De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 3 februari 2016.

Economiewoensdag, 3 februari 2016

Taxibedrijven Javo Tours en Beimers Taxi failliet

Drachten - Taxibedrijven Javo Tours uit Drachten en Beimers Taxi uit Sint Annaparochie zijn gisteren failliet verklaard. Dat bevestigde bestuurder Minke Jansma van FNV Taxi gisteravond. Bij beide bedrijven zijn naar schatting in totaal 100 tot 150 personeelsleden in dienst.

Regiowoensdag, 3 februari 2016

Provincie pakt afvaloven in Harlingen aan

Leeuwarden - De provincie Fryslân legt aan de Reststoffen Energie Centrale (REC) in Harlingen een last onder dwangsom op van maximaal 615.000 euro vanwege foutief handelen in oktober vorig jaar. Toen werd niet gemeld dat bij de storing in de REC op 1 en 2 oktober de rookgasreiniging (het actief kooldoseringsfilter) niet aangezet was. Dat had Omrin - eigenaar van de centrale - wel moeten melden bij de provincie.

Regiowoensdag, 3 februari 2016

Koopzondag in Drachten toch ter discussie

Drachten - Het gemeentebestuur van Smallingerland stelt de openstelling van de winkels op zondag toch ter discussie. De vier wethouders maakten gisteren in een persbericht bekend dat ze over de kwestie in gesprek willen met hun eigen gemeenteraadsfracties. Ze lijken met dat voornemen te zinspelen op het openbreken van het coalitieakkoord tussen PvdA, ChristenUnie, D66 en SP.

Regiowoensdag, 3 februari 2016

Aanbesteding voor vervoer huisartsen werd een fiasco

Leeuwarden - De aanbesteding van het vervoer van huisartsen van de huisartsenposten naar patiënten is op een fiasco uitgelopen. Aan het einde van de procedure oordeelde Dokterswacht Friesland dat de aanbesteding niet goed is verlopen en besloot de organisatie het traject stop te zetten. Het Witte Kruis, dat als beste kandidaat uit de bus kwam, liet het er niet bij zitten en spande een kort geding aan.

Sportwoensdag, 3 februari 2016

Van der Wal: lachende showkoningin op ijs

Door Nathan Sprey

Sportwoensdag, 3 februari 2016

Buijs laatste 'Heerenvener’ in beker

Met Heerenveen werd hij uitgeschakeld in de beker. Toch staat Jordy Buijs vanavond in de kwartfinale van het cuptoernooi. De Rotterdammer is opgebloeid bij Roda JC. ,,Ik voel van de trainer het vertrouwen dat ik in Heerenveen heb gemist."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties