De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 april 2009.

Cultuurdinsdag, 28 april 2009

Platencontract voor Fries duo Die Twa

Berlikum - Het Friese duo Die Twa uit Berlikum heeft een platencontract in de wacht gesleept bij Diesel Joy Records. Dat heeft een woordvoerder van de platenmaatschappij, die onder andere Bert Heerink onder contract heeft, gemeld.

Cultuurdinsdag, 28 april 2009

Tweeduizend euro voor Joppop Open Air

Oosterwolde - De Janke Dijkstra-de Groot Stichting heeft een subsidie van tweeduizend euro beschikbaar gesteld voor Joppop Open Air.

Cultuurdinsdag, 28 april 2009

Streetparade voorafgaand aan taptoe Heerenveen

Heerenveen - De taptoe van Heerenveen beleeft dit jaar zijn vijfde editie en daarom is er zaterdagmiddag een grote streetparade in Heerenveen. Vanaf twee uur ’s middags marcheren de korpsen door het centrum als voorproefje op de taptoe die ’s avonds in Thialf wordt gehouden. Aan het eind van de middag is er een gezamenlijk optreden op het Gemeenteplein.

Cultuurdinsdag, 28 april 2009

Eerste namen Into The Great Wide Open bekend

Vlieland - Emiliana Torrini, The Veils, Alela Diane, Johan en Lay Low treden in september op tijdens Into The Great Wide Open op Vlieland. De organisatie maakte de eerste namen van artiesten gisteren bekend.

Cultuurdinsdag, 28 april 2009

Groot concert duo Nick & Simon in WTC Leeuwarden

Leeuwarden - Nick & Simon geven op 21 november een groot concert in het WTC Expo in Leeuwarden. Dat heeft een woordvoerder van muziekpromotor MBN gisteren gemeld. Het gaat om een extra concert in de Overal - Live in Concert-tournee.

Economiedinsdag, 28 april 2009

Meer winst Paques Balk

Balk In 2008 heeft de Paques-groep een winst geboekt van 3,2 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg de winst van het bedrijf, dat gespecialiseerd is in zuiveringssystemen voor water en gas, 1,9 miljoen euro. De omzet steeg van 50,7 miljoen euro naar 51,7 miljoen euro. De groei werd vooral gerealiseerd op de vestiging in Balk. Het aantal orders op de vestiging in Shanghai nam af. Het aantal werknemers daalde, gerekend in voltijdsbanen, van 337 naar 321. De directie is ,,gematigd positief’’ over de toekomst.

Economiedinsdag, 28 april 2009

Demonstraties tegen lage melkprijs

Leeuwarden Duizenden melkveehouders in verschillende landen van de Europese Unie zullen naar verwachting morgen demonstreren tegen de lage melkprijzen. Zij doen dat voor de parlementsgebouwen in de betreffende landen. In Nederland zien de boeren van de European Milk Board af van acties vanwege het reces van de Kamer.

Economiedinsdag, 28 april 2009

Bescheiden winst voor noordelijk ontwikkelbedrijf

Groningen - De Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) heeft over 2008 een nettowinst gemaakt van 176.000 euro. In 2007 was de winst nog bijna 1,7 miljoen euro. De NOM onderscheidt twee bedrijfsdelen, de financieringsactiviteiten en de ontwikkelingsactiviteiten, die samen het resultaat bepalen.

Hoofdartikeldinsdag, 28 april 2009

Pontiac, Hummer...

Voor enkele kleine groepen autoliefhebbers is het een treurig bericht: de automerken Pontiac en Hummer verdwijnen. Andere autoliefhebbers zijn onzeker of het merk Saab wel blijft bestaan. Ziedaar enkele gevolgen van de crisis. De Amerikaanse automarkt, waaronder General Motors die genoemde merken fabriceert, steunt en kreunt onder de effecten van de ingezakte automarkt. Beide automerken hebben hun fans. Het ene vanwege het machtige motorgebrul, het andere vanwege hun bovenmaatse vormen.

Regiodinsdag, 28 april 2009

Bolswarder Heerensociëteit in oude luister hersteld

Bolsward - Heerensociëteit De Doele in Bolsward staat al ruim een jaar leeg. Verpaupering ligt op de loer, maar er is hoop. Eigenaar Fries Trading begint binnenkort met de restauratie. Daarna wordt een nieuwe exploitant gezocht.

Regiodinsdag, 28 april 2009

Bolswarder Heerensociëteit in oude luister hersteld

Bolsward - Heerensociëteit De Doele in Bolsward staat al ruim een jaar leeg. Verpaupering ligt op de loer, maar er is hoop. Eigenaar Fries Trading begint binnenkort met de restauratie. Daarna wordt een nieuwe exploitant gezocht.

Regiodinsdag, 28 april 2009

Boer krijgt tips voor hulp aan vogels

Earnewâld - Maai zo min mogelijk ’s avonds en ’s nachts, maai van binnen naar buiten en laat op de slootkanten wat gras over. LTO Noord, BoerenNatuur en de BFVW geven deze en andere tips mee aan boeren, in de hoop dat die zo de weidevogels een betere kans geven te overleven.

Regiodinsdag, 28 april 2009

Een Rüppells gier in de tuin, gevangen met een jas

Ureterp - Ze stonden zaterdagavond verrast te kijken. In een boom in hun tuin aan de Nieuwebildtdijk in Sint Annaparochie zag de familie De Jong ineens een enorme gier zitten. Het bleek een Rüppells gier te zijn, van Afrikaanse afkomst, met een spanwijdte van twee meter. De Belgische valkenier die doorgaans shows met het dier geeft, was hem al twee weken kwijt.

Regiodinsdag, 28 april 2009

Aangifte tegen agressieve gehandicapte

Leeuwarden - Instellingen voor verstandelijk gehandicapten moeten overwegen aangifte te doen tegen ernstig agressieve cliënten. Dat bepleit Hans Bruning van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) in het Radio 1-programma Dit is de Dag. Zorginstelling Talant ziet niets in het voorstel.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 april 2009

Vermaningen maken je sterker

Franeker - Hoe breng je geloofsopvoeding terug naar de basis: het gezin? In de gereformeerd-vrijgemaakte kerk in Franeker draait een opvoedkring. Ria Kuijper geeft een impressie van de vierde bijeenkomst.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 april 2009

Woudsend stelt mooiste kerk van Fryslân open

Woudsend - Omdat ‘De Karmel’ in Woudsend is uitgekozen tot mooiste kerk van Fryslân zet de Protestantse Gemeente deze week de deuren van het kerkgebouw open.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 april 2009

Geloof was het bindmiddel van emigranten

Leeuwarden - Het niet slagen van integratie wordt tegenwoordig nogal eens toegeschreven aan de rol van godsdienst. Wie naar de geschiedenis kijkt, ziet dat het juist vaak de voorwaarde was voor het slagen ervan, aldus Sjoerd P. Hoekstra uit Leeuwarden.

Sportdinsdag, 28 april 2009

Toch in de rij voor bekerfinale

Heerenveen - Heerenveen heeft besloten de verkoop voor de bekerfinale alleen via de TicketBox-verkooppunten te laten plaatsvinden. De geplande online kaartverkoop is afgeblazen nadat de ticketing bij FC Twente via de eigen website door overbelasting van het systeem gisteren noodgedwongen gestaakt moest worden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties