De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 27 februari 2016.

Hoofdartikelzaterdag, 27 februari 2016

Uitzetbeleid bij religieus geweld

De afgelopen jaren is het aantal christenen dat wordt gehinderd of vervolgd, toegenomen. Een organisatie als Open Doors publiceert regelmatig cijfers over aantallen vervolgde christenen in specifieke landen. De vervolgingen zijn soms kwaadaardig wreed. De opkomst van vormen van radicale islam is vooral de achtergrond van de toenemende vervolging.

Sportzaterdag, 27 februari 2016

Spaanse schaatstalenten in Heerenveen

Buitenbeentjes. Terwijl alle schaatsers zich keurig omkleden op de bankjes aan de andere kant van het middenterrein, hebben de Spaanse Viking Race-deelnemers het erepodium tot hun uitvalsbasis gemaakt. Trainer Alvaro Plaza bezet plaats drie, Rafael Heredia (15) staat ervóór en Nil Llop (13) zit op de hoogste trede om zicht op het ijs te houden. Ze vallen een beetje uit de toon tussen de internationale toppers in Thialf. Ook vanwege hun uitrusting. Omdat ze als enigen in schaatspakken zonder ingenaaide cap rijden, hebben ze maar een extra muts opgezet. Achter de mannen op het podium rijdt landgenote Ainhoa Carreno (14) de 500 meter. Een donkere paardenstaart wappert vrolijk achter haar aan.

Sportzaterdag, 27 februari 2016

Cavlan wil met een vieze broek van het veld

Heerenveen - Caner Cavlan stapt morgen met een speciaal gevoel in de spelersbus van sc Heerenveen voor de uitwedstrijd tegen zijn oude club De Graafschap. Daar genoot de 24-jarige linkerverdediger zijn opleiding en promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie met de 'Superboeren’ naar de eredivisie. Maar ruimte voor enig chauvinisme is er niet, benadrukt de geboren Doetinchemer.

Sportzaterdag, 27 februari 2016

Bezoek aan fan tekent Vytas’ betrokkenheid bij Cambuur

Noem haar een fan, noem haar een steward. Maar wat Ilona de Jong op 30 januari vooral was, was slachtoffer. Zij was het namelijk die gewond raakte door de vuurwerkbom tijdens de laatste training van Cambuur voor de derby met sc Heerenveen. De spelers zagen het gebeuren. Enkelen van hen gingen daarna op bezoek bij de onfortuinlijke vrijwilligster, maar deze week stond er ineens uit zichzelf nóg een speler voor de deur: Vytautas Andriuskevicius. ,,Omdat ik dat zelf graag wilde", vertelt hij. ,,Ik voel me betrokken bij Cambuur en mensen zoals zij; stewards en anderen die achter de schermen belangrijk werk doen."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties