De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van woensdag, 26 maart 2014.

Economiewoensdag, 26 maart 2014

Klant is best in voor ijs-escapade, maar blijft standaardsmaak trouw

Een beetje ijsmaker experimenteert er tegenwoordig lustig op los met smaken. Het kan ze niet gek genoeg. Spinazie in je ijsje: wordt geregeld. Winnen de standaardsmaken het van de maffe mixen? Door Majelle Hoek

Hoofdartikelwoensdag, 26 maart 2014

Steun voor Wilders zorg voor alle partijen

De schade aan de PVV in haar vertegenwoordiging in de Tweede Kamer, Provinciale Staten en gemeenteraden lijkt nu wel ongeveer duidelijk. Wilders heeft zijn verlies genomen, maar weet zich gesteund door vele honderdduizenden Nederlanders. Zijn enigszins onzekere houding - ik weet niet waar het eindigt - is ingeruild voor een nieuwe zelfverzekerdheid. Wilders denkt dat de ruim een miljoen kiezers op hem voor het overgrote deel nog steeds achter hem staan en hem steunen in de realisering van zijn doelstellingen.

Regiowoensdag, 26 maart 2014

Nog onduidelijkheid over podium Harmoniekwartier

Leeuwarden | Rondom de vorming van een nieuw poppodium in het Harmoniekwartier zijn nog losse eindjes. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van de VVD aan het college van B en W. De VVD stelde de vragen naar aanleiding van een artikel in het Friesch Dagblad.

Regiowoensdag, 26 maart 2014

Fries openbaar vervoer hoog gewaardeerd

Leeuwarden | Reizigers geven het openbaar vervoer in Fryslân een 7,4. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek OV-Klantenbarometer van Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV). Het Friese cijfer komt overeen met de landelijke beoordeling en het cijfer dat reizigers vorig jaar gaven.

Regiowoensdag, 26 maart 2014

Eilander horeca pakt zelf drankregels aan

Terschelling | De horeca op Vlieland, Terschelling, Schiermonnikoog en Ameland moet zelf gaan toezien op het naleven van de nieuwe drank- en horecawet. Uitgangspunt daarbij is dat er geen boetes meer worden opgelegd door inspecteurs bij overtreding van de regels.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 maart 2014

Oekraďense kerkenkoepel: leg wapenbezit aan banden

Kiev | De Oekraďense Raad van Kerken en Religieuze Organisaties heeft een oproep gedaan om de gespannen situatie in het land te normaliseren. Dat meldt de Religious Information Service of Ukraine (RISU). De koepelorganisatie pleit in de verklaring voor ,,vreedzame en wettige oplossingen” voor de situatie in Oekraďne.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 maart 2014

Pioniersplek Nijkleaster groeit uit Radboudtsjerke Jorwert


Sportwoensdag, 26 maart 2014

Huisman wil via WK naar Noord-Amerika

Het Nederlandse vrouwenijshockeyteam begint volgende week zondag in Letland aan het WK van divisie B. Hilde Huisman (17) uit Heerenveen is de enige Friezin die afreist naar Ventspils. De verdedigster van Flyers gaat voor goud.

Sportwoensdag, 26 maart 2014

Aris en Simpson vergeten jubileum te bekronen

Groningen | Tien jaar geleden maakte Aris een daverende entree in de eredivisie. De verslagen tegenstander? Toenmalig landskampioen Groningen. De gevierde coach van de Leeuwarders op dat moment? Tom Simpson. Nooit wisten de Friese basketballers sinds dat glorieuze debuut nog eens te winnen in het hol van de leeuw. Ook gisteravond niet, al liet het team van de teruggekeerde Simpson de lijstaanvoerder in de eredivisie behoorlijk zweten (81-75).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties