De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 26 november 2014.

Economiewoensdag, 26 november 2014

Burgumer transportbedrijf Van der Veen is failliet

Burgum - Transportbedrijf Van der Veen uit Burgum is gisteren failliet verklaard. Het bedrijf met vijftig werknemers blijft voorlopig wel open. Mogelijk volgt er op korte termijn een doorstart of een overname.

Economiewoensdag, 26 november 2014

Massa-ontslag bij ING treft ook Leeuwarden

Leeuwarden - Bij ING verdwijnen de komende drie jaar bijna 2800 banen. Er komt een reorganisatie omdat ING verder inzet op digitalisering van de bankactiviteiten. Vakbonden verwachten dat het callcenter in Leeuwarden niet ontzien zal worden.

Hoofdartikelwoensdag, 26 november 2014

Welvaart vraagt om Europees beleid

Vandaag komt de voorzitter van de Europese Commissie, Jean Claude Juncker, met plannen om de Europese economieŽn uit het slop te trekken. De kern is een fonds van Europees geld waarmee investeringsplannen van Europese landen worden bekostigd. Zo worden nationale begrotingen niet belast en is er goede hoop op herstel van nationale economieŽn.

Regiowoensdag, 26 november 2014

Nacht valt over ziekenhuis De Sionsberg

Dokkum - Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum stevent af op een faillissement en moet waarschijnlijk de deuren sluiten. Op welke termijn dat gebeurt, is nog niet bekend. PatiŽnten van het ziekenhuis worden nu al doorverwezen naar ziekenhuizen in Leeuwarden en Drachten.

Regiowoensdag, 26 november 2014

Frysl‚n gooit miljoenen weg met windpark

Leeuwarden - Met de keuze voor een windpark in het IJsselmeer laat de Friese politiek miljoenen euro's uit de provincie wegstromen. Dat stelt Martijn Messing, voorzitter van de Stichting Energietransitie en indertijd een van de grondleggers van de Enerzjy KoŲperaasje Frysl‚n.

Regiowoensdag, 26 november 2014

Rechter moet oordelen over schrappen van hulp

Damw‚ld - De gemeente Dantumadiel wilde eventuele problemen na het schrappen van de huishoudelijke hulp per 1 januari achteraf repareren. Dat zei juriste Els Raaijmakers, die de gemeente vertegenwoordigt in een rechtszaak die tegen de gemeente is aangespannen. De dochter van een hoogbejaard echtpaar wil dat de voorzieningenrechter ervoor zorgt dat haar ouders ook na 1 januari huishoudelijke hulp krijgen. Het echtpaar kreeg onlangs een brief van de gemeente waarin stond dat de huishoudelijke hulp na 1 januari wordt stopgezet. Volgens de gemeente kan dat door de veranderingen in de zorg. En omdat de gemeente moet bezuinigen, moeten er keuzes gemaakt worden, betoogde Raaijmakers.

Sportwoensdag, 26 november 2014

Als Volkers lawaai maakt gebeurt er wat bij Sneek

Sneek - Monique 'Hop, Hop!' Volkers hoopt vanavond in Apeldoorn de Europese volleybaldroom van VC Sneek te verwezenlijken. Na de 3-2 overwinning in de heenwedstrijd van de Challenge Cup tegen Coolen Alterno van twee weken geleden moeten de Sneker vrouwen dat positieve resultaat in de return overeind zien te houden. Want dan gaat het Europese avontuur pas ťcht beginnen. ,,Ik wil echt Europa in", zegt Volkers vastberaden.

Sportwoensdag, 26 november 2014

Column Jillert Anema: Prijs vůůr goede beeldvorming

Momenteel verblijven we met een groot deel van onze ploeg op Tenerife. We hebben ervoor gekozen de afgelopen World Cups in AziŽ te laten schieten om ons met een trainingskamp voor te bereiden op het vervolg van dit seizoen. Daar kregen we nogal wat commentaar op. Intussen blijkt dat een heel stel rijders die daar gereden hebben de komende World Cup in Berlijn overslaan. Ook zij willen een trainingsperiode inlassen. Ze hebben groot gelijk, maar waar blijft nu het commentaar? Het heeft te maken met beeldvorming. Als je daar een hoop tijd insteekt kun je mensen laten geloven dat een banaan smaakt als een appel en dat Zwarte Piet, geel is.

Sportwoensdag, 26 november 2014

Heerenveen wint derby, toekomst beloften ongewis

Heerenveen - Jong Heerenveen heeft door de late 3-2 van Michael Chacon niet alleen de derby met Jong Groningen/Cambuur gewonnen, maar ook de kampioensgroep van de beloftecompetitie bereikt. Ten koste van de noordelijke buur. Hoe de toekomst er voor beide belofteteams uitziet, is echter ongewis. Zowel Heerenveen als Cambuur staat niet te springen om hun beloften op te laten gaan in reguliere competities voor profs en amateurs.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties