De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 oktober 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 28 oktober 2014

Waarde van cultuur betaalt zich later uit

De cultuursector heeft de afgelopen jaren flink moeten inleveren. De bezuinigingen hebben geleid tot het verdwijnen van culturele uitingen, tot en met het opdoeken van culturele instellingen. Een ander effect van de bezuinigingen betreft de bevordering van wat wordt genoemd: cultureel ondernemerschap. De traditie van subsidiëring heeft geleid tot financiële vanzelfsprekendheden die - soms - werden beleefd in de luie stoel, met de rugleuning in de achterste stand.

Sportdinsdag, 28 oktober 2014

Cambuur haalt opgelucht adem: Meleg maar één week uit roulatie

Leeuwarden - De blessure waar Dejan Meleg mee kampt, blijkt mee te vallen. Dat bevestigde Cambuur gisteren desgevraagd. Gevreesd werd dat de aanvaller tegen Feyenoord (0-1) een zware knieblessure had opgelopen. Uit scans en een echo bleek gisteren echter dat de Ajax-huurling last heeft van de aanhechting van een kuitspier. ,,Dat is een opluchting", reageerde trainer Henk de Jong. ,,We denken dat hij er een week uit is, maar bandletsel was vele malen erger geweest."

Sportdinsdag, 28 oktober 2014

Jan Mulder wil snel scoren, maar mist het doel volledig

Columnist, schrijver en televisiepersoonlijkheid Jan Mulder, oud-voetballer van WVV (Winschoten), Anderlecht (Brussel) en Ajax, laat zich graag op zijn correcte toepassing van de Nederlandse taal voorstaan. Mulder is op dit punt van zaken een muggenzifter, maar op weg naar zijn zeventigste verjaardag (op 4 mei 2015) lijkt het wel of de Groninger eenzelfde precisie niet langer strikt noodzakelijk acht voor de inhoud. In zijn jongste boek Tot u spreekt Jan Mulder wemelt het van de inhoudelijke fouten en dat maakt dat jolijt over Mulders opmerkelijke gedachtenkronkels gaandeweg omslaat in ergernis over het grote aantal bloopers.

Sportdinsdag, 28 oktober 2014

Hans Vonk over vermoorde doelman Senzo Meyiwa: vrolijk en toegewijd

Heerenveen - Hans Vonk, manager voetbalzaken van sc Heerenveen, heeft de Zuid-Afrikaanse nationaliteit, speelde in het land voor Ajax Cape Town, voor de nationale ploeg en was er zelfs een paar jaar keeperstrainer. Vonk reageerde gisteren desgevraagd op het drama rond de vermoorde doelman Senzo Meyiwa uit Zuid-Afrika.

Sportdinsdag, 28 oktober 2014

De Roon kampt met een lichte hamstringblessure

Heerenveen - De blessure die sc Heerenveen-middenvelder Marten de Roon zondag opliep is niet heel ernstig van aard. De aanvoerder werd tegen PEC Zwolle na 57 minuten gewisseld met hamstringklachten. Volgens zijn club is er geen sprake van groot letsel. ,,Hij heeft tijdig een wissel aangevraagd", zegt fysiotherapeut Erik ten Voorde op de website van de club. Heerenveen hoopt dat de middenvelder zaterdag kan spelen als Heerenveen het in Enschede uitkomt tegen FC Twente.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties