De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 28 januari 2017.

Economiezaterdag, 28 januari 2017

Compensatie derivaten schiet nog niet op

Leeuwarden - Rabobank gaat niet achtduizend maar tienduizend kleinere ondernemers compenseren voor de verkoop van, voor hen ongeschikte, rentederivaten. Daarmee loopt het gereserveerde schadebedrag van zevenhonderd miljoen waarschijnlijk op richting een miljard euro.

Hoofdartikelzaterdag, 28 januari 2017

Beter weten wie je bent en wat je gelooft

De herdenking van vijfhonderd jaar reformatie levert veel op. Vooral in Duitsland worden allerlei activiteiten ontwikkeld: tentoonstellingen, lezingen, boeken, reizen, culturele evenementen en wat niet al. Bijzonder is dat de herdenking in Duitsland zo´n publiek karakter heeft: overheden, stichtingen en bedrijven steunen veel van die activiteiten. Zo vond er een conferentie plaats over het thema ´reformatie en economie´. De bijeenkomst werd gehouden in de kantoren van de Duitse vereniging van banken. Het is vrijwel ondenkbaar dat de Nederlandse bankiers zoiets zouden doen: vrijwel al het godsdienstige is in Nederland uit het publieke domein verdreven.

Regiozaterdag, 28 januari 2017

Zorgboerderijen broeden op hulp aan voedselbanken

Opende - Noordelijke zorgboerderijen gaan mogelijk voedselbanken aan verse groente en fruit helpen. In Opende zijn donderdagavond enkele tientallen belangstellenden geïnformeerd door twee zorgboeren uit de Achterhoek over het oprichten van een vriendentuin, waar cliënten vers voedsel en fruit verbouwen voor de voedselbank. Dergelijke vriendentuinen zijn er nog niet in het Noorden.

Regiozaterdag, 28 januari 2017

Kritiek van inspectie op archief Súdwest-Fryslân

Sneek - De archiefinspectie van de provincie Fryslân heeft de gemeente Súdwest-Fryslân de afgelopen jaren er een paar keer op aangesproken dat zij niet beschikt over een geschikte archiefbewaarplaats voor het historisch materiaal. De gemeente dreigt nu niet te voldoen aan de archiefwet, waarin de voorwaarden voor een goed beheer zijn vastgelegd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties