pas van een warmer klimaat

Leeuwarden - Na de koude sneeuwrijke wintermaanden januari en februari heeft maart zich weer aangepast aan de trend van een warmer klimaat. De gemiddelde temperatuur lag boven normaal. In Schettens werd zelfs een nieuw warmterecord gebroken.

Regiozaterdag, 3 april 2010

Fryslân krijgt dik 22 miljoen euro minder

Leeuwarden - De provincie Fryslân krijgt in 2011 22,2 miljoen euro minder van het rijk vanuit het Provinciefonds. Het rijk wil landelijk 290 miljoen euro bezuinigen op de provincies. Die hebben nu onderling een verdeling gemaakt. Fryslân komt redelijk weg, weet gedeputeerde Galema.

Regiozaterdag, 3 april 2010

Nog altijd weinig vrouwen in raad

Leeuwarden - Vrouwen zijn ook de komende vier jaar nog ondervertegenwoordigd in de lokale politiek. Van de 472 Friese zetels die op 3 maart werden verdeeld, gingen maar 136 naar vrouwen. Dat komt neer op 28,8 procent. Een fractie meer dan in 2006.

Sportzaterdag, 3 april 2010

Geen goede vrijdag voor SC Cambuur

Maastricht - Winst op MVV had SC Cambuur gisteren bijna zeker de tweede plaats in de eerste divisie opgeleverd én het had de druk op nummer één De Graafschap nog wat opgevoerd. Het mocht echter niet zo zijn. Het 85 minuten lang moeten spelen met een man minder eiste in de slotfase zijn tol. Door de nederlaag kan De Graafschap morgen kampioen worden.

Sportzaterdag, 3 april 2010

Dromen over toppaard dat níet verkocht wordt

Franeker - Ze is een tikkeltje eigenwijs. Of, zoals ze zelf liever zegt, eigenzinnig. Een streber dus. Maar misschien is dat wel wat de jonge amazone Marriët Hoekstra (20) uit Franeker zo goed maakt. In Fryslân hoort ze bij de top van het springen; komend weekeinde mag ze in Ermelo bij de Nederlandse kampioenschappen laten ze zien op welk platvorm ze nationaal staat.

Sportzaterdag, 3 april 2010

Sjoerd Hamburger weer Friese troef in Boat Race

Londen - Sjoerd Hamburger zal het enkele jaren niet hebben gedacht: waar de 27-jarige roeier uit Oldeberkoop vroeger alleen nog maar kon dromen van het ooit eens mogen meedoen aan de traditionele Boat Race tussen Oxford en Cambridge, staat hij vandaag voor de tweede keer op rij als een van de roeiers op de deelnemerslijst. Net als vorig jaar is de Fries een van de acht in de boot van Oxford.

Sportzaterdag, 3 april 2010

Westra is een van de 23 Nederlanders

Brugge - Liefst 23 Nederlandse wielrenners, verdeeld over zes teams, nemen morgen deel aan de Ronde van Vlaanderen. Negentien van hen rijden voor een van de drie deelnemende ploegen uit Nederland, zoals Lieuwe Westra (Műnein). De renner van Vacansoleil is de enige Fries die morgen start; Pieter Weening (Harkema) is er niet bij. De ploegleiding van Rabobank wees wel de Nederlanders Lars Boom, Rick Flens, Sebastian Langeveld, Tom Leezer, Joost Posthuma, Tom Stamsnijder en Maarten Tjallingii aan. Voor Skil-Shimano komen Roy Curvers, Koen de Kort, Floris Goesinnen, Tom Veelers, Job Vissers en Piet Rooijakkers in actie. Naast Westra starten voor Vacansoleil ook zijn landgenoten Wouter Mol, Joost van Leijen, Johnny Hoogerland, Jens Mouris en Bobbie Traksel. Verderstappen ook Martijn Maaskant (Garmin), Servais Knaven, Niki Terpstra (beiden Milram) en Karsten Kroon (BMC) op.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties