De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 26 februari 2015.

Economiedonderdag, 26 februari 2015

Ondernemers Heerenveen gaan elkaars lasten dragen

Leeuwarden - In Heerenveen en nabije omgeving wordt mogelijk binnenkort een broodfonds opgericht. Een broodfonds is een netwerk waarin minimaal twintig en maximaal vijftig ondernemers bereid zijn elkaar door een periode van arbeidsongeschiktheid te helpen. De meeste zelfstandigen zijn niet verzekerd tegen inkomensachteruitgang bij arbeidsongeschiktheid. Van alle Nederlandse zelfstandigen heeft twee derde geen AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering). Ze vinden het vaak te ingewikkeld of te duur om dit risico te verzekeren.

Hoofdartikeldonderdag, 26 februari 2015

Voor of tegen Europa is niet meer de vraag

Het Europees project is nog lang niet af. Integendeel, alles wijst er op dat het aantal en de inhoudelijkheid van de eisen alleen maar toenemen. De enorme spanning over de Griekse kwestie van de afgelopen weken heeft laten zien hoe kwetsbaar de Europese samenwerking is in financiën en economie. De 'vrijheid' die Griekenland zich heeft gepermitteerd in het niet willen nakomen van afspraken, heeft regeringen, banken en financiële instellingen grijze haren bezorgd. En al is er een compromis tot stand gekomen, het blijft afwachten of de Grieken zich (kunnen) houden aan de afspraken.

Regiodonderdag, 26 februari 2015

Schapendrama werpt beginnende kudde terug in de tijd

Bolsward/Jutrijp - Het beeld krijgt ze maar niet van haar netvlies. Op de ochtend van 3 februari kwam Hillie Popma uit Bolsward aan bij haar kudde schapen in de wei langs de Riperwei in Jutrijp. ,,Ik trof er een slagveld aan. Schapen in de sloot, aangevreten en letterlijk gescalpeerde schapen, overal paniek. Ze waren hartstikke geschrokken: normaal zijn ze vrij tam, maar nu wilden ze niet meer meekomen."

Regiodonderdag, 26 februari 2015

Zijn voor sociaal dorp voorzieningen noodzaak?

Leeuwarden - Om de leefbaarheid op het krimpende platteland te behouden moet beter gekeken worden naar wat mensen daar belangrijk vinden. Uit recent onderzoek van Partoer blijkt dat Friese dorpelingen woongenot met afstand voorop stellen. Zijn een school, dorpshuis en zwembad dan wel nodig voor de leefbaarheid?

Regiodonderdag, 26 februari 2015

Friezen moeten steeds verder reizen naar bieb

Leeuwarden - Inwoners van Fryslân moesten in 2013 gemiddeld 2,7 kilometer afleggen tot de dichtstbijzijnde bibliotheek. Alleen Zeeuwen moesten dat jaar nog net ietsje verder reizen: 2,9 kilometer. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Geloof & Kerkdonderdag, 26 februari 2015

IJdelheid, onbetwist Bodars grootste ondeugd

Column

Geloof & Kerkdonderdag, 26 februari 2015

Conferentie over toekomst kerkmuziek

Leeuwarden - De Beraadgroep Liturgie en Kerkmuziek Fryslân houdt op zaterdag 11 april een conferentie over de toekomst van kerkmuziek in Noord-Nederland.

Sportdonderdag, 26 februari 2015

Mollema droomt van Tour-podium én een Elfstedentocht op de schaats

In zijn jacht op succes in klassiekers en Tour is Bauke Mollema bijna de helft van het jaar van huis. De Leeuwarder coureur reist vanuit Spanje in gedachten af naar Fryslân, de provincie waarin hij ooit nog eens de Elfstedentocht wil schaatsen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties