De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 25 oktober 2016.

Economiedinsdag, 25 oktober 2016

Verkopen Philips-producten uit Drachten groeien verder

Drachten/Amsterdam - Philips heeft vorig kwartaal bijna 20 procent meer winst weten te maken dan een jaar eerder, bij een licht stijgende omzet. Het in gezondheidszorgtechnologie gespecialiseerde concern verkocht vooral meer producten die mensen helpen gezonder te leven.

Hoofdartikeldinsdag, 25 oktober 2016

Syrië belangrijker voor Poetin dan voor EU

Vorige week kwam weer eens pijnlijk aan het licht hoe hopeloos verdeeld de Europese Unie is. Op de EU-top in Brussel werd duidelijk dat het Nederlandse 'nee’ in het referendum over het associatieakkoord met Oekraďne nog steeds voor hoofdbrekens zorgt. Verder lagen de Walen dwars wat betreft het CETA-vrijhandelsverdrag met Canada. En het ontbrak aan eensgezindheid voor strengere sancties tegen Rusland vanwege de Syrië-oorlog.

Regiodinsdag, 25 oktober 2016

Ziekenhuis op ramkoers met De Friesland

Drachten - De Friesland Zorgverzekeraar komt zijn afspraken met ziekenhuis Nij Smellinghe niet na. Dat zegt Norbert Hoefsmit, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis, in gesprek met deze krant. Volgens Hoefsmit is contractueel vastgelegd dat De Friesland bij budgetoverschrijdingen twee miljoen euro extra zou bijdragen. Dat is niet gebeurd in 2015, toen het ziekenhuis voor vier miljoen meer zorg leverde dan afgesproken, en ook dit jaar niet, nu het ziekenhuis afstevent op een tekort van tien miljoen euro.

Regiodinsdag, 25 oktober 2016

NAM-onderzoek bodemdaling oogst kritiek

Lauwersoog - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) moet meer onderzoek doen naar een mogelijk forse bodemdaling van zandplaten ten zuidoosten van Ameland. Dat adviseert de landelijke Commissie mer in een beoordeling van de bodemdalingsonderzoeken die de NAM opstelt vanwege gaswinning onder de Waddenzee. Ook op andere punten krijgt de gaswinner kritiek.

Regiodinsdag, 25 oktober 2016

Succesvolle lokale energiewedstrijd dreigt vast te lopen

Aldeboarn - Na een succesvolle eerste editie met inwoners van Donkerbroek, Haule, Haulerwijk en Waskemeer lijkt de Energiestrijd in Fryslân een stille dood te sterven. Er is voorlopig te weinig animo in Aldeboarn, waar de tweede editie moet plaatsvinden. De wedstrijd is een initiatief van de Energiewerkplaats Fryslân van Netwerk Duurzame Dorpen en moet burgers meer energiebewust maken.

Sportdinsdag, 25 oktober 2016

Week van het 'omslagpunt’ bij Cambuur

Leeuwarden - SC Cambuur wil vanavond het seizoen het tweede duwtje in de goede richting geven door een ronde verder te gaan in de KNVB-beker ten koste van TEC (Tielse Eendracht Combinatie) uit Tiel. De eerste klap in de 'week van het omslagpunt’ is vrijdagavond uitgedeeld met de zege op FC Oss (4-2) en zondag moet de equipe van trainer Sipke Hulshoff afrekenen met FC Eindhoven. ,,Deze week kan bepalend zijn voor de komende tijd. We moeten in een schwung zien te komen", vindt de vervanger van de ontslagen Rob Maas.

Sportdinsdag, 25 oktober 2016

Indrukwekkende ode aan tempels vol wielerheroďek

Col de la Croix de Fer, Lagos de Covadonga en Passo dello Stelvio. Stuk voor stuk beroemde bergtoppen die menig wielerliefhebber kippenvel bezorgen. Jaarlijks trekken duizenden fietstoeristen naar de Alpen, Pyreneeën en andere bergketens om in het kielzog van hun helden te ervaren hoe het voelt om af te zien op de hoogste wegen van Europa.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties