De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 25 augustus 2017.

Hoofdartikelvrijdag, 25 augustus 2017

Niet alles hoeft te wijken voor toerist

De vakantie is volop gaande en dat is in Fryslân te merken. De scholen zijn nog dicht en instellingen of bedrijven werken veelal op halve kracht. Tegelijk zitten campings vol en varen er vele boten en bootjes op de Friese wateren. Toeristen weten de provincie nog altijd te vinden.

Regiovrijdag, 25 augustus 2017

Toerist slaapt minder vaak in Fryslân

Leeuwarden - Het aantal toeristische overnachtingen in Fryslân is tussen 2014 en 2016 met ruim honderdduizend afgenomen. Het gaat om een daling van 2 procent. Dit blijkt uit een analyse van gegevens van het Centraal Bureau voor Statistiek door het Fries Sociaal Planbureau (FSP).

Regiovrijdag, 25 augustus 2017

Ook langs de kant is het genieten geblazen tijdens de Gondelvaart

Aldeboarn - ,,Het is een wedstrijd maar het gaat om de saamhorigheid, het mienskipgevoel”, zegt Haaije van der Heide (71). ,,We willen er met zijn allen elk jaar een groot feest van maken en samen genieten. En dat lukt elk jaar. Er komen nog altijd duizenden bezoekers naar ons dorp.” Naast de gondelvaart van vanavond zijn er in het weekend tal van spelletjes te doen. Er komen ook bands en dj’s naar het festival.

Regiovrijdag, 25 augustus 2017

Negen windmolens voor de hand bij Cornwerd

Cornwerd - Welstandscommissie Hûs en Hiem boog zich gisteren over drie ontwerpen voor een aangepast windmolenpark bij Cornwerd. Volgens de commissie is de variant met negen molens niet direct de mooiste, maar wel de meest haalbare optie gezien de eisen die de provincie Fryslân en omwonenden aan het park stellen. Bij Cornwerd staan momenteel tien verouderde windmolens van Nuon, die samen vijf megawatt leveren. De eigenaren willen de molens saneren en vervangen voor een park dat 36 megawatt méér levert. Dat past binnen provinciaal beleid.

Regiovrijdag, 25 augustus 2017

Grutte Pier met Lucas Bouma ook in top

Echtenerbrug - De Grutte Pier was gisteren weer eens de beste van alle skûtsjes in de A-klasse. Lucas Bouma uit Jorwert stuurde van de start tot de finish op kop, op het ruige water van de Tsjûkemar bij Echtenerbrug. ,,Dit is echt ús waar”, grijnsde de tevreden winnaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties