De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 28 maart 2014.

Economievrijdag, 28 maart 2014

Veilig en hygiënisch vlees is wel mogelijk

Leeuwarden | De stichting Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) streeft naar duurzaam varkensvlees en verbetering van het milieu. Door middel van onafhankelijke controles wil de stichting de veiligheid van het vlees waarborgen. De stichting ziet zichzelf als het voorbeeld dat veilig en hygiënisch vlees wel mogelijk is.

Hoofdartikelvrijdag, 28 maart 2014

Neem de vooruitgang in Europa niet voor lief

Weinigen hadden het tot voor kort mogelijk gehouden dat in de buitenlandse politiek van Obama in de laatste jaren van zijn tweede ambtstermijn een centrale plaats zou worden ingenomen door Europa. Bij zijn aantreden zes jaar geleden liet hij zich de ‘Pacific-president’ noemen omdat het brandpunt van de internationale ontwikkelingen zich zou bevinden in het gebied rondom de Stille Oceaan. Obama liet Europa links liggen. Niet omdat de verhoudingen met de Europese bondgenoten waren verstoord, maar meer omdat het postmoderne Europa als een baken van rust en stabiliteit in een verder roerige wereld geen bijzondere aandacht verdiende.

Regiovrijdag, 28 maart 2014

Twee derde van provinciale wegen onveilig

Leeuwarden | Twee derde van de provinciale wegen in Fryslân is niet veilig. Dat blijkt uit een gisteren gepresenteerd onderzoek van de ANWB. Met een investering van zo’n negentig miljoen euro kan de provincie de veiligheid dusdanig verbeteren dat er in een periode van twintig jaar zo’n 120 minder dodelijke slachtoffer en zo’n 560 minder ernstig gewonden vallen in het Friese verkeer.

Regiovrijdag, 28 maart 2014

Drachten wordt Dada-centrum

Drachten | Museum Dr8888 in Drachten heeft het complete Holland Dada archief van schrijver, dichter, essayist en kunstcriticus K. Schippers cadeau gekregen. Dat heeft een woordvoerder van het museum gisteren gemeld. De schenking is voor het museum ,,een belangrijke uitbreiding” voor zijn kenniscentrum over Dada en De Stijl.

Regiovrijdag, 28 maart 2014

Elektrische leenfiets als zetje voor de fietsforens

Leeuwarden | Voor het vierde jaar op rij kregen werknemers in Leeuwarden een paar maanden lang een elektrische fiets te leen. Vorig jaar deden 28 bedrijven mee aan het initiatief van de Fietsersbond en de gemeente; dit jaar zijn het er 44.

Regiovrijdag, 28 maart 2014

Oud-Friese liederen zingen voor zesduizend Israëli’s

Drachten | Blijvende vriendschappen en meer wederzijds begrip. Dat zijn volgens Hotze Rusticus (87) uit Drachten de belangrijkste vruchten van het jarenlange vriendschapsverband tussen Smallingerland en het Israëlische Kiryat Ono. De Vereniging Drachten-Kiryat Ono, die vijftig jaar lang activiteiten tussen de twee plaatsen initieerde, wordt dit jaar opgeheven.

Regiovrijdag, 28 maart 2014

Huursector ontzien bij huizensloop in krimpgebied

Feanwâldsterwâl | De keuze om in een krimpgebied als eerste huurwoningen te slopen is misschien wel een logische, maar niet altijd de juiste. Dat stelde George de Kam, honorair hoogleraar Volkshuisvesting en grondmarkt aan de Rijksuniversiteit Groningen, gisteren in Feanwâldsterwâl. Hij sprak daar in het krimpcafé van Kennisnetwerk Krimp Noord-Nederland (KKNN), dat op diverse locaties ontmoetingen organiseert rond thema’s die spelen in krimpgebieden.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 maart 2014

Hartelijk bezoek Obama aan paus Franciscus

Vaticaanstad | De Amerikaanse president Barack Obama heeft gisteren in het Vaticaan bijna een uur gesproken met paus Franciscus. ,,Het is een grote eer. Ik ben een groot bewonderaar van u’’, zei Obama toen hij de paus de hand schudde. ,,Veel dank dat u mij wilt ontvangen.’’

Geloof & Kerkvrijdag, 28 maart 2014

Orkaan van kritiek: World Vision komt terug op besluit

Washington | Nog geen twee dagen na de aankondiging dat de Amerikaanse tak van World Vision ook homoseksuele werknemers accepteert die getrouwd zijn met iemand van hetzelfde geslacht, is het besluit weer ingetrokken.

Sportvrijdag, 28 maart 2014

Frieswijk wordt nieuwe hoofdtrainer van SCO

Oldeholtpade | Aegle Frieswijk wordt met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van korfbalvereniging SCO uit Oldeholtpade. De oud-speler, die in het verleden al diverse malen optrad als interim-trainer, reageerde positief op het verzoek, nadat de Commissie Topkorfbal er niet in was geslaagd een geschikte externe kandidaat te vinden voor de vacature. SCO hoopt met de kennis en ervaring van Frieswijk uit te groeien tot minmaal een stabiele hoofdklasser.

Sportvrijdag, 28 maart 2014

Wintermoeheid slaat toe op drafbaan Victoria Park


Sportvrijdag, 28 maart 2014

Van den Belt houdt vertrek Lodeweges in het achterhoofd

Leeuwarden | Cambuur is nog niet definitief verzekerd van handhaving in de eredivisie, maar is toch al druk doende met de voorbereiding van volgend seizoen. Hoofdtrainer Dwight Lodeweges speelt een belangrijke rol in de toekomstplannen, al is algemeen directeur Gerald van den Belt niet helemaal gerust op zijn aanblijven. ,,Ik houd in mijn achterhoofd rekening met zijn vertrek.”

Sportvrijdag, 28 maart 2014

Het gezin van een keeper zweeft mee

Mensen verwachten dat bij mij altijd alles om sport draait. Bij alle voetballers eigenlijk. Steeds weer diezelfde vragen: heb ik wel alles uit mijn carričre gehaald? Wil ik met mijn 33 jaar niet graag nog eens naar het buitenland? Of Feyenoord, Ajax, Twente, zou dat niet nog één keer mogelijk zijn?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties