De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 25 januari 2018.

Economiedonderdag, 25 januari 2018

Dairy Training Centre verder zonder ‘thuis’ Dairy Campus

Leeuwarden - Het Dairy Training Centre maakt een doorstart. Het nationale en internationale trainingscentrum voor de melkveehouderij gaat als franchiseformule verder. Voormalig directeur Han Tellegen heeft met trainers Johannes Brolsma en Jan Ulfman en een stille vennoot de failliete boedel overgenomen. Thuisbasis Dairy Campus dient voorlopig niet meer als opleidingsplek.

Regiodonderdag, 25 januari 2018

Ganzen jagen mag straks ook op zondag

Leeuwarden - Jagers mogen vanaf 1 februari ook op zondagochtend het veld in om ganzen af te schieten. Een poging van de ChristenUnie om een voorstel met deze strekking van gedeputeerde Johannes Kramer aan te passen, kreeg gisteravond geen meerderheid van Provinciale Staten. Ondanks dat ook de jagers zelf hier eigenlijk niet op zitten te wachten.

Regiodonderdag, 25 januari 2018

75 jaar geschiedenis met pommeranten in Fryslân

Leeuwarden - Het geeft een kleine inkijk in de grote hoeveelheid hoogwaardigheidsbekleders die de afgelopen jaren Fryslân hebben bezocht: van staatshoofden, ministers uit binnen- en buitenland tot sporters en minder bekende mensen. Na 75 jaar dienst is het gastenboek van Provinciale Staten helemaal volgeschreven. Het boek gaat het archief in.

Regiodonderdag, 25 januari 2018

Geen stress over LF2018, hooguit over het weer

Leeuwarden - Eigenlijk zijn ze best wel relaxed, twee dagen voordat LF2018 losbarst. Stress? Nee, ceo Tjeerd van Bekkum en directeur legacy Oeds Westerhof kijken alleen regelmatig naar de weersvoorspellingen.

Regiodonderdag, 25 januari 2018

Zacht weer breekt records

Leeuwarden - De temperatuur is gisteren overal in de provincie opgelopen tot recordhoogten voor deze tijd van het jaar. De hoogste waarde in Fryslân werd bereikt in Siegerswoude. Daar werd het 13,5 graden.

Regiodonderdag, 25 januari 2018

Nu ook een stadsklooster in Leeuwarden

Leeuwarden Na steden als Amsterdam, Arnhem en Enschede heeft ook Leeuwarden binnenkort een hedendaags Stadsklooster. Jeannet en Lieuwe Bijleveld uit Kollumerzwaag hebben het initiatief genomen voor het ‘huis voor de stad’, dat de naam Jabixhûs heeft gekregen. Aan de Vijverstraat in Leeuwarden verbouwt het echtpaar de benedenverdieping van de voormalige Karel Doormanschool, een gebouw uit 1950.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 januari 2018

Al experimenterend moet het Leeuwarder stadsklooster vorm krijgen

Gastvrijheid en gebed zijn uitgangspunten van het Jabixhús dat ingericht wordt in Leeuwarden. Het wordt een huis dat verbindingen en gemeenschap wil faciliteren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties