De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Archief

De artikelen van zaterdag, 25 februari 2006.

Dossierzaterdag, 25 februari 2006

Serieuze geschiedschrijving van de Winterspelen


Dossierzaterdag, 25 februari 2006

Hansson heeft de moed nog niet opgegeven


Dossierzaterdag, 25 februari 2006

Thomas Prager start tegen Steaua Boekarest in de basiself


Dossierzaterdag, 25 februari 2006

Heerenveen wacht een warm onthaal in ‘Lia Manoliu’


Dossierzaterdag, 25 februari 2006

Mirel Radoi wordt de nieuwe Hagi van Steaua Boekarest


Dossierzaterdag, 25 februari 2006

Jij bent de beste


Dossierzaterdag, 25 februari 2006

Heimwee naar glad ijs


Dossierzaterdag, 25 februari 2006

Telefoon voor Timmer


Dossierzaterdag, 25 februari 2006

Een man en z’n bob


Regiozaterdag, 25 februari 2006

Yad Vashem eert Friese verzetshelden

Leeuwarden – Ze was net geboren toen een zuster haar bij haar moeder wegnam en onder een schort verstopte. Vijf dagen later, op 7 augustus 1942, werd Greetje op een station aan pleegouders gegeven. Haar echte ouders stierven kort daarna in Auschwitz.

Regiozaterdag, 25 februari 2006

SeaWing haalt energie uit golf en wind

Lauwersoog – Wie in de toekomst steeds méér vis wil gaan eten, zal ervoor moeten zorgen dat de zee meer vis gaat bieden. Met die gedachte begon dr. ir. Jan de Wilt van InnovatieNetwerk (een overheidsdienst die ‘grensverleggende vernieuwingen binnen het platteland en de landbouw moet stimuleren’) een paar jaar geleden een onderzoek naar de kansen van een viskwekerij op zee. Om er vervolgens achter te komen dat een dergelijke kwekerij misschien zelfs een belangrijke rol kan spelen in de energievoorziening. Samen met onderzoeksinstellingen als de WageningenUniversiteit en TNO ontwikkelde InnovatieNetwerk inmiddels een concept met de naam SeaWing , een grote drijvende constructie die elektriciteit opwekt uit water- en windkracht. Die stroom is in de eerste plaats bedoeld voor de kwekerij in de SeaWing zelf, maar kan ook worden doorgesluisd naar de wal. ,,We beschouwen de energie als een lucratief bijproduct, dat kan helpen om de visproducten betaalbaar te houden”, zegt De Wilt.

Regiozaterdag, 25 februari 2006

Bedrijven zien slechte infrastructuur en blijven weg uit noorden provincie

Ferwert – In de afgelopen jaren hebben zich nauwelijks bedrijven in het noorden van Fryslân gevestigd. Het ontbreken van een goede, noordelijke rondweg om Leeuwarden daarvan is de belangrijkste oorzaak, concludeert het Landbouw-Economisch Instituut (LEI) in een rapport over de leefbaarheid van het platteland.

Regiozaterdag, 25 februari 2006

‘WTO is einde van christelijke landbouw’

Leeuwarden – De Europese landbouwpolitiek heeft zich overgegeven aan de Wereldhandelsorganisatie WTO. En omdat de handelaren al lang geleden afstand hebben genomen van bijbelse normen voor rentmeesterschap, staat het voortbestaan van het ‘christelijke boeren’ op het spel.Dit zei dagelijks-bestuurslid S. van Keimpema van de Nederlandse Melkveehoudersvakbond gisteren op een minisymposium over bijbels georiënteerde landbouw in restaurant De Grote Wielen even buiten Leeuwarden. ,,We gaan nooit meer terug naar een betere situatie zolang de handel regeert’’, aldus een somber gestemde Van Keimpema.

Regiozaterdag, 25 februari 2006

Wildgroei van bedrijfsterrein

Leeuwarden/Den Haag – Het rijksbeleid op het gebied van ruimtelijke ordening deugt niet. Langs snelwegen groeit het aantal bedrijfsterreinen te ongebreideld – en daarom moet het Rijk de regie terugnemen uit handen van lagere overheden. Met die opvatting druist een gisteren gepresenteerd rapport van het Ruimtelijk Planbureau in tegen het kabinetsbeleid.

Sportzaterdag, 25 februari 2006

Cambuur sleept op inzet puntje uit het vuur

Haarlem - Het was weer ouderwets ploeteren voor Cambuur gisteravond. Toch werd verdiend een puntje mee naar huis genomen. Was Haarlem voor rust de betere en agressievere ploeg met de nodige kansen, na de thee kreeg de ploeg van Roy Wesseling iets meer grip op het duel en had zelfs vlak voor tijd nog de beste kansen op de winst.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties