De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Archief

De artikelen van vrijdag, 26 juli 2013.

Economievrijdag, 26 juli 2013

Faillissement Holding autobedrijf Van der Meij

Ferwert | De beheermaatschappij van autobedrijf Van der Meij in Ferwert is failliet. Het faillissement is uitgesproken door de rechtbank Noord-Nederland. De rechtbank heeft Evert-Jan Rotshuizen uit Leeuwarden aangewezen als curator. Hij moet het faillissement van de beheermaatschappij afhandelen.

Hoofdartikelvrijdag, 26 juli 2013

Nederlandse economie in de wereldpers

De economische toestand in Nederland is niet alleen gespreksonderwerp bij de buurt-barbecue, maar ook in de internationale pers. De gezaghebbende internationale zakenkrant Wall Street Journal wijdde deze week een artikel aan de recessie in Nederland en liet daarin vooral sombere feiten zien.

Regiovrijdag, 26 juli 2013

Aanzienlijk meer studenten bij hogescholen

Leeuwarden | De Friese hogescholen krijgen komend schooljaar veel meer nieuwe studenten dan in de afgelopen jaren. Zowel Stenden als NHL Hogeschool rekenen op ruim 20 procent méér leerlingen dan in schooljaar 2012/2013. ,,We zitten nu op 20 tot 25 procent meer aanmeldingen dan vorig jaar op dit moment”, zegt Peter Mulder van Stenden. ,,Het is natuurlijk afwachten tot de sluitingsdatum van 1 september, maar we verwachten uiteindelijk ook op zo’n percentage te komen.”

Regiovrijdag, 26 juli 2013

Na zeven jaar weer een officiële hittegolf

Leeuwarden/De Bilt | Nederland beleeft sinds gistermiddag officieel een hittegolf. Rond het middaguur bereikte het kwik op het meetpunt in De Bilt de 25 graden, de grens die daarvoor nodig was. Voor een hittegolf moet het in De Bilt minimaal vijf dagen op rij 25 graden of warmer zijn. Daarvan moet de temperatuur minstens drie dagen 30 graden of meer zijn. Zondag, maandag en dinsdag was het meer dan 30 graden in De Bilt, woensdag en donderdag kwam de thermometer boven de 25 graden. Waarschijnlijk blijft het tot eind volgende week warm met een grotere kans op regen.

Regiovrijdag, 26 juli 2013

Gewesten willen combi Thialf mét Zoetermeer

Heerenveen | Het Transportium in Zoetermeer staat open voor samenwerking met het Heerenveense ijsstadion Thialf. Dat laat woordvoerder Cees den Bakker desgevraagd weten. Het Transportium is met Thialf en Icedôme Almere in de race voor nationaal schaatscentrum.

Geloof & Kerkvrijdag, 26 juli 2013

4200 tiener bij Teenstreet in Duitsland

Offenburg | Zo’n 4200 tieners en jeugdleiders uit twintig Europese landen zijn vanaf morgen een week bij elkaar op de tienerconferentie TeenStreet in Offenburg in Duitsland. De jaarlijkse conferentie is een initiatief van de zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie.

Geloof & Kerkvrijdag, 26 juli 2013

Ark weg uit Dordrecht, bestemming nog onbekend

Dordrecht | De ark van Noach van bouwer Johan Huibers vertrekt volgend jaar definitief uit Dordrecht. Het schip gaat op wereldreis. Dat maakte Huibers, initiatiefnemer en eigenaar van de ark, gisteren bekend.

Geloof & Kerkvrijdag, 26 juli 2013

Ontmoeting en verbinding in de Vaste Burchtkerk in Makkinga

De Vaste Burchtkerk in Makkinga is een open en gastvrije ruimte voor het dorp. Een plek om op adem te komen en verbinding te maken met God. Een plek ook om troost te vinden, in tijden van rouw.

Sportvrijdag, 26 juli 2013

Nieuwe datum voor koersen in Drachten

Drachten | De eerder deze maand in Drachten afgelaste koersen zijn opnieuw ingepland. De nieuwe datum is woensdag 18 september, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. Op 3 juli gooiden de weersomstandigheden nog roet in het eten, waarna hard is gewerkt een nieuwe datum te vinden. Naast de paardenkoersen met de dravers zijn er ook een draverij voor de Friese paarden, minidraverijen en het Masterspringen, een evenement waarbij zes hindernissen genomen worden.

Sportvrijdag, 26 juli 2013

Ook Laurens ten Dam naar Profronde Surhuisterveen

Surhuisterveen | Laurens ten Dam start komende dinsdag in de Profronde van Surhuisterveen. De organisatie maakte dat gisteravond laat bekend. De komst van de nummer dertien van de Ronde van Frankrijk volgt op die van ploeggenoot Bauke Mollema en Chris Froome, de winnaar van de Tour de France. Naast deze drie publiekstrekkers komen onder anderen plaatselijk favoriet Lieuwe Westra, Tom Veelers, Tom Leezer, Karsten Kroon, Albert Timmer en Tom-Jelte Slagter naar het wielergekke dorp. De Profronde van Surhuisterveen is een van de grootste eendaagse evenementen in de provincie en trekt jaarlijks zo'n dertigduizend bezoekers.

Sportvrijdag, 26 juli 2013

Trio Bakker als zestiende en laatste partuur zeker van PC

Franeker | Het partuur van Pieter Bakker doet woensdag mee aan de PC. De Leeuwarder won met Jacob Klaas Haitsma (Wommels) en Patrick Scheepstra (Franeker) gisteren de keats-off. Daardoor plaatste het trio zich als zestiende en laatste partuur voor de belangrijkste kaatswedstrijd van het jaar. In de finale van de vier parturen tellende keats-off waren Bakker, Haitsma en Scheepstra met 5-3 en 6-0 te sterk voor Site Ferwerda (Groningen), Siebe Greidanus (Wjelsryp) en Rudolf Soepboer (Holwerd).

Sportvrijdag, 26 juli 2013

Nog geen besluit over eerste keeper van Cambuur

Leeuwarden | De vraag wie er bij aanvang van de competitie in het doel staat bij SC Cambuur blijft waarschijnlijk tot na komend weekeinde onbeantwoord. Er ontstond de afgelopen dagen verwarring over het moment waarop een besluit zou worden genomen over Ruud Swinkels of Leonard Nienhuis als eerste doelman. ,,Nienhuis gaat in de laatste oefenwedstrijd (morgen, tegen het Turkse Elazigspor, red.) keepen. Daarna wordt een besluit genomen. Zo staan de zaken”, liet keepertrainer René Grotenhuis gisteren na de training desgevraagd weten.

Sportvrijdag, 26 juli 2013

COLUMN Lieuwe Westra | Via Surhuisterveen naar Denemarken

Zo. De Tour zit erop. Tijd voor criteriums. Ik rijd er dit jaar drie: Wateringen, Steenwijk en dan dinsdag mijn thuiswedstrijd: de Profronde van Surhuisterveen. Ik heb er zin in. Het is fijn om weer wat kilometers te maken na de manier waarop mijn Tour de France eindigde.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties