De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van maandag, 27 maart 2017.

Hoofdartikelmaandag, 27 maart 2017

Moeilijke week voor president Trump

De Amerikaanse president Trump heeft een moeilijke week achter de rug. Het laatste feit is dat de zorgverzekering die Obama had geïmplementeerd, Obamacare, blijft. Obamacare was een van de grote verkiezingsonderwerpen van Trump. Hij beloofde dat die 'vreselijke wet´ zou worden vervangen door een andere. Die zou goedkoper zijn dan Obamacare en tegemoet komen aan de wens van veel Republikeinen dat de overheid zich niet met van alles moet bemoeien.

Regiomaandag, 27 maart 2017

Minister Kamp omzeilde vaker gasprocedure

Leeuwarden - Het ministerie van Economische Zaken heeft vorig jaar voor veel meer gasvelden dan alleen dat onder Heerenveen toestemming gegeven om te beginnen met de productie van gas, terwijl de wettelijke procedure nog moest worden doorlopen. Dat blijkt uit de antwoorden van minister Henk Kamp op vragen van Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber (CrhistenUnie). In 28 velden in heel Nederland - waaronder tien in Fryslân - mag al worden geproduceerd zonder dat het zogeheten winningsplan is vastgesteld.

Regiomaandag, 27 maart 2017

Geen fietstunnels onder N359

Ruigahuizen - De provincie Fryslân wil geen fietstunnels aanleggen onder de N359 bij Ruigahuizen en bij de afslag naar Oudemirdum. Dat schrijft het college van Gedeputeerde Staten na vragen van Statenlid Klaas Fokkinga (FNP). De weg wordt volgens het provinciebestuur door te weinig verkeer bereden voor zo´n tunnel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties