De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 februari

Archief

De artikelen van zaterdag, 27 augustus 2016.

Economiezaterdag, 27 augustus 2016

Economie: Verkopen is geen hoofddoel op HISWA

Leeuwarden - Friese botenbouwers, -verkopers en -verhuurders staan vooral voor hun naamsbekendheid op de beurs HISWA te water in Amsterdam. Als er dan ook wat verkocht wordt, is dat mooi meegenomen.

Regiozaterdag, 27 augustus 2016

Elandengeweien als herinnering aan mooie tijden in Zweden

Blesdijke - Het indrukwekkende gewei met schedel hangt hoog en statig aan de muur in de woonkamer van Pals (75) en Rennie (71) Bies in Blesdijke. Het vijftien kilo wegende aandenken behoorde ooit toe aan een neergeschoten eland in Ljung´, een dorp in Midden-Zweden met nog geen vijftig inwoners. ,,Wy kamen al sûnt 1979 yn Sweden", vertelt Bies. ,,Earst mear yn it sûden, mar yn lettere jierren altyd yn Ljung´. Dêr wie sokke moaie natuer: we stiene dan mei de karavan by in mar en flakby allegearre bosken. No ja, oerwâlden wiene it einst mear. In man dy´t dêr wenne en dy´t wy faak seagen, wy neamden him opa Söderberg, dy warskôge ús altyd foar de bearen dêr."

Regiozaterdag, 27 augustus 2016

Huisarts kampt met groeiende zorgvraag

Leeuwarden - Huisartsenposten en -praktijken kampen steeds vaker met werkdruk als gevolg van de groeiende zorgvraag. Dat blijkt uit onderzoek van InEen, branchevereniging voor eerstelijnszorg.

Regiozaterdag, 27 augustus 2016

Leeg stadsstrand gaat pas volgend jaar volledig open

Leeuwarden - De grappen op sociale media zijn niet van de lucht: foto´s van het lege stadsstrand circuleren op Twitter en Facebook, opmerkingen over het uitzicht op blauwe containers en kantoren. Het stadsstrand van Leeuwarden lijkt een dure mislukking.

Regiozaterdag, 27 augustus 2016

Ken Ho volgt Friese lessen vanuit Hongkong

Leeuwarden - ,,Praat mar Frysk hear", zegt Ken Ho (23). Hij is sinds juni in Leeuwarden en leerde de taal binnen twee maanden spreken. ,,Minsken fernuverje harren at ik se yn it Frysk oansprek. Se fine it moai en binne tige freonlik tsjin my. Friezen binne net stiif hear."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties