De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van donderdag, 26 juni 2014.

Cultuurdonderdag, 26 juni 2014

Scholieren schrijven samen roman

Leeuwarden - Leerlingen van klas 3b van het Gomarus College in Leeuwarden hebben samen een jeugdboek geschreven. Het boek, Underkoffer getiteld, is dinsdag gepresenteerd, zo maakte een woordvoerder van de gereformeerde middelbare school gisteren bekend.

Cultuurdonderdag, 26 juni 2014

Zeven prijswinnaars Junior Rely

Bears - Roelof Kooistra uit Kbaard krijgt dit jaar de Junior Rely-prijs in de categorie pozie met zijn gedicht Jo. Dat heeft het Rely Jorritsma Fns gisteren bekendgemaakt. In de categorie proza heeft Berber Tiemersma uit Franeker de eerste prijs gewonnen met haar verhaal Sinne.

Hoofdartikeldonderdag, 26 juni 2014

Blijf scherp over kwaliteit universiteit

Wat is eigenlijk de kwaliteit van het Nederlands wetenschappelijk onderwijs? De internationale ranglijstjes buitelen over elkaar heen en geven wisselende uitkomsten, al naar gelang de manier van meten en de bepaling wat wordt gemeten. In het algemeen scoort Nederland goed, ook al behoort geen enkele Nederlandse universiteit tot de wereldtop.

Sportdonderdag, 26 juni 2014

Aafke Soet haalt twee herexamens op n dag

Zaltbommel - Bij de familie Soet in Heerenveen ging gisteren twee keer de vlag uit. Waar dochter Aafke 's ochtends nog de Friese pompeblden mocht buitenhangen vanwege het halen van haar havo-diploma, kon 's middags na het winnen van het NK tijdrijden voor junioren de nationale driekleur ook in top. Hoe het 16-jarige multitalent op n dag slaagde voor twee herexamens.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties