De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Archief

De artikelen van donderdag, 28 juni 2012.

Cultuurdonderdag, 28 juni 2012

A Silent Express moet optreden afzeggen

Drachten | Het concert van A Silent Express vanavond op festival Simmerdeis in Drachten is geannuleerd. De toetsenist heeft zijn sleutelbeen gebroken en kan daardoor niet optreden. Dat meldde de festivalorganisatie gisteren.

Cultuurdonderdag, 28 juni 2012

Feestelijke afsluiting expositie Fries talent

Leeuwarden | De expositieruimte De Straat in het Fries Museum in Leeuwarden wordt zaterdag feestelijke afgesloten. Onder anderen De Kift, Fenn, MAASK en zanger Gewoon Jos zullen een optreden geven, aldus een woordvoerder gisteren.

Economiedonderdag, 28 juni 2012

Topondernemers op skűtsjes op Snitsermar

Sneek | Zo’n twaalf skűtsjes worden er zaterdag op de Snitsermar ingezet voor de driejaarlijkse zeilwedstrijd tussen topondernemers. De zakenlui strijden op uitnodiging van de provincie Fryslân om de Friso Bokaal. Onder andere topmensen van KPN, Accell Group, Friesland Campina, Sara Lee, AkzoNobel en Siemens zijn van de partij. De Friso Bokaal is in 1988 door toenmalig Commissaris der Koningin Hans Wiegel in het leven geroepen. Dit wordt de negende editie.

Economiedonderdag, 28 juni 2012

Provincie doet onderzoek stikstofbeperking boeren

Leeuwarden | Gedeputeerde Staten van Fryslân komen mogelijk dit jaar nog met een verordening waarbij grenzen worden gesteld aan het stikstofgebruik in de provincie. Ontwikkeling van veehouderijbedrijven in de provincie moet wel mogelijk blijven, is de insteek van een motie van de ChristenUnie waarover gisteren in de statenvergadering een meerderheid was.

Hoofdartikeldonderdag, 28 juni 2012

Hardnekkige fouten van de overheid

De afgelopen dagen werd het nieuws gekenmerkt door enkele berichten uit de gezondheidszorgsector. Naar aanleiding van een onderzoek van het artsenvakblad Medisch Contact kwam naar buiten dat vertrekkende bestuurders van ziekenhuizen regelmatig forse vertrekpremies mee krijgen. Vorig jaar ontvingen dertien bestuurders een afkoopsom met een totale waarde van 3,3 miljoen euro. Er is al jaren kritiek op de riante regelingen, maar de bestuurders en de ziekenhuizen schijnen zich er niet al te veel van aan te trekken. Sommige regelingen zijn zo in elkaar gezet dat ze maar moeilijk opvallen in de jaarverslagen, bijvoorbeeld in de constructie dat het salaris wordt doorbetaald, waardoor er officieel geen sprake is van vertrek.

Regiodonderdag, 28 juni 2012

Stavoren wordt aantrekkelijker door uitvoering van Masterplan

Stavoren kan best wat meer uitstraling gebruiken, vindt Stavers Belang. In het Masterplan Stavoren staan voorstellen om dat voor elkaar te krijgen. Nu is de gemeenteraad aan zet.

Regiodonderdag, 28 juni 2012

Geluidshinder langs de weg in kaart gebracht

Leeuwarden | De N381 bij Donkerbroek, de Rijksstraatweg bij Ryptsjerk en de Buorren in Tzummarum. Ze staan in de top drie van plaatsen in Fryslân waar meer verkeerslawaai wordt gemeten dan wettelijk is toegestaan. Dat blijkt uit onderzoek van de provincie Fryslân naar het geluid rond de provinciale wegen.

Regiodonderdag, 28 juni 2012

Fryslân houdt de deur op een kier voor Ecologische Hoofdstructuur

Provinciale Staten zijn met tegenzin akkoord gegaan met de Natuurnota. Met het plan wordt extra geld gestoken in de natuur, maar lang niet genoeg om de rijksbezuinigingen te compenseren.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 juni 2012

Kerken wijzen slotverklaring conferentie Rio+20 af

Genčve | Een brede religieuze coalitie, waaronder afgevaardigden namens de Wereldraad van Kerken (WvK) verwerpen het slotdocument van Rio+20, de VN duurzaamheidsconferentie die vorige week werd afgesloten.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 juni 2012

Pastor opgepakt voor megafraude

Singapore | De stichter van een van de rijkste kerken van Singapore, pastor Kong Hee (47), wordt verdacht van het verduisteren van een megabedrag. Hij zou 18 miljoen dollar onttrokken hebben aan het vermogen van zijn kerk om de zangcarričre van zijn echtgenote Ho Yeow Sun te kunnen financieren.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 juni 2012

In de kerk is missionair leiderschap nodig

Wat de kerk in het Westen ook probeert: het tij van leegloop en mindere relevantie lijkt niet te keren. Ze moet haar aanpak dan ook grondig herzien stelt Robert Doornenbal in zijn dissertatie Crossroads waar hij morgen aan de VU op promoveert.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 juni 2012

Exodus in Syrië neemt Irakese vormen aan

Amman/Damascus | De exodus van vluchtelingen in Syrië dreigt dezelfde kant op te gaan als in het buurland Irak. Een correspondent van de Amerikaanse nieuwssite Christianity Today meldt dat er in Libanon inmiddels 24.000 Syrische vluchtelingen zitten. 75 procent van hen zijn vrouwen en kinderen. De christelijke hulporganisatie World Vision helpt de lokale autoriteiten met noodhulp en onder meer het opzetten van veilige speelplaatsen voor de duizenden kinderen.

Sportdonderdag, 28 juni 2012

Fierljepsport blij met de terugkeer van Oane Galama

Winsum | De fierljepsport verwelkomde Oane Galama gisteravond in Winsum met open armen. De 27-jarige Heidenskipster was vanwege een rugblessure ruim een jaar lang uit de roulatie, maar keerde gisteravond na de promotie uit de tweede klasse terug in de eerste klasse. Een impuls die de sport op dit moment heel goed kan gebruiken, want tot op heden is het armoe troef. Enkele uitzonderingen daargelaten.

Sportdonderdag, 28 juni 2012

Trio Van der Veen wint restant in Sint Annaparochie

Sint Annaparochie | Het partuur van Iris van der Veen, Imke van der Leest en Aukje van Kuiken heeft gisteravond in Sint Annaparochie het restant van de uitnodigingswedstrijd voor dames hoofdklasse op zijn naam geschreven. De partij werd drie dagen eerder vanwege de overmatige regenval na de eerste omloop gestaakt en verschoven naar gisteravond. Van der Leest werd gekozen tot koningin.

Sportdonderdag, 28 juni 2012

Cambuur eens met Rose over tweejarig contract

Leeuwarden | SC Cambuur presenteert Yuri Rose morgen als zesde nieuwe speler van het seizoen. De 33-jarige middenvelder, afkomstig van De Graafschap en oud-speler van Heereveen, tekent een tweejarig contract.

Sportdonderdag, 28 juni 2012

Van Boxel bindt zich aan Sparta Rotterdam

Rotterdam | Robert van Boxel speelt komend seizoen bij Sparta Rotterdam. De 29-jarige verdediger speelde de afgelopen drie seizoenen bij SC Cambuur. In 73 competitieduels scoorde hij driemaal. Van Boxel tekent op het Kasteel een contract voor drie seizoenen.

Sportdonderdag, 28 juni 2012

Jongens Tzummarum winnen schooltitel

Leeuwarden | Harm de Vries, Sjoerd Keizer, Jelle Pieter van der Walt hebben gisteren op Sonnenborgh in Leeuwaren namens de M.J. Tamsmaskoalle uit Tzummarum het Fries kampioenschap schoolkaatsen gewonnen.

Sportdonderdag, 28 juni 2012

Media duiken bovenop eerste training van Van Basten

Heerenveen | Er is grote mediabelangstelling voor de eerste training van Heerenveen onder leiding van de nieuwe trainer Marco van Basten komende zaterdag om 14.00 uur in het Abe Lenstrastadion. Volgens de club hebben tientallen media zich geaccrediteerd, waaronder ook het Arabische televisienetwerk Al Jazeera.

Sportdonderdag, 28 juni 2012

Tuttel keert terug als trainer van Drachten

Drachten | Jan Tuttel keert terug als trainer van korfbalvereniging Drachten. Tuttel, die van 2002 en 2005 ook al in dienst was bij de Drachtsters, volgt Nico Kraan op.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties