De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 25 januari 2005.

Bijschriftdinsdag, 25 januari 2005

De zachtmoedigen

Jezus is thuis in de Schriften.

Bijschriftdinsdag, 25 januari 2005

Verdriet

Wie de tweede zaligspreking van Jezus goed tot zich laat doordringen, is er ondersteboven van.

Cultuurdinsdag, 25 januari 2005

Toneelstuk met Pauline Goldsmith afgelast in Lawei

Drachten - Het Engelstalig |toneelstuk Bright Colours Only dat Pauline Goldsmith op woensdag 2 februari in De Lawei zou spelen gaat niet door. Pauline heeft haar volledige Europese tournee geannuleerd omdat zij vermoedelijk de ziekte van Pfeiffer heeft. Er komt geen vervangende datum.

Cultuurdinsdag, 25 januari 2005

Weerzien na negen jaar

In 1995 kwam Richard Linklater met de prachtige film Before Sunrise. Een even simpele als prachtige vertelling van een man en een vrouw die elkaar in de trein ontmoeten en besluiten samen een dag door te brengen in Wenen. De twee lijken voor elkaar geschapen. Vanaf het eerste woord tot aan het pijnlijke afscheid, ligt er niets een mooie relatie in de weg. Ze besluiten de film met de afspraak om elkaar over zes maanden weer te ontmoeten. Maar dat is er nooit van gekomen.

Dossierdinsdag, 25 januari 2005

Bijbel van de eredivisie statistisch walhalla


Economiedinsdag, 25 januari 2005

Edah Drachten sluit deuren; achttien man op straat

Drachten – De vestiging van supermarkt Edah aan het Raadhuisplein in Drachten sluit met ingang van 19 februari de deuren. Volgens een woordvoerder van moederbedrijf Laurus is de sluiting het gevolg van bedrijfseconomische redenen. Meer informatie wilde het bedrijf vanochtend niet kwijt.

Economiedinsdag, 25 januari 2005

Einde aan familiebedrijf na tachtig jaar

Een familiebedrijf dat tachtig jaar bestaat, is geen unicum maar vele bedrijven in het mkb zouden willen dat ze het zo lang uithouden. Vooral economische omstandigheden nopen veel eigenaren ertoe om de zaak binnen enkele jaren alweer te sluiten. Gerrit en Betty de Boer stoppen met het tachtigjarige familiebedrijf bij gebrek aan een opvolger. Een ontwikkeling die we de komende jaren steeds meer zullen zien volgens de Friese Kamer van Koophandel.

Hoofdartikeldinsdag, 25 januari 2005

Bevrijding van Auschwitz…

Tot donderdagmorgen klinken in Amsterdam de namen van 102.000 joodse slachtoffers uit Duitse concentratiekampen en van enkele honderden Sinti en Roma die hetzelfde lot ondergingen. Het voorlezen is een indrukwekkende gebeurtenis; de namen worden hoorbaar en krijgen daardoor, na al die jaren, een nieuwe, levende betekenis.

Regiodinsdag, 25 januari 2005

Verkeer bij veel scholen is onveilig

Leeuwarden - Het verkeer bij tweederde van de scholen is onveilig. Auto’s rijden te hard en situaties zijn onoverzichtelijk. Dat constateert verkeersveiligheidsorganisatie 3VO in een onderzoek bij tweehonderd scholen, waaronder Friese.

Regiodinsdag, 25 januari 2005

Zwartboek noodopvang voor raad Wûnseradiel

Witmarsum – De gemeenteraad van Wûnseradiel heeft gisteravond het zwartboek over de noodopvang van asielzoekers in ontvangst genomen. Stichting Vluchtelingenzorg Wûnseradiel verzamelde de verhalen van de uitgeprocedeerde asielzoekers die de afgelopen jaren in de gemeente opgevangen zijn, en bundelde die in het zwartboek. Vorige week overhandigde burgemeester Piersma al een exemplaar aan minister Verdonk van Vreemdelingenbeleid.

Regiodinsdag, 25 januari 2005

Dokkumers boos over duurder parkeertarief

Dokkum – Tientallen boze parkeerders hebben vorige week het gemeentehuis van Dongeradeel in Dokkum gebeld. Bij het boodschappen doen ontdekten zij tot hun woede dat het parkeertarief bij C1000 en Aldi aan de Stroobossersteeg opeens verdrievoudigd is. De gemeente heeft de parkeermeter op het terrein inmiddels buiten werking gesteld.

Regiodinsdag, 25 januari 2005

Scholen boos op Achtkarspelen

De gemeente Achtkarspelen doet veel te weinig om de banen van zes ‘manusjesvanalles’ op de basisscholen te behouden. Dat vindt directeur D. Blom van Robol, de overkoepelende bestuursstichting van de openbare scholen in de gemeente. Als er niets gebeurt moet Robol de zes medewerkers in augustus ontslaan,

Regiodinsdag, 25 januari 2005

‘We hebben niets met Sint Anne’

Nij Altoenae – Wel of niet zelfstandig? Die keuze krijgen de inwoners van Nij Altoenae straks voorgelegd. Het dorpsbelang zal de bewoners binnenkort per brief vragen naar hun mening over de dorpsstatus. Als de meerderheid voor zelfstandigheid kiest, kan Nij Altoenae nog dit jaar van Sint Annaparochie worden losgekoppeld.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 januari 2005

Kerkbeheerder claimt vaker

Leeuwarden - Plaatselijke kerken claimen steeds vaker schadevergoedingen via de wettelijke aansprakelijkheidsverzekeringen die de colleges van kerkrentmeesters collectief hebben afgesloten via de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de PKN. De verzekeraars zijn door het claimgedrag nu genoodzaakt de premies mogelijk met 25 procent te verhogen.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 januari 2005

Evangelisatie in Afrika met Friese tent

Tijdens het Pinksterfeest in Veenklooster in juni 2003 gaf Kerkinactie een tent en vrachtauto aan de Lutherse Broederkerk uit Kameroen. De tent, die ruimte biedt aan meer dan duizend mensen, was bedoeld om de evangelisatiecampagnes mogelijk te maken van de Lutherse Broederkerk. Onder andere via acties van Friese kerken was de bijzondere gift mogelijk. Inmiddels worden de tent en vrachtwagen in Kameroen intensief gebruikt.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 januari 2005

Voorstel ledenregistratie werd niet geaccepteerd

Leeuwarden - De reden waarom er een patstelling is ontstaan tussen de Protestantse Kerk in Nederland en de Hersteld Hervormde Kerk aangaande de ledenadministratie is dat een voorstel van een gezamenlijke commissie door het moderamen van de ‘Herstelden’ niet is geaccepteerd. Dat zegt ds G. de Fijter, vice-voorzitter van het synodebestuur van de Protestantse Kerk.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 januari 2005

‘Helpen onder protest helpt niet’

Utrecht - ,,Helpen onder protest helpt niet.’’ Met die doordenker oogstte Henk Baars, die in Den Haag namens de kerken de regionale voedselbank ondersteunt, zaterdag in Utrecht op de werkdag ‘Helpen onder protest’ een spontaan applaus van de tweehonderd aanwezige diakenen en caritas-medewerkers.

Sportdinsdag, 25 januari 2005

Feenstra Flyers en de terugkeer van de titanen van Thialf

Heerenveen - De ijshockeyers van het roemruchte Feenstra Flyers keren zaterdag na 25 jaar terug in Heerenveen voor een reüniewedstrijd. In een serie van vijf artikelen blikt het Friesch Dagblad terug in de tijd.

Sportdinsdag, 25 januari 2005

Peter de Roo assistent bij Cambuur

Leeuwarden – Peter de Roo wordt zoals verwacht de nieuwe assistent-trainer bij Cambuur Leeuwarden. Hij vult de positie in van Jan Schulting, die na het ontslag van Dick de Boer eind december het seizoen afmaakt als hoofdtrainer.

Sportdinsdag, 25 januari 2005

Woon!Aris huurt Senegalees N’Diaye

Leeuwarden – De Leeuwarder basketbalvereniging Woon!Aris heeft de 22-jarige Senegalees Seuni N’Diaye voorlopig voor de maand februari gehuurd.

Weerdinsdag, 25 januari 2005

Sneeuwbuitje

Vandaag en morgen houden we het winterweer met ’s nachts lichte tot matige vorst en overdag een enkel sneeuwbuitje, maar ook perioden met zon. Het wordt morgen rond 1 graad bij een zwakke tot matige noordoostenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties