De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 25 april 2015.

Economiezaterdag, 25 april 2015

Een megamusical met kinderen

Een grote musical produceren waarin alleen kinderen van groep 7 en 8 spelen en waar honderden mensen naar toe komen, is niet niks. En hoe zorg je ervoor dat het openluchtspel meer is dan alleen een schoolmusical?

Regiozaterdag, 25 april 2015

Geen nachtmerries meer tussen Húns en Leons

Húns/Leons - Houkelien Bouritius uit Húns kan de auto voortaan laten staan. Haar twee kinderen, de zevenjarige Yvet en de vijfjarige Fedde, kunnen nu veilig op de fiets van Húns naar Baard, waar het tweetal naar school gaat. Samen met andere kinderen uit Húns maken ze gebruik van de nieuwe fietstunnel onder de provinciale weg N359. Gistermorgen was de officiële opening.

Regiozaterdag, 25 april 2015

Popfestival slacht onrendabele koe en eet haar helemaal op

Leeuwarden - Koe Janneke, nu staat ze nog in de wei bij boer Jaring Brunia in Flansum onder Raerd, in juli wordt ze opgegeten tijdens het festival Welcome to the Village in Leeuwarden.

Regiozaterdag, 25 april 2015

Fryslân is zes ridders van Oranje rijker

Leeuwarden - Van de tachtig Friezen die gisteren een koninklijke onderscheiding ontvingen, werden er zes benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat is een stap hoger dan de onderscheiding die het meest wordt uitgereikt, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Regiozaterdag, 25 april 2015

Terschelling ongerust ondanks gasstandpunt Kamer

Terschelling - De actiegroep GasTvrij Terschelling en de Waddenvereniging zijn blij dat de Tweede Kamer naar alle waarschijnlijkheid tegen de gasboringen op het Waddeneiland gaat stemmen. Toch zijn de verenigingen er nog niet volledig gerust op dat minister Henk Kamp van Economische Zaken afziet van gaswinning op het eiland.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 april 2015

Na '1834' wordt in Ulrum opnieuw geschiedenis geschreven

Door Lodewijk Born - <cci:intro class="element" displayname="intro" name="intro"> Het is de bakermat van de Afscheiding: Ulrum. Onder aanvoering van ds. Hendrik de Cock (1801-1842) kwam er in 1834 een scheuring in de Hervormde Kerk. Die leidde uiteindelijk tot de vorming van de Gereformeerde Kerken in Nederland. Morgen wordt de breuk in Ulrum hersteld.

Sportzaterdag, 25 april 2015

Goede vrienden, samen in nationale shorttrackselectie

Door Vincent Houttuin -

Sportzaterdag, 25 april 2015

Van der Heide trainer van Cambuur, De Jong afwezig

Leeuwarden - Sandor van der Heide zit tijdens de laatste twee competitiewedstrijden van het seizoen als hoofdtrainer op de bank bij SC Cambuur. Het gaat om het uitduel met Ajax op zondag 10 mei en het thuisduel een week later met Willem II. De assistent-coach neemt dan het stokje over van de afwezige Henk de Jong. Die wordt op 6 mei geopereerd; hij krijgt een nieuwe knie.

Sportzaterdag, 25 april 2015

Noring wil niet nog zo'n jaar meemaken

Door Bert Kalteren -

Sportzaterdag, 25 april 2015

Steblecki wilde een hond en een basisplek; beide heeft-ie

Door Gerard Bos


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties