De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 25 februari 2003.

Bijschriftdinsdag, 25 februari 2003

Geven

Wie geeft wat hij heeft is waard dat hij leeft. Dat is een uitspraak die u ongetwijfeld herkent.

Cultuurdinsdag, 25 februari 2003

Friese en Groningse kinderen repeteren voor The Sound of Music

Zoet als een slagroomtaart. Zo noemde regisseur Paul Eenens het vooraf. Maar The Sound of Music is meer dan een zoet sprookje vol wereldberoemde liedjes. Vanaf woensdag is de laatste reismusical uit de stal van Joop van den Ende te zien in Leeuwarden.

Economiedinsdag, 25 februari 2003

Doen of laten (doen)

Veel gemeenten hebben met name in de jaren ‘90 van de vorige eeuw in toenemende mate activiteiten uitbesteed aan derden. Het gaat om zaken die tot de zogenoemde core business van de gemeente behoren, zoals wegen- en groenonderhoud en afvalinzameling.

Economiedinsdag, 25 februari 2003

De naam ‘Ben’ is vanaf vandaag niet meer

Leeuwarden - Ik ben Ben. Ben even weg. Ben laat je niet in de steek. De bekende reclames voor telefoonbedrijf Ben zijn vanaf vandaag verleden tijd. Geen woordgrapjes meer met de naam, die op de voormalige PTT na het bekendst werd als naam voor een telefoonbedrijf.

Hoofdartikeldinsdag, 25 februari 2003

Ahold: het kan verkeren

Toen de aandelen Ahold hoog stonden, was topman Van der Hoeven een veelgeprezen man. Zijn overnamebeleid werd geroemd; het concern was een voorbeeldbedrijf voor verantwoorde internationalisering. De kleine staf van het concern, zeventig man, werd geroemd omdat die omvang een voorbeeld was van efficiency.

Hoofdartikeldinsdag, 25 februari 2003

Koninklijke commercie

Er wordt driftig mee geadverteerd; de verhalen van prinses Margarita en haar man doen de oplage van het weekblad dat ‘de onthullingen’ doet, sterk stijgen. Andere media blijven niet achter: ze doen onderzoek naar aspecten van de beschuldigingen van de prinses of speculeren over de reacties van de koninklijke familie.

Regiodinsdag, 25 februari 2003

Frisdrank en bier over water naar Drachten

Drachten – Drachten wordt opgenomen in de route van Distrivaart, een project waarbij levensmiddelen via het water worden vervoerd. Iedere vrijdag zal een schip in de haven van Drachten komen om kratten frisdrank en bier te verladen.

Regiodinsdag, 25 februari 2003

Terschelling vreest overlast paviljoens

Terschelling - Zomerhuiseigenaren op Terschelling vrezen dat het met hun rust is gedaan wanneer strandpaviljoenhouders toestemming krijgen het hele jaar open te zijn. Zij betwijfelen of de bedrijven in de wintermaanden rendabel zullen zijn met het geringe aantal toeristen dat naar het eiland komt.

Regiodinsdag, 25 februari 2003

‘Goedkope drank trekt soms verkeerd publiek’

Sneek – De kroegen in Sneek moeten ophouden met de zogenoemde piekuurtjes – de happy hours , tijdens welke alcoholische dranken tegen gereduceerd tarief worden aangeboden.

Regiodinsdag, 25 februari 2003

‘Bestuur paardencentrum moet opstappen’

Drachten – De besturen van het Fries Paardencentrum (FPC) en het Friesch Paardenstamboek (FPS) in Drachten moeten opstappen. Dat was gisteren het geluid dat de leden van het FPS lieten horen tijdens een informatiebijeenkomst in het FPC.

Regiodinsdag, 25 februari 2003

‘Oppositie tegen zweeftrein verzwakt onderhandelingspositie Fryslân’

Leeuwarden – Als Provinciale Staten hun bod van 200 miljoen euro voor een magneetzweefbaan intrekken, boren ze het Noorden 2,73 miljard euro door de neus. De Zuiderzeelijn wordt dan ook niet in een andere, ‘conventionele’ vorm aangelegd.

Regiodinsdag, 25 februari 2003

‘Groningers stug? Ze zijn net als Friezen’

Opende - Groningers stug? Niemand op de Scheiding in Opende die dat zou willen beamen. Op de Fries-Groningse grens snappen ze eigenlijk ook niet dat de provincie Groningen laat onderzoeken hoe de Groningers in de rest van het land overkomen.

Regiodinsdag, 25 februari 2003

Plan voor negentig fietstunnels onder provinciale wegen

Leeuwarden – Om fietsers, met name scholieren, een veilige oversteek te bieden bij provinciale wegen moeten er in Fryslân zo’n negentig fietstunnels worden gebouwd.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 februari 2003

Interreligieuze oproep tot respect

Amsterdam - Christenen, joden en moslims hebben maandagavond in Amsterdam opgeroepen tot eensgezindheid.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 februari 2003

Thema-avond van Patiëntenvereniging: genezing op gebed

Leeuwarden – De Nederlandse Patiëntenvereniging (NPV) houdt volgende week dinsdag in Damwoude een thema-avond over ‘genezing op gebed’.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 februari 2003

Ds Cor Keijzer spreekt over reis naar Irak

Leeuwarden – De Leeuwarder hervormde predikant ds Cor Keijzer zal vrijdagavond in Leeuwarden op een bijeenkomst vertellen over zijn reis naar Irak.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 februari 2003

Milieuorganisaties en kerken vinden elkaar

Leeuwarden - Kerken en religieuze instituten bemoeien zich overal ter wereld steeds meer met milieuzaken. Een goede zaak, oordeelt het Amerikaanse World Watch Institute, gevestigd in Washington.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 februari 2003

‘Misschien zijn we eens wijzer’

Leeuwarden – Ergens aan het eind van zijn voorstelling zegt Henk van Ulsen: ,,Misschien zijn wij eens wijzer.’’ Het is de voorstelling in een notendop: een zoektocht naar wijsheid, waarvan de uitkomst openblijft.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 februari 2003

Apocalyptische thrillers bieden houvast

Leeuwarden - De aanslagen van 11 september zijn in de bijbel voorspeld, zegt een kwart van de Amerikanen. Veler gedachten gaan uit naar het laatste bijbelboek, de Openbaring van Johannes. Christelijk-apocalyptische thrillers, waarin de laatste christenen de antichrist bestrijden, zijn na 11 september in de Verenigde Staten bestsellers geworden.

Sportdinsdag, 25 februari 2003

Schaken zit in Fryslân bij jeugd weer in de lift

Sneek – Het gaat goed met het jeugdschaken in Fryslân. Op de Friese kampioenschappen die deze week op het Bogerman College in Sneek worden gehouden hebben zich een recordaantal kinderen (ruim honderd) ingeschreven.

Sportdinsdag, 25 februari 2003

Zwart en Zoer naar springtitels paarden

Beilen/Oostwold – Jennie Zoer uit Beilen en Rianty Zwart uit Oostwold zijn dit weekeinde de verrassende winnaressen van de respectievelijk Drentse en Groninger titels van het springkampioenschap voor paarden.

Sportdinsdag, 25 februari 2003

Flyers start vrijdag met play offs serie

Heerenveen – Voor Formido Flyers start vrijdagavond de play offs met een uitwedstrijd in Nijmegen tegen Max Tigers.

Sportdinsdag, 25 februari 2003

Leeuwarder piloot geeft topsporters ‘mentaal’ onderwijs

Leeuwarden – F-16-piloot Peter Tankink van de vliegbasis Leeuwarden geeft op 3 en 4 maart op vliegbasis Soesterberg ‘mentale les’ aan een 150-tal topsporters uit Nederland.

Sportdinsdag, 25 februari 2003

Basketballers Smith en Smiet voelen zich te kort gedaan door Aris-coach Tom Simpson

Leeuwarden - De Amerikaanse basketballer Malcolm Smith voelt zich in naam en eer aangetast door Aris-coach Tom Simpson.

Sportdinsdag, 25 februari 2003

Rinsumageest trekt eerste team terug uit de hoofdklasse

Rinsumageest/Leeuwarden – Op de kop af zeventig jaar na de oprichting van Damclub Rinsumageest, maakt de club dinsdag aan de leden bekend dat het eerste team wordt teruggetrokken uit de hoofdklasse. Dat zal dinsdagavond gebeuren tijdens een informeel samenzijn ter gelegenheid van het jubileum. Acht jaar lang was Rinsumageest de vaandeldrager van de Friese damsport, maar nu is het tijd om het vaandel over te dragen.

Sportdinsdag, 25 februari 2003

Daniel Jensen hunkert naar de Spaanse zon

Heerenveen – Zeg Scandinaviër en je denkt aan stoere jongens en meisjes die niet voor één gat zijn te vangen. ’t Mag zo zijn, zegt Daniël Jensen, maar mag hij dan niet gewoon verkondigen dat hij het in Nederland koud vindt? Ja vandaag, op deze stralende winterdag gaat het nog, maar verder? Brrrr.

Weerdinsdag, 25 februari 2003

Stralend weer

Het wordt een heldere avond, waarbij de temperaturen zakken tot -1 ŕ -2 graden. De wind is vannacht zwak tot matig uit het zuidoosten. Het wordt morgen stralend weer met flinke zonnige perioden en hooguit wat sluierbewolking. Het wordt daarbij 8 ŕ 9 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties