De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 28 april 2007.

Economiezaterdag, 28 april 2007

Goederenvervoer met acties voor cao

Ureterp - Het goederenvervoer houdt komende week acties om hun eisen voor een betere cao kracht bij te zetten. Om de plannen uit te werken komen vandaag tientallen kaderleden van vakbond CNV bij elkaar in Ureterp. Dit meldde bestuurder A. Meijerman gisteren. ,,Er komen gegarandeerd acties.”

Economiezaterdag, 28 april 2007

.Grote achterstand in gewasgroei

Leeuwarden - De meeste akkerbouwgewassen die de afgelopen maand zijn gezaaid of gepoot hebben een grote groeiachterstand.

Economiezaterdag, 28 april 2007

Oprichter van adviesbureau Ventus stapt op

Heerenveen - Oprichter Bart van der Meer en zijn zoon Durk trekken zich terug als directeuren van consultancybedrijf Ventus uit Heerenveen. Beiden willen zich meer richten op hun investeringsbedrijf PMH Investments, dat de meerderheid van Ventus bezit. Dat maakte Durk van der Meer gisteren bekend. Mede-oprichter Flip Houtman blijft als algemeen directeur. Vader en zoon Van der Meer blijven wel betrokken als adviseur van het bedrijf. Ventus is negen jaar geleden opgericht en is inmiddels doorgegroeid naar een bedrijf met een kleine negentig consultants. Naast de vestiging in Heerenveen heeft Ventus een vestiging in Rijswijk en in Amerika. De jaaromzet van Ventus bedraagt tien miljoen euro.

Economiezaterdag, 28 april 2007

Voor de laatste keer naar de verffabriek

Sneek - Voor de laatste keer je broodtrommeltje inpakken, voor de laatste keer naar de fabriek fietsen en voor de laatste keer terug naar huis. De 25 overgebleven medewerkers van CPS Color sloten gisteren symbolisch zelf hun verffabriek. Daarmee komt een einde aan het ruim honderdjarig bestaan van de Sneker verffabriek, in 1904 gestart als Tjallema. ,,De stemming was tot deze week wel aardig”, zegt plaatsvervangend plantmanager Anton Bos (31). ,,Maar deze week was een rotweek, het is nu echt afgelopen.”

Economiezaterdag, 28 april 2007

Slachter Echtenerbrug failliet

Echtenerbrug De gemeente Lemsterland dreigt 70.000 euro te verliezen door het faillissement van Koopmans Slagerijen in Echtenerbrug. De gemeente had de slachterij geld geleend om het bedrijf te verplaatsen. Bewoners klaagden over stankoverlast van het bedrijf. Eigenaar R. Koopmans wilde wel verhuizen, maar eiste daarvoor financiële steun van de gemeente. Door het faillissement is de kans groot dat de gemeente het geld van de lening kwijt is.

Hoofdartikelzaterdag, 28 april 2007

De ‘maitiid’...

‘De maitiid’ verloopt merkwaardig. De natuur loopt minstens een maand vooruit; de pinksterbloemen bloeiden al op Pasen. Terwijl het volgens de kalender nog winter was, botten knoppen uit en vlogen de kraaien met takjes naar de plek waar ze een nest wilden bouwen.

Weerzaterdag, 28 april 2007

Zonnig en droog

Het blijft vandaag en morgen droog en zonnig, we hebben flinke zonnige perioden en temperaturen rond 20 graden aan zee en op de Wadden tot 25 graden in het zuidoosten. Morgen hetzelfde bij een matige tot vrij krachtige noordoostenwind. Waterschappen in Nederland nemen maatregelen om de gevolgen van de aanhoudende droogte op te vangen. Om te voorkomen dat de bodem verdroogt, wordt op verschillende plaatsen het waterpeil verhoogd. Het bleef ook gisteren weer droog met veel zon. De toplaag van de grond is op veel plaatsen uitgedroogd en de boeren zijn druk met beregenen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties