De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 27 januari 2018.

Hoofdartikelzaterdag, 27 januari 2018

Set dyn tosken yn in nije tiid

Met de start van Leeuwarden-Fryslan Culturele Hoofdstad 2018 gaat dit weekeinde de provincie zich een jaar lang in de kijker spelen. De officiële start is een bewonderenswaardig spektakel van creativiteit, energie en samenwerking.

Regiozaterdag, 27 januari 2018

LF2018 moet zich nu gaan waarmaken

Leeuwarden - ,,Ik ben vooral benieuwd naar de reuzen die in de zomer in de stad komen”, zegt Florian Lang. Hij staat samen met zijn vriendin Christien van Doorn te kijken naar de laatste voorbereidingen die op het Oldehoofsterkerkhof worden verricht. Uit de speakers bij het podium klinkt een symfonieorkest dat It woanskip van Anneke Douma speelt.

Regiozaterdag, 27 januari 2018

Zwembad De Kûpe wordt 4,5 ton duurder

Buitenpost - Het college van B en W van Achtkarspelen wil 5,9 miljoen euro uittrekken voor de bouw van een nieuw zwembad in Buitenpost. Dat is 4,5 ton meer dan eerder begroot. De kosten van bouwmaterialen zijn opgelopen. Ook het dieper maken van het bad, een verzoek van de waterpolovereniging, zorgt voor extra kosten.

Regiozaterdag, 27 januari 2018

Het bordje ‘O. Veltman’ is altijd bewaard gebleven

Franeker - Frisdrank van Exota, rijst van het merk Vivo, waspoeder van Radion: oudere mensen zullen deze merken wellicht nog herkennen. Ze lagen vroeger in de schappen bij de plaatselijke kruidenier, later wellicht ook nog in de supermarkt, maar zijn nu allang verdwenen.

Regiozaterdag, 27 januari 2018

Raad: uitzettingen naar Afghanistan moeten stoppen

Burgum - Uitzettingen van uitgeprocedeerde asielzoekers uit de azc-gezinslocatie in Burgum naar Afghanistan moeten onmiddellijk stoppen. Dat vindt de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel. Donderdagavond nam de raad unaniem een motie aan met die strekking. De fracties verzoeken burgemeester Jeroen Gebben om aan staatssecretaris Mark Harbers het standpunt van de raad over te brengen ‘dat er een nieuw ambtsbericht ten aanzien van de situatie in Afghanistan dient te komen en dat tot die tijd alle uitzettingen naar Afghanistan dienen te worden stopgezet’.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties