De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van maandag, 25 juli 2011.

Cultuurmaandag, 25 juli 2011

Kunst geveild voor Grote Kerk in Drachten

Drachten - In de Grote Kerk aan de Zuidkade in Drachten opent op 10 september een tentoonstelling met kunst die na afloop van de expositie wordt geveild ten bate van de kerk.

Economiemaandag, 25 juli 2011

Obligatie-uitgifte van rederij JR Shipping is overtekend

Harlingen - Rederijgroep JR Shipping in Harlingen heeft met uitgifte van obligaties de beoogde 2,4 miljoen euro opgehaald. Dat meldt de rederij op de eigen website. De belangstelling voor de uitgifte van de obligatie was volgens de organisatie zeer groot en ruim overtekend. ,,De belangstelling onder vennootrelaties is zeer groot gebleken”, meldde de rederij.

Hoofdartikelmaandag, 25 juli 2011

Noorwegen: de woorden voorbij

Er zijn al veel woorden gebruikt om duidelijk te maken dat er geen woorden zijn voor het drama in Oslo. Zo gaat dat tussen mensen: gebeurtenissen kunnen zo ingrijpend zijn, dat er geen verbinding kan worden gelegd tussen datgene dat wordt gevoeld en wat woorden kunnen zeggen. Er is een werkelijkheid die voorbij de woorden is. Die werkelijkheid heeft zich afgespeeld in Noorwegen.

Regiomaandag, 25 juli 2011

Fascinatie voor Jaguar begon bij speelgoedautootje van zoon

Ze leverden een prestatie van formaat, maar op één onderdeel zijn ze bijzonder trots: vakmensen en goede amateurs vertellen over hun opknapper. Vandaag: Errit de Jong, restaurateur van Jaguar XK’s.

Regiomaandag, 25 juli 2011

De Boat Giet Oan geplaagd door wind en regen

Easterwierum/Leeuwarden - ,,Jullie moeten spelen, er komt een boot aan.” Twintig, dertig mensen staan op de brug over de Dille bij Easterwierum, onderaan op de oever zet het fanfarecorps Ons Ideaal een lied in, de Hoop op Zegen vaart langzaam - op de motor - voorbij en onder het bruggetje door.

Regiomaandag, 25 juli 2011

Tuin van Talant weer netjes

Leeuwarden - Precies twee jaar na haar oprichting is afgelopen zaterdag in Leeuwarden het honderdste project van Stichting Present Leeuwarden uitgevoerd. Vier flexwerkers deden ’s morgens de tuin van een woongroep van zorginstelling Talant aan de Uiterdijksterweg in Leeuwarden waar ook een ontmoetingscafé is gevestigd.

Regiomaandag, 25 juli 2011

Veel bruggen deugen niet

Leeuwarden - De veiligheid van een op de vijf Friese bruggen en viaducten is onder de maat. Fryslân is geen uitzondering op het landelijke beeld. Dat stelt Karel Bosman, die namens het onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau Nebest het onderzoek voor de VROM-inspectie uitvoerde. Bosman wil echter niet zeggen om welke bruggen in Fryslân het gaat.

Regiomaandag, 25 juli 2011

‘Herfstweer’ geeft problemen op het water

Leeuwarden - Het hersftachtige weer van dit weekend heeft tot verschillende incidenten op het water geleid.

Geloof & Kerkmaandag, 25 juli 2011

Ierse regering hekelt toedekmethode Vaticaan

Aartsbisschop Martin van Dublin doet een bijna smekend beroep op de Ierse premier Enda Kenny om de controverse tussen de Ierse regering en de R.-K. Kerk over kindermisbruik niet op de spits te drijven.

Geloof & Kerkmaandag, 25 juli 2011

Hopen op zon én op God bij zomerconferentie New Wine

Chris Pemberton riep de bezoekers van de New Wine-zomerconferentie zondag op om de Bijbel niet te verwaarlozen. Want het is dé bron van hoop. Door Hanneke Goudappel.

Geloof & Kerkmaandag, 25 juli 2011

‘Kleine gemeenten, sla de handen ineen’

De tijd dat ieder dorp zijn eigen predikant had is echt voorbij. Kleine gemeenten worden steeds meer streekgemeenten, aldus Henk de Koe, voorzitter van de Friese kerkrentmeesters.

Geloof & Kerkmaandag, 25 juli 2011

Steeds minder fulltimers in kerken Fryslân

Leeuwarden - Steeds meer (kleine) kerken bezuinigen op de predikantsplaats. Het aantal dorpen dat nog een fulltime predikant in dienst heeft, slinkt ieder jaar. Dorpsgemeenten zullen meer moeten samenwerken om nog een fulltime predikant in dienst te kunnen hebben, zegt Tobias Bos, directeur van de Bond van Nederlandse Predikanten.

Sportmaandag, 25 juli 2011

Regen gooit roet in eten bij WK langbaan in Groningen

Groningen - De vijfde wedstrijd in de cyclus van de WK langbaan in Groningen is dit weekeinde vroegtijdig gestaakt. Door de slechte weersomstandigheden kwam de veiligheid van de coureurs in het gedrang en zag de organisatie zich zaterdagavond al genoodzaakt de race halverwege te stoppen. Ook gisterochtend werd de drafbaan in het Stadspark niet goed genoeg bevonden, waardoor de Friese coureurs Jannick de Jong, Theo Pijper en Dirk Fabriek onverrichter zake huiswaarts keerden.

Sportmaandag, 25 juli 2011

Zevende seizoenszege voor partuur Van der Bos

Huizum - In een nat en winderig Huizum tekenden de regerend PC-winnaars Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger gistermiddag tijdens de Huizumer Cup-dag voor de zevende seizoenszege. In de eindstrijd kreeg het eerste klas partuur Pieter Sijberen Scharringa, Gerrit Meijer en Dennis Wijnjeterp geen voet aan de grond. Van der Bos, magistraal in de finale, werd net als vorig jaar tot koning uitgeroepen.

Sportmaandag, 25 juli 2011

Heerenveen buigt voor efficiënt Real Mallorca

Burgum - Sportclub Heerenveen had zaterdag in een regenachtig Burgum weinig in te brengen tegen Real Mallorca: 0-2. Daarmee namen de Spaanse eilandbewoners revanche voor de oefennederlaag van vorig jaar.

Sportmaandag, 25 juli 2011

Flisijn hangt kaatswant na de PC in de wilgen

Huizum - Gerrit Flisijn (31) uit Wommels stopt na de PC op woensdag 3 augustus met kaatsen op het hoogste niveau. Met Pieter van Althuis en Jacob Klaas Haitsma was de voorinse vorig jaar nog verliezend finalist op de PC. Eerder maakte tweevoudig winnaar Rutmer van der Meer al bekend na de PC te stoppen.

Sportmaandag, 25 juli 2011

René Hooghiemster volgt broer Niek in wielerronde van Burdaard op

Burdaard - René Hooghiemster heeft zaterdagavond de wielerronde van Burdaard gewonnen. Een finishfoto was het bewijs dat de Drachtster op de streep zijn medevluchter Elmar Reinders uit Emmen net voor bleef. René volgde zo zijn jongere broer Niek op, die deze wedstrijd vorig jaar won. Hooghiemster verraste met deze overwinning vooral zichzelf. ,,It wie nei trije wiken fakânsje myn earste wedstriid en it wie ek pas de earste kear dat ik dit seizoen in kritearium ried yn Fryslân.”

Sportmaandag, 25 juli 2011

Sportquiz: Cambuur kampioen van de eerste divisie

De Tour zit erop, lets talk about Cambuur. Nog twee weken en dan begint de bal in het betaalde voetbal weer te rollen. In Leeuwarden wordt de vraag die elk jaar terugkomt gesteld: ontwaakt de ‘slapende reus’ nu echt?

Sportmaandag, 25 juli 2011

Ayrton Senna

Ik weet het nog precies. Het was zondag 1 mei 1994, een dag later was m’n moeder jarig. Ik was 13 jaar, kwam net terug van een voetbalwedstrijd van het eerste elftal van Surhuisterveen. Thuis zag ik mijn vader op de bank zitten. Schuin tegenover die bank stond een fauteuil. Ik leunde erop. En zag de dood.

Sportmaandag, 25 juli 2011

Westra is tevreden, maar baalt van verpeste tijdrit

Parijs - Lieuwe Westra zag gisteren in Parijs meer dan tevreden terug op zijn debuut in de Tour de France. In het eindklassement eindigde de renner uit Tijnje als 128e. ,,It hat moai west en ik bin bliid dat ik dit allegear meimakke ha. Ik ha my in oantal kearen goed sjen litten en seker net anonym mei yn ’e rûnte riden. ”

Sportmaandag, 25 juli 2011

‘Evans is een tussenpaus op weg naar nieuwe, grote kampioenen’

De Franse wegen, bergen en kastelen zijn na gisteren weer vooral besteed aan gewone toeristen. Want met de traditionele finish van gisteren op de Champs-Elysées zit de Tour de France van 2011 er na drie zware weken op. Is de eerste eindwinst van Cadel Evans er eentje die beklijft?

Sportmaandag, 25 juli 2011

Tourwinnaar Evans naar Surhuisterveen

Surhuisterveen - Tourwinnaar Cadel Evans staat dinsdag 2 augustus aan de start in de Profronde van Surhuisterveen. Dat heeft wielermanager John van den Akker vanochtend gezegd. Voorlopig is het het enige optreden van de Australiër in Nederland. Vrijdag is hij deelnemer aan een criterium in het Belgische Sint-Niklaas


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties