De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 23 maart

Archief

De artikelen van zaterdag, 29 september 2012.

Hoofdartikelzaterdag, 29 september 2012

De C in het CDA en de toekomst van de partij

De letter C van het CDA verwijst vooral naar de herkomst van het CDA, waar de partij vandaan komt. Het is een partij van waarden en van een echte samenleving. Van het algemeen belang boven het eigen belang stellen. Christenen, maar ook anderen die zich door die idealen aangesproken voelen, zijn welkom. Aldus de voorzitter van het CDA, Ruth Peetoom in Trouw van gisteren.

Regiozaterdag, 29 september 2012

Fryslân betaalde te veel voor grondaankopen

Leeuwarden | De provincie Fryslân heeft tussen 2007 en 2011 meer grond aangekocht dan nodig was. Ook heeft de provincie te veel betaald voor deze grondaankopen. Dat staat in het Noordelijke Rekenkamerrapport over de grondaankoop in Fryslân in die periode.

Regiozaterdag, 29 september 2012

Fries succes inzake verplichte vingerafdruk in document

Leeuwarden | Het blijft voorlopig onduidelijk of vier gemeenten terecht hebben geweigerd een paspoort te verstrekken aan mensen die geen vingerafdrukken voor dat document wilden afgeven. De Raad van State heeft over de kwestie vragen gesteld aan het Hof van Justitie in Luxemburg. Ze wil van het Hof weten of de Europese verplichting om vingerafdrukken in paspoorten op te nemen, in strijd is met het recht op privacy.

Regiozaterdag, 29 september 2012

Niet nóg meer oude Friese fabrieken slopen

Leeuwarden | Stichting Steunpunt Monumentenzorg Fryslân gaat al het infustriële erfgoed van Fryslân inventariseren. Ze doet dat samen met de stichting Industrieel Erfgoed en stichting DBF, het kenniscentrum voor leefbaarheidsprojecten op het platteland. De organisaties willen in kaart brengen wat er in de provincie nog te vinden is aan oude pakhuizen, fabrieken en loodsen.

Sportzaterdag, 29 september 2012

Theo Timmermans, bevlogen Friese goalie in dienst van Veendam

Garyp | In zijn woonplaats Garyp vinden velen dat SC Cambuur hem had moeten inlijven voor dit seizoen. In plaats daarvan legde Veendam de Friese doelman Theo Timmermans (22) vast. De van Sneek Wit Zwart overgekomen goalie heeft een basisplaats en staat dus maandag onder de lat tégen Cambuur. Over zijn passie voor het vak, de bijzondere band met Piet Schrijvers en hoe Hans van Breukelen, Cambuur-assistent Henk de Jong en Sneek Wit Zwart-trainer Johan Groote bepalend waren voor zijn loopbaan tot nu toe

Sportzaterdag, 29 september 2012

Djuricic tegen NAC Breda terug in basiself Heerenveen

Heerenveen | Middenvelder Filip Djuricic zal vanavond in de thuiswedstrijd van Heerenveen tegen NAC waarschijnlijk terugkeren in de basis. De Servisch international liet het bekertreffen met Kozakken Boys (4-0 overwinning) afgelopen woensdag nog met een liesblessure aan zich voorbij gaan, maar is nu fit genoeg om te spelen. Trainer Marco van Basten kan tegen NAC ook voor het eerst een beroep doen op nieuwkomers Marco Pappa en Matthew Amoah. Die laatste keert terug van een blessure.

Sportzaterdag, 29 september 2012

Gouweleeuw hoopt op rust en winst

Hij werd jeugdinternational onder Jans, maar bij Van Basten zat Jeffrey Gouweleeuw (21) er de laatste tijd naast. Nu is hij terug in de basis en pleit voor stabiliteit. ,,Wisselingen geven onrust.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties