De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 3 januari 2007.

Agendawoensdag, 3 januari 2007

Klassiek

Lunchconcert Vrijdag geven studenten van het Conservatorium Groningen om 12.30 uur een lunchconcert in De Harmonie te Leeuwarden.

Analysewoensdag, 3 januari 2007

Bulgarije en Roemenië bij Europese Unie

Roemenië en Bulgarije zijn sinds gisteren lid van de Europese Unie. Deze vijfde uitbreiding in de geschiedenis van de EU brengt het aantal lidstaten op 27.

Economiewoensdag, 3 januari 2007

Boeren willen waddenmelk produceren

Hantumhuizen - Een groep van zo’n honderd melkveehouders uit de waddenregio wil nog dit jaar waddenmelk, -kaas en -toetjes op de markt brengen. De Vereniging Gezonde Waddenmelk is in gesprek met twee zuivelondernemingen, bevestigt voorzitter D.J. Tilma uit Hantumhuizen. De 102 boeren produceren 82 miljoen liter melk per jaar.

Economiewoensdag, 3 januari 2007

Koninklijke Smilde boekt meer omzet

Heerenveen - De omzet van Koninklijke Smilde is in 2006 met 6 procent toegenomen tot ruim 285 miljoen euro. Dat meldde het voedingsbedrijf uit Heerenveen gisteren. De omzetgroei is deels een gevolg van overnames. Het bedrijf is tevreden over de behaalde resultaten.

Expowoensdag, 3 januari 2007

Appelscha, Bezoekerscentrum: expo 'Vogels in de winter', t/m 15 mrt.

Hoofdartikelwoensdag, 3 januari 2007

Merkel...

De Duitse bondskanselier Angela Merkel maakt het zich niet gemakkelijk. Ze heeft zich tot doel gesteld de Europese Grondwet uit het slop te halen. Het komende half jaar bekleedt Duitsland het tussen de lidstaten roulerende voorzitterschap van de Europese Unie. De christendemocratische Merkel wil proberen de politieke hervormingen, zoals de Grondwet die regelt, van de grond te krijgen.

Regiowoensdag, 3 januari 2007

Ouders van drankjeugd aangepakt

Wergea - Het probleem van overmatig drinkende jeugd is nog te weinig het probleem van hun ouders. Daarover waren verschillende Friese burgemeesters het eens in hun nieuwjaarstoespraak. In Noordoost-Fryslân, maar ook in Boarnsterhim, worden bij drankmisbruik of overlast door jongeren straks ook de ouders op het matje geroepen.

Regiowoensdag, 3 januari 2007

Zorgen over ontvolking platteland

Leeuwarden - Burgemeesters van Friese plattelandsgemeenten maken zich zorgen over de ontvolking. Burgemeester Van den Berg van Ferwerderadiel vindt dat het nieuwe kabinet mogelijkheden voor werken en wonen beter moet verdelen over het hele land. Burgemeester Reitsma van Wymbritseradiel wil meer bouwen voor jonge gezinnen.

Regiowoensdag, 3 januari 2007

Taboe op herindeling neemt af

Leeuwarden - De deur naar herindeling van gemeenten staat op een kier. Verschillende burgemeesters zoals Bilker van Kollumerland en Liemburg van Littenseradiel spraken gisteren opener dan voorgaande jaren over dit in overheidskringen beladen item. In de Zuidwesthoek discussieerden de gemeenteraden het afgelopen jaar al over herindeling.

Regiowoensdag, 3 januari 2007

‘Haadstęd’ wil plek in Friese harten

Leeuwarden - Werden Friezen maar eens fier op Leeuwarden als Haadstęd, verzuchtte burgemeester Dales gisteravond in zijn nieuwjaarsspeech. De stad die de regio landelijk op de kaart moeten houden, wil maar niet aarden in de ‘harten en hoofden’ van de provinciegenoten. En dat is slecht voor Fryslân. ,,Het roer moet om.”

Regiowoensdag, 3 januari 2007

In je eentje op de bank met alleen een zak chips

Leeuwarden - Het imago van alleenstaanden heeft een snelle opwaartse spurt gemaakt. De single is actief, hip, zelfbewust, onafhankelijk en bezit een agenda bomvol dates. Is er nog wel ruimte voor de keerzijde van de medaille? Of rust er misschien een beetje een taboetje op het feit dat het echt niet altijd leuk is, ’s avonds alleen op de bank? Twee vrouwen organiseren in Drachten een tweedaagse training die leert hoe je ook met die mindere momenten goed kunt omgaan.

Geloof & Kerkwoensdag, 3 januari 2007

Kerk en Israël op lokale agenda


Weerwoensdag, 3 januari 2007

Stormachtig

Vandaag hebben we perioden met regen en bewolking. Het kwik schommelt rond 8 graden en daar komt het komende etmaal nog ongeveer 2 graden bij. Vannacht en morgen wordt het stormachtig, aan zee is vannacht tijdelijk storm mogelijk. Het wordt morgen ongeveer 10 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties