De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 20 maart

Archief

De artikelen van donderdag, 29 juli 2004.

Bijschriftdonderdag, 29 juli 2004

Om geen goud van de wereld

Er zijn mensen, die altijd in de verwachting leven van de komst van het schip met geld.

Cultuurdonderdag, 29 juli 2004

Fries Scheepvaart Museum krijgt skûtsjeschilderij

Sneek - Het Fries Scheepvaart Museum in Sneek heeft een impressionistisch skûtsjeschilderij uit 1930 gekregen. Het schilderij van de Friese schilder Egnatius Ydema (1876-1937) is een geschenk van het Haags Gemeentemuseum. Dat is dinsdag bekendgemaakt.

Economiedonderdag, 29 juli 2004

Opdracht VosLibert Communicatie bij mkb-centrum

Leeuwarden – VosLibert Communicatie heeft een opdracht binnengehaald van IMK Intermediair. Deze organisatie, met het hoofdkantoor in Diemen en twaalf vestigingen in het land, wordt gezien als hét mkb-expertisecentrum van Nederland. VosLibert ondersteunt de mkb-deskundigen op strategisch vlak en stelde in overleg met IMK een marktbewerkingsplan op.

Economiedonderdag, 29 juli 2004

Aantal bse-gevallen neemt verder af

Zoetermeer - Het aantal bse-gevallen in Nederland daalt gestaag. Dit jaar zijn tot nu toe vijf bse-besmettingen geconstateerd, over heel 2003 waren dit er 19 en in 2002 zijn 24 gevallen gemeld. Dit melden de Productschappen voor Vee, Vlees en Eieren. Het aantal bse-gevallen blijft laag ten opzichte van de totale rundveestapel.

Hoofdartikeldonderdag, 29 juli 2004

Kenniseconomie…

In Nederland heerst een merkwaardige angst voor de toekomst. Verschillende partijen in de Tweede Kamer en bijvoorbeeld de minister van Economische Zaken wijzen erop dat het gevaar bestaat dat ons land over een aantal jaren economisch gezien de boot mist. Een van de elementen waarop steeds wordt gehamerd is de ‘kenniseconomie’. Er dreigt in de toekomst een economische achterstand te ontstaan omdat het onderwijs in Nederland op het gebied van techniek en informatica niet meer bij de tijd is. Wil het wat worden met ons land in de wereldeconomie dan moeten we voorop gaan lopen met slimme productiemethoden en met het leveren van hoogwaardige toegevoegde waarde, die andere landen niet kunnen produceren. Op het gebied van ‘domme productie’ verliest ons land het van lage-lonenlanden, zoals de ‘Aziatische Tijgers’. Toekomstige arbeidskrachten in Nederland moeten via het onderwijs worden klaargestoomd voor de harde concurrentieslag die ons door de mondialisering wordt opgedrongen. In Brussel is al bepaald dat jaarlijks 3 procent van het bruto binnenlands product moet worden geïnvesteerd in de kenniseconomie.

Regiodonderdag, 29 juli 2004

‘Boeren willen zich verrijken met mkz-geld’

Anjum/Ee – Een onbekend aantal ondernemers uit Anjum en Ee probeert zich te verrijken aan de nasleep van de mkz-crisis in 2001. Ze zouden veel meer schade opvoeren bij het provinciale steunfonds, dan ze geleden hebben.

Regiodonderdag, 29 juli 2004

Meer politie actief tijdens Sneekweek

Sneek - De politie zal dit jaar tijdens de Sneekweek meer mensen inzetten op het water. Er zal strenger worden opgetreden tegen overlast in de havens en de agenten zullen voor de herkenbaarheid oranje vestjes dragen. De maatregelen worden genomen om te voorkomen dat de Sneekweek in hoofdzaak een wild bierfeest wordt.

Regiodonderdag, 29 juli 2004

Langer Lemster skûtsje eerste

Terherne - Was het de hoge investering nou wel waard of niet? Ale Zwerver heeft gistermiddag de laatste critici over de verlenging van het Lemster skûtsje de mond gesnoerd. Hij pakte de dagzege op het Sneekermeer bij Terherne voor de verrassend goed zeilende Douwe Visser van Sneek. De titelverdediger maakte een valse start meer dan goed.

Geloof & Kerkdonderdag, 29 juli 2004

Een kerk met de deuren open

Kollum – Met 75 leden is Kollum een van de grotere Nederlandse evangelisatiegemeenten van de Nederlandse Hervormde Kerk op gereformeerde grondslag (gg). De gemeente heeft nu een nieuwe predikant; ds Wim van der Wind wordt begin september officieel bevestigd. De evangelisatiegemeente zit al sinds 1941 in Kollum. Maar nu wordt het echt tijd dat het kerkgebouw een naam krijgt.

Geloof & Kerkdonderdag, 29 juli 2004

Christelijk radiostation werft sponsors en gebed

Leeuwarden – In de evangelische boekhandels liggen sinds enige tijd flyers, waarop christenen wordt opgeroepen hun steun te betuigen aan het nieuw op te richten radiostation BrightFM.

Geloof & Kerkdonderdag, 29 juli 2004

Congres over religie en migratie in N-Amerika

Leeuwarden – Aan de Vrije Universiteit in Amsterdam vindt op 29 en 30 september een tweedaags congres Klonten in de smeltkroes plaats. Het congres gaat over duurzame Nederlandse gemeenschappen in Noord-Amerika 1800-2000 en het verband met religie.

Sportdonderdag, 29 juli 2004

Heerenveen boekt weinig progressie

Dedemsvaart – Voor een debuterende trainer in de eredivisie en bovendien de opvolger van het ‘instituut’ Foppe de Haan maakt hij een opvallende relaxte indruk. Of Gertjan Verbeek inderdaad niet gebukt gaat onder de last die op zijn schouders drukt, is echter maar de vraag. Want feit is dat Heerenveen in de voorbereiding te weinig progressie boekt.

Sportdonderdag, 29 juli 2004

Snelle leerlinga Jenning Huizinga wint z’n eerste criterium

Appelscha – Jenning Huizenga leert snel. De twintigjarige wielrenner uit Franeker liet zich begin dit seizoen nog de kaas van het brood eten, maar dat overkomt hem niet nog een keer.

Sportdonderdag, 29 juli 2004

Fierljeppers leveren eindelijk weer een goede wedstrijd af

Joure - De boeiende wedstrijden in het fierljepseizoen zijn tot nu toe op één hand te tellen. Het predikaat ‘matig’ is de regel, ‘goed’ de uitzondering. Het wordt tijd voor verbetering en woensdagavond leverden de fierljeppers eindelijk weer eens een goede wedstrijd af.

Sportdonderdag, 29 juli 2004

Nieuwe banen tijdens de 69ste Sneekweek

Sneek - Tijdens de 69ste Sneekweek die van 7 tot en met 9 augustus op het Sneekermeer wordt gehouden 2004 zal in nieuwe banen worden gezeild. Daarmee voldoet de organisatie aan de wens van een groot aantal zeilers dat vond dat het eerste kruisrak te kort was.

Sportdonderdag, 29 juli 2004

Tieme Klompe weer in de lappenmand

Waalwijk – Tieme Klompe zal de seizoenstart bij RKC Waalwijk moeten missen. De verdediger, die deze zomer van Heerenveen naar RKC verkaste, kampt met problemen met de aanhechting van de rechterlies.

Sportdonderdag, 29 juli 2004

Midwintercup naar De Trije in Franeker

Leeuwarden – Het open Fries kampioenschap futsal zal worden verplaatst van het FEC in Leeuwarden naar sporthal De Trije in Franeker. Reden voor de verplaatsing van het toernooi is de gladde vloer in het FEC die niet geschikt is voor futsal.

Weerdonderdag, 29 juli 2004

Zonnig en warm

Vanmiddag is het zonnig zomerweer. Het wordt 23 graden in de kustgebieden tot 25 graden landinwaarts. Er waait een zwakke tot matige wind uit oostelijke richtingen. Morgen is het zwoel en zeer warm met 27 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties