De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van woensdag, 27 februari 2008.

Cultuurwoensdag, 27 februari 2008

85.000 euro voor festival Simmerdeis

Drachten - Schouwburg De Lawei in Drachten krijgt een subsidie van 85.000 euro voor de organisatie van het festival Simmerdeis. Dat hebben B en W van de gemeente Smallingerland besloten. Het geld komt uit de gereserveerde middelen voor de uitwerking van de Cultuurvisie 2008.

Economiewoensdag, 27 februari 2008

Dokkum is morgen centrum metaalacties

Dokkum - Dokkum staat morgen centraal in de stakingsestafette bij metaalbedrijven. Dat maakte vakbond CNV Bedrijvenbond gisteren bekend. Vijf Dokkumer bedrijven gaan voor 24 uur dicht: Noord Nederlandse Draad Industrie (NNDI), Pranger & Rosier, Holtrop & Jansma, Hiatus en Ensel. Verder staken werknemers van Roller Cate Radeko in Holwerd en Wifo Anema in Ferwert.

Economiewoensdag, 27 februari 2008

Boerenuitzender lokt ‘knecht’ met scooter

Sneek - Het tekort aan boerenmedewerkers neemt de komende jaren extreme vormen aan. Volgens directeur Lammert Fopma van uitzendbedrijf AB Fryslân stijgt de vraag naar boerenmedewerkers in Fryslân de komende tien jaar met tweeduizend mensen.

Regiowoensdag, 27 februari 2008

‘Goede sociale werkplek slecht beloond’

Sneek - Goed presterende sociale werkplaatsen in Fryslân worden de dupe van slechter presterende SW-bedrijven elders in Nederland. De bedrijven krijgen met z’n allen één pot geld. Die moet worden verdeeld onder de groeiende groep mensen die landelijk op een wachtlijst staan. Maar in Fryslân krimpt de wachtlijst juist. Het gevolg: minder subsidie.

Regiowoensdag, 27 februari 2008

Extra geld zonnepanelen

Den Haag - Particulieren maken voortaan weer meer kans op subsidie voor zonnepanelen. Minister Van der Hoeven van Economische Zaken stort dertig miljoen euro extra in de subsidiepot. De Tweede Kamer wil ook nog 75 miljoen extra voor biogas, en tien miljoen voor ‘groen gas’.

Regiowoensdag, 27 februari 2008

Bomen in Joure gekapt om hun bladeren

Joure - Ze stonden er om het geluid van auto’s tegen te houden: 27 populieren tussen de Haskerlandseweg en de Pealskarin Joure. Deze week worden ze gekapt.

Regiowoensdag, 27 februari 2008

Poezenvrouw moet eind aan overlast maken

Nij Altoena - De particuliere poezenopvang van Jacqueline Claus uit Nij Altoena, lokaal bekend als de poezenvrouw, is uit de hand gelopen. De vrouw moet van de gemeente het Bildt de opvang in haar woonhuis drastisch inperken. Ze verleent nu onderdak aan 62 katten. Dat aantal moet worden teruggebracht tot tien.

Geloof & Kerkwoensdag, 27 februari 2008

De vader van de christelijke rockmuziek

Salem - Gospelrockzanger Larry Norman wordt wel de ‘vader van de christelijke rockmuziek’ genoemd. Hij werd wereldberoemd met zijn uitspraak ‘Why should the devil have all the good music’ (waarom zou de duivel alle goede muziek hebben). In 1986 zette hij die tekst ook op muziek, met Geoff Moore.

Geloof & Kerkwoensdag, 27 februari 2008

‘Stevige discussie in kerk op komst’

Leeuwarden - In nagenoeg alle kerken waarmee de Gereformeerden Kerken (vrijgemaakt) contacten hebben zijn er discussies over de rol van de vrouw in de kerk, of zijn vrouwen allang in het ambt. De vrijgemaakten kunnen er niet meer omheen. Het woord is nu aan de kerken, aldus voorzitter ds. J. Schreuder van de Deputaten M/V in de Kerk.

Geloof & Kerkwoensdag, 27 februari 2008

Vasten: dichter bij God komen

Leeuwarden - Steeds meer mensen vasten in de Veertigdagentijd, als bezinning op weg naar Pasen. Voor de meesten is het echter nog lang geen normaal onderdeel van het geloofsleven, zoals het voor de vroege christenen was. In haar boek Vasten. Een verrijking van je geloofsleven beschrijft Lynne Baab de vrijheid en de toegevoegde waarde voor het geloofsleven die deze vergeten discipline te bieden heeft.

Sportwoensdag, 27 februari 2008

Yge Visser wederom naar NK schaken

Hilversum - Voor de derde maal in successie is Yge Visser erin geslaagd zich te kwalificeren voor het Nederlands kampioenschap schaken. De oud-Sneker versloeg gisteren in het Raadhuis van Hilversum Merijn van Delft, die afgelopen weekeinde nog Drachtster Daan Brandenburg tijdens de tweede kwalificatieronde uitschakelde.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties