De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 26 januari 2016.

Regiodinsdag, 26 januari 2016

Minder auto’s gestolen in 2015, behalve in het Noorden

Leeuwarden - In het Noorden werden vorig jaar 1542 voertuigen gestolen. In 2014 waren dat er nog 1525, een kleine toename van zeventien voertuigen. Het Noorden valt uit de toon bij de rest van Nederland; bij andere politie-eenheden nam voertuigdiefstal juist af. Zo werden in Oost- en Midden-Nederland minder auto’s gestolen dan in 2014, respectievelijk 315 en 312, de grootste absolute afname van Nederland. Procentueel gezien daalde het aantal diefstallen het sterkst in de politieregio Rotter dam: 7,3 procent.

Regiodinsdag, 26 januari 2016

Sluiting dreigt voor speelzalen in Opsterland


Regiodinsdag, 26 januari 2016

Rustige discussie over azc in Leeuwarden


Sportdinsdag, 26 januari 2016

Beitske Visser ook dit jaar in kweekvijver Formule 1

Sneek - Autocoureur Beitske Visser is ook dit jaar te bewonderen in de kweekvijver van de Formule 1. De twintigjarige Friezin gaat voor de Spaanse renstal van Sito Pons rijden in de Formule V8 3.5, de voormalige Formule Renault 3.5. ,,Ik ben erg blij, eind maart is de eerste test met het team", liet ze gisteren weten. Visser, woonachtig in Sneek, reed in 2014 en 2015 bij het Spaanse AVF in dezelfde klasse. Het seizoen start in het weekeinde van 16 en 17 april met races in het Spaanse Aragón.

Sportdinsdag, 26 januari 2016

Een elftal op zoek naar vastigheden en stabiliteit

Toen Foppe de Haan in oktober vorig jaar het trainersstokje overnam van Dwight Lodeweges, bracht hij nieuw elan in de ploeg en begon sc Heerenveen eindelijk weer te presteren. Maar in de wedstrijden die volgden, wisselde De Haan alle stabiliteit uit het elftal.

Sportdinsdag, 26 januari 2016

Bakker mist Friese tweestrijd, kans op langere afwezigheid

Leeuwarden - Het is voor SC Cambuur de week van de Friese derby. De week ook met drie wedstrijden in acht dagen. En de week waarin de in degradatienood verkerende Leeuwarders ook nog eens met samengeknepen billen moeten afwachten of topscorer Bartholomew Ogbeche behouden kan blijven voor de club. Een belangrijke week dus, op meer dan één gebied. Een week ook die gisteren op wel heel slechte wijze van start ging: namelijk met het nieuws dat aanvoerder Erik Bakker door een enkelblessure sowieso twee en mogelijk meer duels aan de kant zal staan.

Sportdinsdag, 26 januari 2016

Cambuur stil over Ogbeche, Janzen vertrekt naar RKC

Leeuwarden - De nabije toekomst van Cambuurspits Bartholomew Ogbeche blijft vooralsnog onduidelijk. Gisteren ging de laatste week van de transferperiode in en nog altijd zijn er speculaties dat de Nigeriaanse topscorer van de Leeuwarders mogelijk naar een andere club vertrekt. Of er concrete interesse is, of er al een bod is gedaan; Cambuurs technisch directeur Henry van der Vegt wil er desgevraagd niks over kwijt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties