De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 26 april 2016.

Economiedinsdag, 26 april 2016

Goed boekjaar verzekeraar Donatus

Rosmalen - Kerken- en monumentenverzekeraar Donatus Verzekeringen heeft vorig jaar een brutowinst gehaald van 14,7 miljoen euro. Twee ton meer dan in 2014. Daardoor krijgen de leden 50 procent van hun ingelegde premies terug. In totaal gaat het om 14,1 miljoen euro.

Hoofdartikeldinsdag, 26 april 2016

Gedeelde belangen en dezelfde waarden

De Amerikaanse president Obama heeft gisteren de minitop in het Duitse Hannover met Europese leiders aangegrepen om Europa op te roepen vast te houden aan zijn eenheid en tolerantie. De wereld heeft baat bij een vrij Europa dat in vrede leeft, aldus Obama.

Regiodinsdag, 26 april 2016

Winterse neerslag overvalt Fries verkeer

Leeuwarden - Zware buien met regen, hagel en natte sneeuw trokken gistermiddag vanuit het noordwesten over het midden van Fryslân. Vooral in Grou en omgeving zorgde het winterweer voor veel problemen op de wegen. Daar viel zo´n vijf centimeter sneeuw en hagel.

Regiodinsdag, 26 april 2016

92 inwoners van Fryslân krijgen lintje

Leeuwarden - Vandaag vindt de traditionele lintjesregen plaats. In Fryslân worden 92 koninklijke onderscheidingen uitgereikt, veel meer dan de tachtig van vorig jaar. Opvallend is het hoge aantal echtparen dat ter gelegenheid van Koningsdag een lintje krijgt.

Regiodinsdag, 26 april 2016

Veel jongeren aan het werk door actieplan

Leeuwarden - Het Actieplan Jeugdwerkloosheid heeft ruim tweeduizend jongeren geholpen op weg naar een baan. Dat schrijven de Leeuwarder wethouder Andries Ekhart en Harry van der Molen. Het actieplan, dat geldt voor heel Fryslân, is in oktober 2015 afgesloten. Met het project was in totaal een kleine acht miljoen euro gemoeid.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties