De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 3 januari 2018.

Achtergrondwoensdag, 3 januari 2018

PvdA lijkt er niet in te slagen om kwestie-Moorlag te sussen

Den Haag - De discussie in de PvdA over de positie van Kamerlid William Moorlag wordt steeds minder fraai. Moorlag en bestuur zijn het zelfs oneens over de commissie die onderzoek moet doen naar de sociale werkplaats waar Moorlag directeur was.

Cultuurwoensdag, 3 januari 2018

Even stilstaan bij kunst en stil worden

Verstilling, het is een woord dat vaak valt, vooral in spirituele kringen maar wat houdt het eigenlijk in? Wie niet tevreden is met de pasklare definitie die de Van Dale geeft, kan in Sneker Galerie BAS op zoek gaan naar de betekenis.

Economiewoensdag, 3 januari 2018

FrieslandCampina schrapt 130 banen

Leeuwarden - Zuivelconcern FrieslandCampina schrapt mogelijk 130 banen in Nederland. Dit staat in een interne memo, die in handen is van het Financieele Dagblad.

Hoofdartikelwoensdag, 3 januari 2018

Iran moet inzien dat verandering nodig is

In Iran zijn volksprotesten gaande tegen het regime van de islamitische geestelijke leiders. Bij de aanhoudende demonstraties zijn in de vorige nacht volgens de staatstelevisie zeker negen doden gevallen. Het dodental komt in totaal op ongeveer twintig.

Regiowoensdag, 3 januari 2018

Streekbussen blijven morgen in de remise

Leeuwarden - Buschauffeurs leggen morgen massaal het werk neer. De hele dag rijden er zeer waarschijnlijk geen streekbussen. De chauffeurs vinden de werkdruk te hoog. Ze willen meer lucht in de rijschema’s en eisen een hoger salaris.

Regiowoensdag, 3 januari 2018

Intocht Sint Dokkum blijkt fors duurder

Dokkum - De landelijke sinterklaasintocht van 18 november heeft ruim 590.800 euro gekost. Dat is ruim 115.000 euro meer dan er beschikbaar was. Dat blijkt uit een memo van het college van burgemeester en wethouders aan de raadscommissie van Dongeradeel, die er 18 januari over debatteert.

Regiowoensdag, 3 januari 2018

Friezen komen prettiger van schulden af

Garyp - Het aantal wettelijke schuldsaneringen in Fryslân is in 2017 verder gedaald. De rechtbank Noord-Nederland legde de sanering op aan 394 Friese schuldenaars. Dat is 15 procent minder dan het jaar ervoor en liefst 63 procent lager dan de 1066 saneringen van 2014. De schuldenproblematiek bij particulieren lijkt echter niet verminderd; schuldeisers gaan vaker akkoord met een betalingsregeling.

Regiowoensdag, 3 januari 2018

Hoe de laatste ‘delen’ van de kaart verdwijnen

Historische namen verdwijnen van de kaart na een gemeentelijke herindeling. Tot 1984 eindigde bijna de helft van de Friese gemeentenamen nog op -adeel, vanaf volgend jaar zijn dit er nog twee.

Geloof & Kerkwoensdag, 3 januari 2018

Zonder de geschiedenis van Europa is ons mens-zijn eigenlijk niet te denken

Zijn boek Van Luther tot Heidegger kondigt Wessel ten Boom aan als ‘een verslag van een daadwerkelijke en intellectuele reis langs Duitse monumenten, musea en andere Gedenkstätten van theologen, filosofen en schrijvers’. Klinkende namen worden daaraan toegevoegd: Luther, Goethe, Heidegger, Käthe Kollwitz, Thomas Mann en nog veel meer. Erachter zit een poging om ‘tot een verantwoording te komen van de Duitse, maar ook Europese geschiedenis’.

Sportwoensdag, 3 januari 2018

Hoe Taylor darten voorgoed veranderde

Je mocht hem, of je mocht hem niet. Een middenweg bestond er eigenlijk niet bij Phil Taylor.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties