De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 3 maart 2009.

Cultuurdinsdag, 3 maart 2009

Met de neus tegen het raam

Leeuwarden - Elke woning een duurzame zonneboiler en milieuvriendelijk composttoilet. De hele wijk dient autoluw te worden en voortaan blijven de straatlantaarns permanent uit. Zomaar een greep uit de maatregelen die bewoners van de Leeuwarder wijk Oldegalileën zouden moeten doorvoeren, willen ze kans maken op de Beauty Quarter Award, een door theatergezelschap BUOG bedachte fictieve prijs voor de mooiste wijk van Europa.

Cultuurdinsdag, 3 maart 2009

Kunstenaar Gerriet Postma (76) overleden

Leeuwarden - De Friese kunstenaar Gerriet Postma is vrijdag op 76-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Groningen. Postma werd landelijk bekend als expressionistisch schilder. Op latere leeftijd brak hij ook in het buitenland door, met exposities in onder meer Parijs, Keulen, Barcelona en New York.

Cultuurdinsdag, 3 maart 2009

Student wint met eigen compositie festival in Anjum

Anjum - Drummer Anne Martin Koree uit Anjum, student aan de muziekopleiding van de Friese Poort in Drachten, is zaterdag bij de senioren met een eigen compositie winnaar geworden van het hafabra-festivalconcours van Oost-Dongeradeel.

Economiedinsdag, 3 maart 2009

Vertrouwen in ‘financials’ daalt verder

Leeuwarden - Nadat het Amerikaanse verzekeringsconcern AIG gisteren een verlies van bijna vijftig miljard euro rapporteerde, zakten de beurskoersen wereldwijd in. Naar verwachting staan de koersen van banken en verzekeraars nog maanden onder druk.

Economiedinsdag, 3 maart 2009

‘Vier miljard euro nodig voor Food Valley Wageningen’

Wageningen - De als Food Valley gepresenteerde regio rond Wageningen en Ede moet versneld doorgroeien tot Europese topregio voor innovaties op het gebied van gezonde en duurzame voeding. Daarvoor is de komende tien jaar vier miljard euro nodig, stelde de Initiatiefgroep Food Valley gisteren in haar toekomstvisie.

Hoofdartikeldinsdag, 3 maart 2009

Kranten, hun eigenaars...

Het lijkt er op dat PCM, de uitgeefster van onder meer Trouw, NRC en de Volkskrant, overgaat in buitenlandse handen. De Belgische krantenmagnaat Van Tillo heeft belangstelling en de Volkskrant heeft als laatste belanghebbende in het concern gisteren bekendgemaakt akkoord te gaan met de verkoop; er is geen alternatief. Als de overname doorgaat, is een belangrijk deel van de Nederlandse kranten in handen van buitenlanders; naast PCM is de grootste uitgever van regionale bladen, Wegener, ook in buitenlandse handen, namelijk van het Britse Mecom. Enkele jaren geleden ging Het Parool al over in handen van dezelfde Van Tillo.

Regiodinsdag, 3 maart 2009

Crisisteam om woningbouw uit slop te halen

Leeuwarden - Leeuwarden wil meer goedkope starterswoningen en huurwoningen. Zo wil de gemeente de crisis in de woningmarkt tegengaan. Samen met bouwers, bankiers en makelaars komt er een ‘crisisteam’ om nieuwbouw sneller van de grond te krijgen.

Regiodinsdag, 3 maart 2009

Meer dan een maatje voor wie zelf geen beslissing kan nemen

Leeuwarden - Is verhuizen een goed idee? Moet er echt geopereerd worden? Mensen met een verstandelijke beperking, demente ouderen of patiënten met een psychiatrische aandoening komen soms voor lastige vragen te staan. Als zelf besluiten moeilijk is, kan een mentor uitkomst bieden.

Regiodinsdag, 3 maart 2009

Bedrijven richten technieklokaal in

Ureterp - Terwijl de vraag naar technisch personeel groeit, kiezen steeds minder jeugdigen voor een technische opleiding. Eigenlijk zouden ze al op de basisschool moeten worden warm gemaakt voor techniek. In Ureterp begrijpen bedrijven dat, en investeren in een technieklokaal van cbs De Opdracht.

Regiodinsdag, 3 maart 2009

Staatssecretaris langs werkprojecten

Leeuwarden - Bang om werkloos te worden vanwege de economische crisis? Wie gisteren de rondgang van staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken door Fryslân volgde, is vast een stuk minder pessimistisch over de kansen om opnieuw aan de slag te komen. Klijnsma opende twee initiatieven om werklozen aan een nieuwe baan te helpen en reikte diploma’s uit aan ex-werklozen die via een project aan de slag zijn gekomen in de zorg.

Regiodinsdag, 3 maart 2009

De buurvrouw helpen met een klusje is ook stage

Leeuwarden - Sinds een half jaar helpen scholieren van de praktijkopleiding van Piter Jelles in Leeuwarden bewoners van de omliggende buurt Heechterp met klussen om het huis. Gisteren opende minister Van der Laan het nieuwe zenuwcentrum van dat project.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 maart 2009

Bethelkerk houdt drie avonden over evolutie

Drachten - De Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten houdt de komende maanden drie thema-avonden over het thema ‘schepping en evolutie’.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 maart 2009

De mens lijkt tegenwoordig wel een robot

Er gaat geen dag voorbij of je gebruikt in het dagelijks leven techniek en technologie. Vanaf het moment dat je wekkerradio afgaat bij het opstaan tot alle e-mailverkeer met collega’s en vrienden. Wat heeft de voortgaande ‘vertechnologisering’ voor gevolgen?

Geloof & Kerkdinsdag, 3 maart 2009

Onmogelijke oplossingen in Israël

Het mag verbazing wekken dat juist ook de extreem-rechtse Avigdor Lieberman - de ‘Geert Wilders’ van Israël - van de inmiddels op twee na grootste politieke partij in Israël, Yisrael Beitenoe, onlangs pleitte voor de oprichting van een Palestijnse staat. Zijn motief is heel eenvoudig: alleen zo kan gegarandeerd blijven dat Israël zelf een Joods-zionistische staat blijft.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties