De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van donderdag, 27 mei 2004.

Bijschriftdonderdag, 27 mei 2004

De Geest als klokkenluider

Fraude en corruptie zijn (letterlijk!) hemeltergende zaken, al zo oud als de tijden van de bijbel, maar de manier waarop Micha ze verwoordt is prachtig.

Cultuurdonderdag, 27 mei 2004

Ontspannen feestje met BZN

De groep BZN is bij velen een begrip op het gebied van de populaire muziek. De groep maakt sinds het jaar van hun oprichting tijdloze muziek met gemakkelijk in het gehoor liggende melodieën die een breed publiek aanspreken. In een uitverkochte Lawei in Drachten traden zij voor de twintigste keer in deze zaal op.

Dossierdonderdag, 27 mei 2004

‘En nu alles snel vergeten’

Arend van Rosmalen had heel erg tegen Latijn op gezien, en hij is blij dat het nu achter de rug is.

Dossierdonderdag, 27 mei 2004

Examen duits is blččč

Morgen vmbo Duits. Een aantal lappen tekst met meerkeuze-vragen. Eenderde van de vragen is zelfs open. Voor velen dus een examen met een hoog blččh-gehalte. Docent Duits H. Walinga van CSG Anna Maria van Schurman in Franeker heeft wel een paar tips. ,,Het examen duurt van negen tot elf uur. Oefen vanavond nu eens twee uur achter elkaar teksten. Vaak heeft men het oefenen na een uurtje al weer bekeken. De meeste fouten worden voor mijn gevoel in de staart van het examen gemaakt, omdat de concentratie dan daalt. Terwijl dat vaak juist niet het moeilijkste gedeelte is.’’

Dossierdonderdag, 27 mei 2004

Beroepsklagers

Vwo’ers zijn ook dit jaar weer de grootste zeurpieten. Gistermiddag had het LAKS al 10.000 klachten van vwo-examenkandidaten binnen. En dan was het examen natuurkunde nog bezig.

Dossierdonderdag, 27 mei 2004

Gevoelige vleugel, Andy van der Meyde


Dossierdonderdag, 27 mei 2004

Heel hard rechtdoor, Ruud van Nistelrooij


Dossierdonderdag, 27 mei 2004

Remmende voorsprong, Patrick Kluivert


Dossierdonderdag, 27 mei 2004

Hij is niet te passeren, Johnny Heitinga


Dossierdonderdag, 27 mei 2004

Natuurlijke uitstraling, Clarence Seedorf


Dossierdonderdag, 27 mei 2004

Whats in a name’, Ronald Waterreus


Dossierdonderdag, 27 mei 2004

Rustpunt voor alle partijen, Edwin van der Sar


Dossierdonderdag, 27 mei 2004

Sta ik hier wel goed? Phillip Cocu


Dossierdonderdag, 27 mei 2004

Niet tegenop te strijden, Edgar Davids


Dossierdonderdag, 27 mei 2004

Schotse gebloktheid, Jan Wouters


Dossierdonderdag, 27 mei 2004

De kromme linkse directe, Willem van Hanegem


Dossierdonderdag, 27 mei 2004

Gedrild en gedreven, Dick Advocaat


Economiedonderdag, 27 mei 2004

KPN Mobile schrapt 93 Groningse banen

Groningen – KPN Mobile schrapt 93 van de 700 banen in Groningen. Landelijk verdwijnen nog enkele tientallen banen, waarvan de meeste in Den Haag. KPN sluit gedwongen ontslagen niet uit. Dat maakte een woordvoerder van KPN vandaag bekend. Deels door automatisering en deels door slimmer te werken denkt KPN minder mensen nodig te hebben.

Hoofdartikeldonderdag, 27 mei 2004

Olie en politiek

Afgelopen weekend vergaderden twee clubs van Arabische en olieproducerende landen. In Amsterdam kwam de Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) bijeen om te praten over de sterk gestegen olieprijs. En in Tunesië sprak de Arabische Liga over politieke hervormingen.

Regiodonderdag, 27 mei 2004

‘Fryslân moet meer lawaai maken’

Fryslân in de top-drie zetten van populairste vakantiebestemmingen binnen Nederland. Die ambitie heeft Paul van Gessel (51), de kersverse directeur van Fryslân Marketing. Het nieuwe toeristische promotiebureau moet Fryslân weer prominent op de toeristische kaart zetten, na het debacle van het Noord Nederlands Bureau voor Toerisme (NNBT). ,,Friezen moet meer trots uitstralen en minder snel tevreden zijn’’, aldus de Achterhoeker en voormalig manager bij het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBT).

Regiodonderdag, 27 mei 2004

‘Ventweg betonwei onveilig’

Boelenslaan – Plaatselijk Belang Boelenslaan maakt zich zorgen over de veiligheid van fietsende kinderen op de parallelweg langs de nieuwe Betonwei bij het dorp. De schoolgaande jeugd, die dagelijks richting Rottevalle en Drachten gaat, heeft op de ‘smalle’ ventweg te maken met het doorgaande landbouwverkeer.

Regiodonderdag, 27 mei 2004

Landbouw grijpt de macht in waterschap

Leeuwarden – De waterschapsverkiezingen zijn gewonnen door de landbouwsector. De boeren hebben een succesvolle greep naar de macht gedaan. Van de 31 nieuwe bestuurders in Wetterskip Fryslân zijn er achttien afkomstig uit de landbouw. Grote verliezer is de natuur. De ‘groenen’ zijn vanaf 1 juli met vijf mensen in het waterschap vertegenwoordigd.

Regiodonderdag, 27 mei 2004

Huizenbouwer moet geld in natuur steken

Leeuwarden – Het bouwen van nieuwe huizen op het platteland moet aan strikte regels worden gebonden. Tegenover elk nieuw huis moet een investering staan die ten goede komt aan het landschap en de natuur. Dat staat in het advies Buiten Bouwen , dat de Vrom-raad vanochtend heeft gepresenteerd.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 mei 2004

Minder schuld ‘goede’ landen

Den Haag - Rijke landen moeten ontwikkelingslanden hun schulden kwijtschelden, mits de kredietnemers een degelijk plan voor stabilisering van de politieke en economie situatie in hun land kunnen presenteren. ,,Waarom zouden we de schulden van slechte landen wegstrepen?’’, vroeg CDA-Kamerlid Henk de Haan zich woensdag af.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 mei 2004

Noordmans’ verzamelde werken voltooid

‘Als alles naar wens verloopt, kan de uitgave in 1982 afgesloten zijn.’ Dat is de laatste zin van de ‘Verantwoording in het eerste deel van dr. O. Noordmans’ Verzamelde Werken , dat in 1978 verscheen. Veel later dan gepland was, is het tiende en laatste deel van de pers gerold: donderdag wordt het in Kampen gepresenteerd.

Sportdonderdag, 27 mei 2004

Valse start van Pieter-Jan Postma bij twintigste Spa Regatta

Medemblik – Voor Pieter-Jan Postma is de twintigste Spa Regatta woensdag letterlijk en figuurlijk begonnen met een valse start. Nadat hij de openingsrace in de Laserklasse nog als vierde finishte ging het mis in de tweede race. Daarin maakte de zeiler uit Terkaple een te vroege start, net als twaalf andere boten, waardoor hij niet werd geklasseerd. ,,Dat is heel vervelend en eigenlijk niks voor mij. Ze zijn bij de Spa Regatta nogal vooruitstrevend en doen niet meer aan een algemene terugroep. Maar ik baal hier behoorlijk van’’, zei Postma.

Sportdonderdag, 27 mei 2004

Boonstra klopt in Bulleloop Postma

Lekkum/Groningen - De Bulleloop in Lekkum trok woensdag 178 deelnemers. Op de hoofdafstand, de 10 Engelse mijlen, waren Jan Boonstra (Sneek) en Auke Postma (Damwoude) de hoofdrolspelers.

Sportdonderdag, 27 mei 2004

Kansen op spelen stijgen voor Hansson

Stockholm – Door de afmelding van centrale verdediger Michael Svensson bij het Zweedse nationale team zijn de kansen voor Heerenveen-speler Petter Hansson om tijdens het EK in Portugal aan spelen toe te komen gestegen.

Sportdonderdag, 27 mei 2004

Jousma trainer-coach Blauw Wit’34

Leeuwarden - Blauw Wit’34 heeft overeenstemming bereikt met Jan Watze Jousma om komend seizoen trainer-coach te worden van de eerste futsalselectie. Het eerste team is dit seizoen kampioen geworden en komt volgend jaar uit in de hoofdklasse. Jousma speelde dit seizoen in de zaal bij Avanti (Stiens) en kwam eerder ook uit voor Heerenveen (Noord).

Weerdonderdag, 27 mei 2004

Warmer

Vanmiddag hebben we vrij zonnig weer, maar het blijft nog wat aan de koele kant met 17 graden. Morgen wordt het warmer met temperaturen die oplopen naar 19 ŕ 20 graden. Het waait zwak tot matig uit het noordwesten tot noordoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties