De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van maandag, 29 januari 2018.

Cultuurmaandag, 29 januari 2018

Cultuurfeest 2018 begint ‘grutsk’ en groots

Leeuwarden Ontroering, trots, verbroedering. En kou. Dat alles overheerste zaterdagavond in Leeuwarden nadat koning Willem-Alexander en koningin Máxima voor het oog van 40.000 bezoekers LF2018 hadden ingeluid. Letterlijk, door samen met de elfjarige Telysha Mba uit Assen en de negenjarige Wouter van der Werf uit Sneek aan het touw te trekken dat vanaf de nagebouwde Oldehove op het Wilhelminaplein naar beneden kwam en waarmee het klokgelui door heel Fryslân in gang werd gezet.

Hoofdartikelmaandag, 29 januari 2018

Goed bestuur is ook doen wat je belooft

Het zou een waarheid als een koe moeten zijn: de overheid is er voor de burgers van het land. Onze volksvertegenwoordiging, onze landelijke bestuurders en onze gemeentelijke en provinciale gezagsdragers zijn gekozen om de belangen te behartigen van degenen die hen hebben gekozen. Maar al te vaak blijkt in de dagelijkse praktijk dat het niet zo is.

Regiomaandag, 29 januari 2018

Leeuwarden blikt terug op geslaagd feest

Leeuwarden - Op een drietal incidentjes na afloop na, is de openingsavond van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 vreedzaam en rustig verlopen. Dat meldt de gemeente Leeuwarden desgevraagd.

Regiomaandag, 29 januari 2018

Na 54 jaar in de kraam is het écht tijd voor pensioen voor Hinke (72)

Lekkum - Hinke Hiemstra uit Lekkum heeft in meer dan een halve eeuw in de kraamtijd geholpen bij ruim tweeduizend Friese baby’s. Ze wist haar pensioen twee keer uit te stellen, maar nu is het echt zo ver.

Geloof & Kerkmaandag, 29 januari 2018

Organist Gerrit Kuperus zorgde ervoor dat de bazuinen echt klonken

‘Mei Gerrit’, zo neemt hij al zijn hele leven de telefoon op. De zo bekende inwoner van Hilaard en omstreken neemt komende zondag officieel afscheid als organist. Na bijna 63 jaar is het klaar.

Sportmaandag, 29 januari 2018

In beste seizoen ooit naar eerste titel

Heerenveen - Met groots vertoon van macht snelde Letitia de Jong gistermiddag in Thialf naar haar eerste nationale sprinttitel. Daarmee spoelde ze de kater van het missen van de Winterspelen echter slechts ten dele weg.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties