De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van donderdag, 29 december 2005.

Dossierdonderdag, 29 december 2005

Januari

Dossierdonderdag, 29 december 2005

‘Talent is vaker handicap dan een voordeel’

Toen Louis van Gaal in september 1991 als hoofdtrainer bij Ajax begon, noemde hij zichzelf eerlijk, rechtvaardig en consequent, met als gevolg dat de pers hem direct argwanend tegemoet trad. Basketbalcoach Ton Boot, die qua gedrevenheid, opstelling en prestaties vergelijkbaar is met Van Gaal, heeft soortgelijke ervaringen met de pers, maar ondervindt daar geen hinder van. Hij leest geen interviews en wedstrijdverslagen.

Economiedonderdag, 29 december 2005

Sonac schrapt 37 banen

Burgum – Dierlijk afvalverwerker Sonac Burgum uit Sumar schrapt 37 van de 130 banen. 22 Medewerkers krijgen gedwongen ontslag. Bonden en directie hebben een sociaal akkoord bereikt over de begeleiding naar ander werk voor deze medewerkers. De overige 15 medewerkers gaan met vervroegd pensioen. Dat maakte Sonac vandaag bekend.

Hoofdartikeldonderdag, 29 december 2005

Zuiderzeelijnonderzoek…

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Is het noordelijke nuchterheid waarmee een paar duizend inwoners van zes provincies hun oordeel uitspraken over de Zuiderzeelijn (zo die er al komt)? In elk geval wil een grote meerderheid graag een kortere spoorverbinding (Amsterdam-Lelystad-Groningen) desnoods met een gewone intercity. Magneetzweefbanen, hogesnelheidslijnen, superbussen: die hoeven niet zo nodig.

Sportdonderdag, 29 december 2005

Bos blinkt uit, Kuipers ‘helpt’ de rest

Heerenveen – Of hij vooraf kansen zag? Dat wel. Maar dat Jan Bos zou uitblinken op de 500 meter bij de NK afstanden, dat had hij zelf ook niet verwacht. Twee goede ritten bezorgden de sprinter woensdag in Thialf een Nederlandse titel en een felbegeerd olympisch startbewijs. Geholpen door het vlak voor de tweede serie afzeggen van Simon Kuipers, winnaar van de eerste omloop, stelden ook Erben Wennemars en Beorn Nijenhuis een olympisch ticket veilig. Gerard van Velde en Jacques de Koning eindigden op een gedeelde vierde plaats. Het is nog onduidelijk wie van hen naar Turijn gaat en hoe dat beslist wordt.

Sportdonderdag, 29 december 2005

Cramer zeker van EK; kansen op Turijn groeien

Heerenveen – Wieteke Cramer ontbreekt bij de Olympische Spelen op de drie kilometer. Plaatsing daarvoor bleek op dag twee van de NK afstanden te veel gevraagd. Maar dankzij een goede tijd is ze al wel zeker van een retourtje Hamar voor het EK, half januari. Leuke bijkomstigheid: door de uitslag nam de kans op een ticket voor de 1500 meter in Turijn ook nog toe.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties