De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van donderdag, 25 juni 2015.

Hoofdartikeldonderdag, 25 juni 2015

Architectonische kritiek gevraagd

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA heeft een belangrijk rapport gepubliceerd over 'het sociale vraagstuk van deze tijd'. Het gaat onder meer over de maatschappelijke en sociale ongelijkheid in ons land. Die is op onderdelen erg groot en lijkt groter te worden. Denk aan het verschil in de levensduurverwachting: hoog opgeleiden leven gemiddeld zes jaar langer, en tien tot twintig jaar langer in gezonde toestand dan laag opgeleiden.

Hoofdartikeldonderdag, 25 juni 2015

Hongarije wekt woede EU met asielplannen

Hongarije heeft zich de woede op de hals gehaald van de Europese Commissie omdat het Midden-Europese land een vier meter hoog hek gaat bouwen langs de grens met Servië om de instroom van illegale migranten een halt toe te roepen.

Regiodonderdag, 25 juni 2015

Tuin van harmonie en vrede tevens eerste 'pypskoft'

Katlijk - Op een 'pypskoft' kunnen wandelaars en fietsers even toiletteren of een bakkie doen. De Frije Wiken wil vijftien van zulke pauzeplekken in Zuidoost-Fryslân. Edmée Schepens doet mee met haar theetuin.

Regiodonderdag, 25 juni 2015

Eerst is het een stuk ijzer, later beschouw je het als je kindje

Leeuwarden - Verdeeld over acht groepen streden gisteren honderd studenten van de NHL Hogeschool om de Spider-bokaal. Hun elektronische zespoten dansten, sprintten en legden een hindernisbaan af. Acht weken werkten honderd studenten van de afdeling Engineering van de NHL Hogeschool naar de dag van gisteren toe. Hun robotspinnen zijn van ijzer, maar het heeft de studenten bloed, zweet en tranen gekost om ze te maken.

Regiodonderdag, 25 juni 2015

Brand loods waarschijnlijk aangestoken

Harlingen - De grote brand die dinsdagavond uitbrak in een leegstaande loods aan de Sibadaweg in Harlingen is zeer waarschijnlijk aangestoken. Dat meldde de politie gisteren op basis van buurtonderzoek. De politie wilde in het belang van het onderzoek verder niet in detail treden. ,,Uit het onderzoek is voldoende informatie gekomen waarmee we voorlopig aan de slag kunnen", wilde politiewoordvoerder Ger Bolkzijl wel kwijt. ,,We gaan uit van brandstichting. De loods stond leeg en was dichtgetimmerd. Over het algemeen ontstaat er dan niet zo snel spontaan brand."

Regiodonderdag, 25 juni 2015

Ouders in actie voor behoud van De Marnewier

Kimswerd - Openbare basisschool de Marnewier in Kimswerd heeft op de officiële teldatum, 1 oktober, waarschijnlijk twee leerlingen te weinig. In december komen nieuwe kinderen op school waarmee het quotum van 23 leerlingen weer wordt gehaald. Maar als er niet éérder al nieuwe leerlingen zich melden, moet de dorpsschool in augustus 2016 toch dicht.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 juni 2015

Duitse theoloog dr. Eduard Lohse (91) overleden

Hannover - De Duitse theoloog prof. dr. Eduard Lohse is dinsdag op 91-jarige leeftijd overleden. Hij was een van de leidende theologen in Duitsland als nieuwtestamenticus en kerkbestuurder. De in Hamburg geboren Lohse studeerde van 1945 tot 1949 theologie aan de Kirchlichen Hochschule Bethel en de Georg-August-Universität Göttingen. Hij werd later ook opgenomen in de Akademie der Wissenschaften in Göttingen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties