De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 21 januari

Archief

De artikelen van zaterdag, 28 oktober 2017.

Economiezaterdag, 28 oktober 2017

'ECB beperkt geen risico’s maar vergroot ze’

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente op historisch laag niveau en staakt het opkopen van obligaties voorlopig niet. Volgens econoom Lex Hoogduin grenst die keuze aan onverantwoord beleid.

Hoofdartikelzaterdag, 28 oktober 2017

Een antiterreur-lied met hoop

In een jaar tijd zijn er in heel West-Europa tien terreuraanslagen geweest met ten minste 73 doden. We kunnen elk drama bijna realtime op ons scherm volgen, waardoor het gevoel van onveiligheid maximaal wordt aangewakkerd. Terwijl de statistieken zeggen dat het aantal terreurdoden in Europa is gehalveerd vergeleken met 25 jaar terug, onze schermpjes suggereren het tegendeel met iedere minuut een update van het kwaad.

Regiozaterdag, 28 oktober 2017

Autonomie De Friesland snel prijsgegeven

Leeuwarden - De nieuwe top van De Friesland was er al lange tijd van overtuigd dat de zorgverzekeraar niet veel langer zelfstandig zou kunnen blijven. Toen na bestuursvoorzitter Diana Monissen vorig jaar ook president-commissaris Jan Ploeg was vertrokken, draaiden hun opvolgers Bert van der Hoek en Doede Vierstra al binnen enkele maanden de afspraak terug dat De Friesland zeker tot 2020 zelfstandig zou blijven. Dat blijkt uit een reconstructie van het inleveren van de zelfstandige positie van De Friesland, vandaag in het Friesch Dagblad.

Regiozaterdag, 28 oktober 2017

Drukte rondom vliegbasis leidt tot klachten

Leeuwarden - Het is druk dit jaar op Vliegbasis Leeuwarden, en dat is te zien aan het aantal klachten dat de vliegbasis krijgt over geluidsoverlast. Dat is nu al hoger dan voorgaande jaren.

Regiozaterdag, 28 oktober 2017

Taalapp Stimmen fan Fryslân vertelt waar je roots liggenACTUEEL
Familieberichten
Advertenties