De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 26 april 2017.

Economiewoensdag, 26 april 2017

Frisia moet effect zoutwinning scherp controleren

Harlingen - Frisia moet voordat het zout gaat winnen onder de Waddenzee het meetprogramma voor eventuele schade op orde hebben.

Hoofdartikelwoensdag, 26 april 2017

Overstromingen steeds groter risico

Onderzoekers naar de ontwikkeling van het wereldwijde klimaat zeggen steeds verfijnder te kunnen meten wat ons de komende decennia te wachten staat. Het risico op grote overstromingen aan de kusten zal de komende jaren fors toenemen, zo verwachten onderzoekers van Deltares (Delft) en het Instituut voor Milieuvraagstukken (IVM-VU). Ze onderzochten voor alle kusten wereldwijd het overstromingsgevaar tot eind deze eeuw. Zware stormen treffen door bodemdaling en zeespiegelstijging straks veel meer mensen, zo voorspellen ze. Ook de schade wordt veel groter en er vallen meer slachtoffers. In 2080 worden ongeveer 50 procent meer mensen bedreigd ten opzichte van nu.

Regiowoensdag, 26 april 2017

Verkoopsysteem maakt LF2018 duurder

Leeuwarden - De organisatie van Culturele Hoofdstad heeft voor de verkoop van kaartjes voor de verschillende voorstellingen volgend jaar een bedrijf in de arm genomen dat daarvoor ongeveer een miljoen euro gaat rekenen. Bedrijven die gebruik wilden maken van goedkopere systemen zijn afgehaakt. Naar verwachting worden de kosten doorberekend in de toegangskaartjes.

Regiowoensdag, 26 april 2017

Burgemeesters onderscheiden 88 Friezen

Leeuwarden - 88 inwoners van Fryslân krijgen vandaag een koninklijke onderscheiding opgespeld in het kader van de jaarlijkse lintjesregen. Het aantal Friezen dat deze dag wordt gedecoreerd, stabiliseert hiermee op een lager niveau. In twee Friese gemeenten wordt er vandaag geen enkele onderscheiding uitgereikt.

Regiowoensdag, 26 april 2017

Oproep: zet Nedersaksisch en Fries in regeerakkoord

Leeuwarden - Het Europees bureau voor kleine talen (EBLT) dringt erop aan dat de erkende minderheidstalen Fries en Nedersaksisch in het regeerakkoord van het nieuwe kabinet komen te staan. Dat schrijft het in Leeuwarden gevestigde bureau in een brief aan formateur Edith Schippers.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties