De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 3 november 2009.

Cultuurdinsdag, 3 november 2009

‘Hel van ‘63’ groots in premičre in Leeuwarden

Leeuwarden - De film De hel van ’63, over de Elfstedentocht van 1963, gaat volgende maand groots in premičre in het WTC Expo in Leeuwarden. Verspreid over twee voorstellingen worden zesduizend mensen verwacht, onder wie Elfstedentochtwinnaars. Hiervoor wordt WTC Expo verbouwd tot ‘de grootste bioscoop van Nederland’, meldt organisator Expeditie Leeuwarden.

Cultuurdinsdag, 3 november 2009

30.000 bezoekers voor expositie ‘Scherven & Geluk’

Leeuwarden - De tentoonstelling Scherven & Geluk in Keramiekmuseum Princessehof heeft dertigduizend bezoekers getrokken. Dat is een groot succes, zo meldt het museum in een persbericht. De expositie over huwelijksserviezen in de twintigste eeuw, was zondag voor het laatst te zien.

Economiedinsdag, 3 november 2009

Portena Logistiek neemt HTO Wolvega over

Heerenveen - Portena Logistiek uit Heerenveen neemt collega-vervoerder HTO Logistiek uit Wolvega over. HTO heeft nog niet zo lang geleden een doorstart gemaakt en heeft het moeilijk. HTO besloot daarom in te gaan op het bod van Portena. De 32 medewerkers gaan mee naar het veel grotere Portena, waar na de overname ongeveer 250 mensen werken.

Economiedinsdag, 3 november 2009

Viando Diervoeder Feanwâlden wordt overgenomen

Feanwâlden - Diervoederfabriek Viando uit Feanwâlden wordt overgenomen door Teeling Petfood uit Hoogeveen. Vijftien medewerkers van de veertig medewerkers blijven door de overname aan het werk.

Economiedinsdag, 3 november 2009

Veel belangstelling voor pootaardappelacademie

Vrouwenparochie - De pootaardappelacademie van Fryslân is gisteren in Vrouwenparochie van start gegaan. De academie wil kennis uitwisselen over de teelt van poters tussen telers, handel en bedrijven. Doel is het verbeteren van de kwaliteit van het pootgoed.

Hoofdartikeldinsdag, 3 november 2009

Van Gogh, de herdenking...

Het was niet een grootschalige herdenking, gisteren in Amsterdam. Theo van Gogh is niet vergeten, maar de moord op hem vijf jaar geleden, kan geen honderden mensen op de been brengen, nauwelijks enkele tientallen. Het aantal journalisten dat naar de herdenking kwam was groter dan het publiek. En van de aanwezigen behoorde een flink deel tot de aanhang van die andere vermoorde man, Pim Fortuyn.

Regiodinsdag, 3 november 2009

Meer reizigers tussen Sneek- Leeuwarden

Sneek - De provincie Fryslân en streekvervoerder Arriva willen meer treinreizigers op het traject tussen Sneek en Leeuwarden. Nu stappen er jaarlijks 1,3 miljoen mensen tussen beide steden in en uit de trein. Dat moeten er over enkele jaren volgens de provincie bijna 1,8 miljoen reizigers zijn.

Regiodinsdag, 3 november 2009

17,3 procent meer toeristen naar Fryslân

Grou - Fryslân heeft in de eerste zeven maanden van dit jaar 17,3 procent meer toeristen ontvangen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit gisteravond gepubliceerde cijfers van het CBS, die vanochtend door Fryslân Marketing zijn verspreid. Het toerismebureau meldt verder dat het aantal overnachtingen 13 procent hoger lag.

Regiodinsdag, 3 november 2009

Geen onstuimig herfstweer; oktober was ietsje saai

Leeuwarden - Liefhebbers van echt herfstweer met regen en veel wind kwamen in oktober niet aan hun trekken. De afgelopen maand gaat als ietwat saai de weerboeken in. Wat betreft neerslag en temperatuur werd nauwelijks afgeweken van wat gangbaar is voor oktober.

Regiodinsdag, 3 november 2009

Dokkumer wijk biedt straks kans op wooncarričre

Dokkum - De Hoedemakerspolder in Dokkum moet hoognodig opgeknapt worden.

Regiodinsdag, 3 november 2009

‘Geen kernafval in zoutkoepel’

Dokkum - Als de tweede kerncentrale Borssele er staat, mag het radioactieve afval niet opgeslagen worden in zoutkoepels in het Noorden. Onder meer de gemeenten Dongeradeel en het Bildt hebben hierover brieven gestuurd naar het ministerie van VROM.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 november 2009

25 bomen geplant in Wittenbergse Luthertuin

Wittenberg - In het Duitse Wittenberg zijn zondag door kerkelijke leiders de eerste 25 bomen geplant voor een Luthertuin. Het moet een oecumenische gedenkplaats worden met liefst 500 bomen die in 2017, vijfhonderd jaar na de Reformatie, een Luthergarten vormen.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 november 2009

Preken in drie kerkelijke wereldjes

Onlangs preekte ik op een zondag drie keer. Dat gebeurt wel vaker, al probeer ik zulke drukbezette zondagen tot een minimum te beperken. ’s Morgens leidde ik de hervormde dienst in de stadskerk van een allerliefst Nederlands stadje. ’s Middags preekte ik in een - volgens velen - ‘zeer’ charismatische gemeenschap in een andere fraaie Nederlandse stad. En ’s avonds preekte ik in een redelijk behoudende, maar tegelijk heel open-minded Vrij Evangelische Gemeente in een allerliefst Nederlands dorp.

Sportdinsdag, 3 november 2009

Breeuwsma en Knegt klaar voor het OKT

Montreal - Drie jaar werkten ze er naar toe, donderdag is het zover: de shorttrackers Sjinkie Knegt (Bantega) en Daan Breeuwsma (Aldeboarn) komen dan in actie tijdens het eerste kwalificatietoernooi in het Canadese Montreal. Besloten is om deze week niet te hard te trainen. De focus ligt op rust en op details.

Sportdinsdag, 3 november 2009

Hertha voetbalt al meer dan zeven uur zonder te scoren

Leeuwarden - Bij de Duitse Bundesligaclub Hertha BSC, overmorgen de tegenstander van sc Heerenveen in de groepsfase van de Europa League, zijn ze bijkans de wanhoop nabij. De nummer vier van afgelopen seizoen lijkt het helemaal kwijt te zijn en staat troosteloos onderaan met vier punten uit elf duels. Ook de nieuwe trainer Friedhelm Funkel is er in een maand tijd niet in geslaagd het Berlijnse vuurtje weer wat op te stoken.

Sportdinsdag, 3 november 2009

Aanvoerders zijn er in alle soorten en maten

Na de topscorer, de tragedies en de derby is er nu de aanvoerder. Het is deel vier van De Nationale Voetbalbibliotheek. Onder deze naam geeft uitgeverij De Boekenmakers een serie boeken uit over verschillende onderdelen van het Nederlandse voetbal. Jeroen van den Berk is in dit boek op zoek naar het mysterie van de aanvoerder. Hij probeert een antwoord te krijgen op de vraag: Wat maakt iemand een goede aanvoerder?

Sportdinsdag, 3 november 2009

Janmaat twee Europese duels geschorst

Heerenveen Daryl Janmaat is door de UEFA voor twee duels geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij ontving in het Europa Leagueduel van sc Heerenveen tegen Hertha BSC.

Sportdinsdag, 3 november 2009

Verlies beloften Heerenveen/Emmen

Hengelo Het belofteteam van Jong sc Heerenveen/FC Emmen heeft gisteravond de uitwedstrijd tegen FC Twente met 1-0 verloren.

Sportdinsdag, 3 november 2009

Vrouwen Heerenveen onderaan

Alkmaar De vrouwen van sc Heerenveen liepen gisteravond in Alkmaar tegen de derde nederlaag van het seizoen aan.

Sportdinsdag, 3 november 2009

Wielrenster Groenveld heeft nieuwe ploeg

Nijland Wielrenster Josephine Groenveld (27) uit Nijland heeft een nieuwe ploeg gevonden. De Friezin fietst volgend seizoen in dienst van het Dolmans Landscaping Team.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties