De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 januari 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 28 januari 2014

Egypte na Arabische Lente weer terug bij af

Over twee weken is het drie jaar geleden dat het militaire regime van de Egyptische dictator Hosni Mubarak na bijna dertig in elkaar stortte door een volksopstand. Na een kort intermezzo waarin de Moslim Broederschap de macht in handen had, heeft het leger de teugels nu weer strak in handen.

Regiodinsdag, 28 januari 2014

Meer zelf doen en vrije zorgkeuze in Dantumadiel

Damwld | De inwoners van Dantumadiel meer zelf laten doen. Dat noemt wethouder en CDA-lijsttrekker Roelof Bos een van de belangrijkste speerpunten van zijn partij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Regiodinsdag, 28 januari 2014

Dankzij held Jarno Frans (5) kwam alles goed

Ee | Een beetje beduusd kijkt de vijfjarige Jarno Frans uit Ee om zich heen. Wat wil je ook, op een gewone maandagmiddag staat de woonkamer ineens vol met journalisten en fotografen van de regionale en landelijke media. En dan staat k nog burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel op de stoep, met een cadeautje. Reden: het flinke optreden van Jarno Frans op 6 december vorig jaar. Op die dag raakte de auto waarin hij zat te water. Hij en zijn mem konden er uitkomen, maar zusje Jannamein zat klem. Jarno haalde hulp en alles kwam goed. De burgemeester zette de jonge held daarom gisteren in het zonnetje.

Regiodinsdag, 28 januari 2014

Friese hondenbezitters op cursus in t bos

Oudemirdum | Staatsbosbeheer in Gaasterland wil af van honden die wandelaars, fietsers en ruiters lastig vallen. Daarom gaat de natuurorganisatie samen met een professionele hondenopleiding cursussen aanbieden waar hondenbezitters leren hoe ze hun viervoeter onder appl kunnen houden.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 januari 2014

Themapakket A Rocha: leer eigen omgeving waarderen

Amersfoort | Met het nieuwe themapakket Stad in bloei daagt de natuurbeweging A Rocha christenen uit met nieuwe ogen naar de eigen omgeving te kijken en er iets moois van te maken. Het pakket is bedoeld voor kerken en bijbelstudiegroepen. Het bevat een preekschets, verdiepingsvragen, praktische tips, liederen en gebeden en kindermaterialen.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 januari 2014

Broeder Alois: laten we het aandurven ons n te voelen

Onlangs kwamen in Straatsburg zon dertigduizend jongeren uit alle landen van Europa gedurende vijf dagen samen. Volgens Broeder Alois, de prior van Taiz, is het tijd voor een volgende stap.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties